Ja znam kako se to radi…ali cu samo grubo da ti nabacam podatke (jer ima puno da se kuca ako nisi to nikada radio)
1.Napravish mrezu na XP masini (Network Setup Wizard i izaberesh opciju prvu This coputer directly to Internet….other computers connect throught this computer… izaberesh dalje ADSL modem kada te pita koju internet konekciju smatrash za osnovnu vezu sa internetom, dalje chekirash > File i Printer Sharing< i na kraju stiklirash zadnju opciju (just quit ili tako neshto i resetujesh komp - to ce sam da ti ponudi-)
2.Kad si resetovao kom odesh na properties mrezne
kartice (desni klik,to znash valjda) pa na zadnju stavku >TCP/IP< i tu kucash IP address: 192.168.0.1 (udarish taster TAB i on ti otkuca u Subnet mask: 255.255.255.0
Idesh OK dok se ne vratish skroz na pocetak (znaci da si sve sacuvao)
to je sve shto trebash da podesavash na PC-u (AKO IMASH NEKI Firewall program gasi ga obavezno jer zna da zeza pa kada podesish mrezu onda ga upali pa podesi da dozvoli protok)
E sada podesavash PowerBook odesh na Network i izaberesh Location:Automatic
Show:Built - In ethernet
Configure IPv4:Manually
IP Adress:192.168.0.2
Subnet Mask:255.255.255.0
Router:192.168.0.1
DNS Server:192.168.0.1
Idesh na Apply Now i imash internet konekciju
Onda odesh u System Preference i udjesh u opciju Sharing i tu na prvom jezicku >Services< oznacish prve dve opcije - Personal file Sharing
- windows sharing
i opet sacuvash te promene (ovo sve radish ako zelish da sherujesh fajlove sa jedne masine na drugu)
Na windowsu omogucish sharing and security (desnim klikom na particiju ili folder)
E sada kako rece @madamov bolje ti je opcija sa ADSL Ruterom jer bolja konekcija… Ja ovo pisem sa PowerBooka koji je gore navedenim postupkom povezan na internet ali pored njega su tu josh 2 PC-a pa mu cesto ‘jedu’ konekciju tako da i ja planiram uskoro kupovinu Rutera jer mi desktop PC upaljen po mesec-dva 24h :S