< 1 2
2 of 2
MacBook Pro ili iMac
Posted: 28 March 2008 02:42 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

xsist3 wrote:

Na kraju ce ipak da padne iMac 24’ ... Samo moram da dodam 2gb rama…  Valjda je displej ok 😊 , i ako je macbook pro lepsi :whistle:

Bez 2GB RAM-a nemoj ni da ga uzimash..Inache moze da stane 4GB ukupno..2 je sasvim dovoljno, ispod toga ce da shtuca…Meni je lepshi iMac, ali to je sve stvar ukusa…Glas za iMac 24’ Vs. MacBook (Pro) zbog velichine ekrana, u sluchaju da se ne zahteva mobilnost…Znam da moze na MacBook (Pro) da se nakachi veci monitor u sluchaju potrebe, al moze i na iMac 😊

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 28 March 2008 09:06 AM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Totalno sam zaboravio da nema 17’ modela više… Hvala na podsjećanju i ispravci… 😉

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 28 March 2008 12:33 PM   [ # 18 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  21
Joined  2008-03-26

Hvala svima,  koliko sam svatio za svakodnevni rad brzina macbook-a pro je ista kao i iMac,  prvenstvena prednost iMac-a nad macbook pro je monitor, sto ipak nije tako mala prednost kad nisi mobilan kao ja.

Tako da,  kad odem i vidim uzivo oba modela trebalo bi da mi bude jasno sta je bolje. 😉

Profile

Posted: 01 April 2008 09:30 PM   [ # 19 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-03-26

Da nebi otvarao novu temu, odlucio sam da ovde postavim pitanje. 😉

Kako sam odlucio da uzmem novi iMac 24’ ,  i ako se pisalo o manama ( verovatno izmisljeno/ili ne ) da ima manu sa nekim peskom u ekranu :cheer:  i bagovanjem tako sto OS zablokira, valjda zbog ATI graficke kartice…:dry:

Interesuje me da li je pravo vreme za kupovinu iMac 24’,  ovo prvenstveno pitam zato sto sam citao da treba da izace novi iMac.  Valjda u naredna dva meseca, da ce mozda da ima Blu-ray citac… Da li je to moguce, da novi iMac izace u narednih mesec ili dva?

Post edited by: xsist3, at: 2008/04/01 21:31

Profile

Posted: 01 April 2008 09:59 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

xsist3 wrote:

Interesuje me da li je pravo vreme za kupovinu iMac 24’

Pogledaj ovo: http://buyersguide.macrumors.com/

xsist3 wrote:

Da li je to moguce, da novi iMac izace u narednih mesec ili dva?

Pa već 238 dana nije bilo novih modela iMaca, tako da kažu ljudi da novi bi novi modeli trebali da izađu uskoro.

Samo računaj i da kad izađu novi modeli, da neće odmah da budu dostupni i u Srbiji, nego ćeš morati da sačekaš možda mesec - dva dok stignu.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 02 April 2008 04:02 AM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

xsist3 wrote:

Kako sam odlucio da uzmem novi iMac 24’ ,  i ako se pisalo o manama ( verovatno izmisljeno/ili ne ) da ima manu sa nekim peskom u ekranu :cheer:  i bagovanjem tako sto OS zablokira, valjda zbog ATI graficke kartice…:dry:

Nema nikakve mane, nema pesak u ekranu /???? odakle ti to ???/ i ne blokira zbog ATI grafichke karte…Meni nije blokir’o nikad, niti ce, al’ sad, ja radim na Mac-ovima dobrih 20 godina pa me ‘slushaju’..

Evo ti podaci o grafichkoj karti u modelu 24’ alu.:

ATI Radeon HD 2600 Pro:

Chipset Model:

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 02 April 2008 06:16 PM   [ # 22 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-03-26

SERBIAN wrote:

Hehe,  ko ceka i doceka. :laugh: 
Hvala,  tacno tako,  ko ceka nikad nece kupiti nishta.

Profile

Posted: 02 April 2008 08:15 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Evo ja odlazem kupovinu iMac-a vec skoro godinu dana… pa sam preko 17’ i X1600 stigao do 20’ i x2600 i jos uvek nisata nisam uzeo! 😊

Ali naravno to je zato sto mi se i ne zuri.
Klincu je sve jedno na cemu ce da se igra 😉
A nekad na MacBooku Pro poteram windows i pustim ga da opali neki WOW ili Heroes Of Might and Magic!

Inache ne znam da li pratite vesti ali apple sve vise tuzbi dobija za 20’ ekrane 😊

Nadam se da ce u sledecim modelima da isprave ovu katastrofalnu gresku!!! 😛

Profile

Posted: 04 April 2008 11:03 PM   [ # 24 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  59
Joined  2008-03-26

Evo šta sam ja uradio:

1. Za biznis: MacBook Pro 15’, 2GB RAM 160GB Interni Disk
2. Za home: MacBook (beli); 2GB RAM 160GB Interni Disk
3. Za igranje: PS3 kad stignem 😊

Meni je ekran na MacBook-u nekako mali za desktop, pa koristim eksterni Samsung od 22’ kao primarni ekran, a integrisani koristim kao sekundarni (za iTunes, Mail i slično).

Profile

< 1 2
2 of 2
‹‹ Pomoc!!!      promena brzine ventilatora ››