Powerbook problem sa baterijom
Posted: 05 April 2008 08:19 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  71
Joined  2008-03-20

Imam problem sa powerbook-om g4 titanium 667mhz.
Baterija je stara pa je drzala jedno pola sata,pokazivala je 100-97%,pa onda skoci na 7% pa dok neode na stanby.Sta je u pitanju,nedavno se powerbook ugasio sam od sebe dok je radio pod baterijom dok sam slusao muziku,znaci nije ni na stanby otisao.Posle toga baterija je drzala znatno manje od onih pola sata i sad ne drzi uopste.Drzim ga na adapteru,baterija se napunila na 100% ali cim adapter iskljucim PB dozivi power crash i gasi se.
Zanima me dali je problem do nekog napajanja,pokusavao sam PMU reset ali ne pomaze.Kad pokusam da ga upalim bez adaptera mali cooler pocinje da se okrece i pb proizvodi neki slab ali pistav zvuk i ugasi se posle 10 sekundi.
Dali imate neko resenje?Unapred hvala!

Profile

Posted: 05 April 2008 09:35 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Jedino rešenje jenova baterija. Ako nikada nije menjana baterija na tom PowerBooku ona ima punih ŠEST godina, ako već nije dobrano zagazila u sedmu. Sve i da si najpravilnije koristio laptop po uputstvima za čuvanje baterije, nisi mogao da je sačuvaš.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 06 April 2008 12:50 AM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-03-20

Ma znam,nego me buni sto je na trenutno na 94%,sto trenutno ‘laze’,ali da nece ni u standby da ode vec odmah crkne…

Profile

Posted: 06 April 2008 11:04 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Tako to izgleda kada je baterija na izdisaju, zato što baterija laže i računar da ima više struje nego što ima, pa ovaj ne stigne ni upozorenje da prikaže.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 07 April 2008 10:55 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

druze, baterija je zavrsila karijeru. tacka.
njoj je pao kapacitet do te mere da vise ni standby ne moze da drzi. ona pokazuje napon, ali cim se optereti taj napon pada. njoj je pao kapacitet i povecao se unutrasnji otpor. verovatno si imao isti slucaj i sa recimo baterijom od mobilnog telefona. sve je o.k. ali kod poziva on se ugasi. upalis ga, a baterija super.
verovatno ti se baterija brze i puni ...
e sad ima tu jos ensto u vezi sa tim sto ne drzi ni stand-by. izgleda je i ona baterija za PRAM takodje crkla, jer ona moze da drzi ‘Book na standby-u. vidi da li ti se poremeti vreme i datum kad izvadis bateriju.

Profile

Posted: 08 April 2008 10:50 AM   [ # 5 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-03-20

Ma i pretpostavio sam ali reko dali ima jos koji tracak nade da jos izdrzi makar pola sata 😊.Citao sam po netu ima nekih zezancija sa zamrzavanjem mrtve baterije 14-15 sati pa onda ponovo punjenje i kao moze da drzi jos malo ali sumnjam 😛.Ne daje mi se 12k za novu PBti bateriju pa cu da sacekam drugara za Amerike,kaze da je tamo nasao za 50$ samo ne znam tacno gde.Baterija za stanby radi i moze da drzi malo.Hvala na informacijama u svakom slucaju!

Profile

Posted: 09 April 2008 04:49 PM   [ # 6 ]
Member
RankRankRank
Joined  2008-03-20

Proradila 😊;jes da traje pola sata-45min. ali bolje ista nego nista.Problem je bio u AC adapteru koji je prekidao na jednom delu tako da je davao samo dovoljno snage za rad a ne za punjenje,selotejp je ucinio svoje pa ponovo radi koliko-toliko.

Profile