Video sa kompa na miniDV
Posted: 25 December 2011 01:11 AM
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  40
Joined  2010-03-16

Potrebno mi je da video koji sam prebacio sa miniDV kasete na komp, nakon manjeg editovanja snimim ponovo na miniDV u istom formatu u kojem je i snimljen. U pitanju je kamera Panasonic NV-GS17. Pokušao sam sa IMovie, MovieHD i Adobe Premiere CS5, čtao sam po forumima i gledao neke klipove na youtube, na kraju sam zaključo da je najverovatnije problem sa kamerom i da ta opcija nije podržana (iako nisam našao nikakav podatak od proizvođača).

Da li se nisam dovoljno snašao sa programima i ipak je moguće snimiti na kasetu sa mojom kamerom ili mi je potrebna druga (bolja) kamera? Ako nije moguće da li neko može da mi pomogne i prebaci mi taj video bio bih veoma zahvalan?

Unapred hvala svima na pomoći! 😊

Profile

Posted: 13 February 2012 02:49 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

probaj program Vidi,mozda nesto pomogne…
http://www.macupdate.com/app/mac/10808/vidi

Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 13 February 2012 06:08 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Final Cut Studio ima Print to tape, mislim da je to ono što ti treba. Ili grešim?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 13 February 2012 07:50 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  130
Joined  2009-02-05

Nema svaka kamera snimanje na traku NAZAD kroz FW (mada vecina ima).
ne mogu da nadjem sad upustvo za tu tvoju, ali to OBICNO mora da se u setovanju kamere upali (da mu je FW i ulaz i izlaz). Naravno, kamera u oba slucaja mora da bude u PLAYER modu (dakle ne u kamer modu); pa prvo pogledaj to na kameri.

ono sto je bitno za Premiere, onaj PROZOR gde je sama slika ima u gornjem desnom uglu kao neke crtice koje kada kliknes mozes da dobijes gomilu nekih opcija

tu te zanima PLAYBACK settings pa u njemu treba da namestis SETOVANJA na tu kameru (ima tri padajuca, namesti ih na EXTERNAL device ili ce biti ime te kamere, bice ti jasno kad dodjes dotle)

takodje, ne znam koliko si vican tome…kamera treba da ti je PAL (evropski model); samim tim i sekvenca koju montiras mora da bude PAL (25fps 720x576)

ukoliko ti je sekvenca u nekom drugom framerate, kamera ce ti verovatno pustati crno, mada bi trebalo da cujes zvuk dakle to 25fps je uzasno bitno i pri importu i pri radu i pri exportu

to su ti standardna DV setovanja u svakom programu (fullscreen ili widescreen biras sam u zavisnosti od kamere)

Profile

Posted: 14 February 2012 09:39 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2010-01-04

Pre par godina sam imala sony miniDV kameru (ne secam se tacno modela ali nije profesionalna vec za povremenu amatersku upotrebu) koja je podrzavala fw… Koristila sam je sa iMovie 6 (ili iMovie 6 HD, ne secam se) i znam da je imala opciju print to tape, sto sam ja i koristila…

Signature 

 iMac C2D 20"  iMac G4 15"  iBook G4  iPad 3G 16GB  iPhone 4S 16GB  iPod 5gen 30GB

Blog o elektronskim cigaretama www.elcigreviews.blogspot.com

Profile

‹‹ Video converter      spdif out na imacu ››