PowerMac G3 Update Firmware???
Posted: 24 October 2012 11:50 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

drugar dobio ovaj PowerMac G3(Blue and White) ,na kome je vrisnuo hard,pa ne znamo koji je bio sistem….ubacen novi hard,i sutra treba da ga gazim…..sa OSX…
e sad radio sam to vise puta,kad je na starom hardu bio sistem recimo 9.1…ili 9.2…i znam da ponekad mora da se uradi update firmwera,da bi legao Osx….
spremio sam i firmware…ali kako sad da znam da li treba….ok ,ako izadje Jabuka,pri drzanju C..ok….ali ako izadje Cikica….???
da li bi morao prvo da ubacim neki stari OS…ili mogu nekako sa Usb da ubacim fw….bez instalacije starog Os-a

Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 25 October 2012 05:27 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

drugar mi doneo da mu ubacim u ovaj stari G3..Tiger,nabudzio mu 1gb rama…malo veci hard…..medjutim kad ga upalim,cuje se prepoznatljiv Mac-ov zvuk…ali slike nema…nema ni onog sivog ekrana…..
e sad da pomenem sta je on radio….na njemu je bio neki mali hard,sa sistemom Os 9.1…..posto je resio da mu pojacam sve to…..izbacio je taj hard….ali ga terao djavo,ne znajuci…pa je otkacinjao sve kablove,sa maticne,i vadio je bateriju(Hteo da resetuje bios:)....po njegovoj prici,sve je isto vratio…i eto sada imamo problem…..
ima li neko ideju sta da probam….a da ne menjam graficku,jer nemam u okolini tako staru….mada ne verujem da je do graficke,jer kaze,da je sve radilo,dok nije menjao taj hard….
.p.s kopirao sam pitanje sa jos jednog foruma….😊

Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile