Moj rodjeni wifi modul me je razocarao.
Posted: 24 December 2011 01:18 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  535
Joined  2010-06-20

Naneo je sramotu na sve svoje bracu i sestre iz Apple fabrike… 😛

U pitanju su da test subjekta, oba izrazavaju isto ponasanje. MacBook Pro 2011 i MacBook Pro 2010 obe 13ice.

Naime, ja poslednjih mesec dana kradem net od komsije.
Jedna od prvih stvari koje sam primetio, je da mi net radi drasticno bolje na Bootcampu Win7 nego na OS X.

Na obe platforme mi je upaljen ping neprekidno, cisto da bih mogao da znam kada imam signal a kada ne (jer mi se desavalo da otkucam roman kao poruku na macserbia, a da nemam net, pa posaljem i sve propadne).
Na OS x prvo nece cesto ni da se prikaci, kaze timeout, onda kada se jednom prikaci, jedva odrzava konekciju u zivotu, imam timeout za 6/10 pingova MINIMUM. Kada okrenem jabuku ka plafonu, onda je 9/10. Ali veoma cesto i tada ume da failuje.

Na win, kao da sedim pored rutera. Ne moram da izvodim akrobacije, pink veoma retko ima timeout, cak evo trenutno sedim normalno u krevetu, istreamujem drugu sezonu Breaking Bad.

Ima li iko ideju zasto se ovo desava, i ima li nekog leka? Prosao sam kroz dosta foruma, al nigde nisam nasao konkretan odgovor na ovo pitanje.

Profile

Posted: 24 December 2011 02:20 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

[img size=450][url=http://img94.imageshack.us/img94/8940/screenshot20111224at020.png]http://img94.imageshack.us/img94/8940/screenshot20111224at020.png[/img][/url]

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 24 December 2011 09:40 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Da li se koristi neki Wi-Fi ruter?
Dok sam imao Linksys ruter nisam mogao da živim od problema sa pucanjem mreže i lošim signalom. Kada sam promenio ruter sve se promenilo, sada radi super.
Dešavaju se povremena kočenja, ali samo kada koristim jdownloader (koliko sam primetio).

Profile

Posted: 24 December 2011 01:48 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-06-20

😛 da ste obojica procitali sta sam napisao, shvatili bi da nije do rutera. Vec ili do drajvera na bootcampu, ili do vecoj kompatibilnosti rutera sa windowsom.

Ovo prvo je ono na sta se ja kladim u ovoj prici, jer na bootcampu vidim i vise mreza, takodje ne dobijam timeout poruku pri pokusaju da se prikljucim na mrezu.

Ovo nije dropoff kakav je onaj tip imao, niti ja pokusavam da ovo resim, jer svoj net dobijam nadam se pre nove godine (zajebali su me prosli stanari, imaju i kablovski i adsl, i duguju modeme oboma…) Elem, mene zanima informativno sta mislite o ovome. Vec sam do sada u vise navrata bio svedok toga da pc laptopovi imaju dosta bolji range, i da bolje hvataju signal kao ja, ali sam uvek krivio to da mozda imaju ozbiljnije antene. Sve dok nisam usao u bootcamp i video da imam isti signal kao i oni.

Npr na Mac imam -68/-83
na ISTOJ masini na bootcamp kaze -62/-76

Ocito ovo veze nikakve nema sa ruterom, vec sa driverima. Nadao sam se da neko ima neko objasnjenje.

Profile

Posted: 24 December 2011 03:49 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Informativno moje misljenje o ovome je, da je sam wireless modul (airport) u Mac-ovima generalno los.

Ne znam za druge ali kada sam u gradu u nekom kaficu moj iPhone vidi dve/tri mreze drugi telefoni 20 mreza (hotspotovi, modemi iz obliznjih zgrada…itd); i na kraju se ispostavi da se svi oko mene zakace na neke mreze udaljene 50m od kafica a ja jedva na kaficev free hotspot udaljem 5 metara.

Slicna prica i za Mac, samo za nijansu bolja.

Secam se jednom imao sam priliku da testiram airport express a kasnije i airport extreme koje mi je drugar pozajmio na par dana jer sam hteo da kupim sebi, i znam da sam prolio krv i suze dok je to proradilo, pa mi pucala veza pa sto cuda. A na obicnim modemima sto deli Telekom gde god da dodjem sve sljaka iz prve.

Kad drugar ukljuci svoj neki HP racunar u stanu vide mreze cele zgrade, znaci zgrada ima 11 spratova ja na 9tom lik vide sve moguce i ne moguce mreze. Sve su one zakljucane ali opet. Ja ukljucim wifi jedva vidim svoju i komsijinu.

Tako da verovatno je bolji drajver na Win-u.

A mozda ja gresim.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 24 December 2011 04:16 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-06-20

Za iphone je prica da ima smanjenu toleranciju.

Apple je odlucio u jednom momentu da mreze koje imaju vise od -75 su neupotrebljive, pa ih telefon vidi, ali ih ne prikazuje. Tako da imas po appstore toolova, koji ti dozvoljavaju da vidis mreze i da se zakacis za iste. Koristio sam to u vise navrata, i da, apple je tu delimicno u pravu, signal jeste ocajan, ali za ne daj boze, apsolutno valja imati takav tool.

Sto se tice racunara, nisam cuo nista slicno. Ali ocigledno postoji. Ili je veci zahtev za timeout, tojest ako imas timeout 2000ms on te nece pustiti a na win je to 3000ms (lupam cifre, cisto da bih objasnio na sta mislim).

Ali ako jeste takav slucaj, trebalo bi jedna terminal komanda da se to sredi, a ja pretrazih sve zivo i nista…

Profile

Posted: 24 December 2011 04:17 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  479
Joined  2009-03-13

mali off kada vec pomenu iphone, meni je ovo nevidjeno pomoglo, primera radi u stanu sam video 5 mreza sada ih vidim 15, a u gradu ne mogu da izlistam 😊

http://maypalo.com/2011/06/22/improve-your-wifi-signals-with-wifi-booster-cydia-tweak/

Post edited by: akaka, at: 2011/12/24 16:19

Signature 

¸.·´¯`·.´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>
.¸¸.·´¯`·.¸>

Profile

Posted: 24 December 2011 04:25 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-06-20

Upravo. What it does is remove the signal limit to show all the networks

Istu stvar radi i taj program sa appstore, samo mu ne treba jailbreak 😛

Profile

Posted: 24 December 2011 04:29 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

@akaka

hvala pogledacu, ovo mi bas treba

@marko

ne znam, zato sam se i ogradio na kraju, mozda ja umisljam da pc masine imaju jace adaptere, mozda i nemaju nego je to sve splet okolnosti, znam samo da moram biti vrlo blizu

Signature 

Profile

Posted: 24 December 2011 04:29 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Markooo wrote:

Informativno moje misljenje o ovome je, da je sam wireless modul (airport) u Mac-ovima generalno los.

Kao sto si i sam konstatovao pred kraj, mislim da ipak nije u pitanju to. Apple ima dugu istoriju da stvari radi na ‘ispravan’ nacin, koji u praksi znaci da to nesto ili ne radi ili radi uz muke i nerviranje. Ovo sa airportom mi jako smrdi na tu filosofiju. Seti se samo onog internet sharinga, to blage veze nije imalo s hardverom pa ne verujem ni da ovo ima.

Post edited by: DS_Store, at: 2011/12/24 16:59

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 24 December 2011 04:35 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

DS_Store wrote:

Markooo wrote:

Kao sto si i sam konstatovao pred kraj, mislim da ipak nije u pitanju to. Apple ima dugu istoriju da stvari radi na ‘ispravan’ nacin, koji u praksi znaci da to nesto ili ne radi ili radi uz muke i nerviranje. Ovo sa airportom mi jako smrdi na tu filosofiju. Seti se samo onog internet sharinga, to blage veze nije imalo s hardverom pa ne verujem ni da ovo ima.

Da secam se toga vrlo dobro.

Bice da je ovo sto je Marko rekao da imaju odredjen threshold posle kojeg se odredjene stvari ne vide/ne mogu uraditi/ne rade…itd kako bi se sprecilo ‘los korisnicki dozivljaj’. A zapravo se samo produzava agonija istog.

Signature 

Profile

Posted: 24 December 2011 04:58 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-06-20

Nista, ja se sad lepo provodim na bootcampu poslednja tri dana, posto na osx uopste ne mogu da uhvatim trenutno komsiju, sem ako okrenem kompjuter naopacke jabukom ka plafonu (okrenuta je u pravcu jabuke antena, nalazi se u zglobu).

Na win evo sve radi savrseno i u ne-cirkuskim pozama.

Trazim ceo dan po netu nesto o tome, ali bukvalno, ne nailazim na to ni da se iko zalio, a kamoli na neki tutorial kako neki plist promeniti… Mozda ipak nije toliko lako.

Profile

Posted: 10 January 2012 03:49 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

Marko..imas ..P.M…:)
Branko

Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile