EFI update za Intel Macove :)
Posted: 09 April 2008 07:57 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Stigo je EFI update za MacBook, MacBook Pro, MacBook Air i iMac.

Ja sam malopre updateovao preko Software Updatea i čni mi se da se sad Leopard brže podiže 😊

Nisam brojao koliko je pre updatea bilo potrebno sekundi da se Leopard podigne, al’ deluje mi kao da se Leopard sad podiže za oko 20% kraće vreme.

Ako nekog od vas isto čeka EFI update u Software Update-u, izbrojite za koliko se sekundi Leopard podigne pre, a za koliko sekundi posle updatea, pa da utvrdimo da li je stvarno brže sad 😊

I ako neko primeti još neko poboljšanje nakon EFI updatea, nek napiše 😊

Post edited by: indijanac, at: 2008/04/09 08:03

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 09 April 2008 11:25 AM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Meni nema tog updatea u ponudi, malo pre pokrenuh sw update, i nudi mi samo itunes i qt.
Kad smo vec kod toga, preterashe ga sa ovim itunesima i qtimeovima.
Jbt, 2x mesechno izlaze, i uvek moram da skinem po 100MB. Mislim, nije mi frka za 100MB nego su dosadni ko zubna bolest.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 09 April 2008 11:41 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Mene ne smara skidanje toliko koliko me smara kad mora da se rebootuje sistem.
Ono pre nekih mesec dana su naštancali za tri dana tri updatea zbog kojih je morao da se rebootuje sistem, pa sam srećom to odradio kumulativno jer uvek odlažem instalaciju tih dosadnih što traže reboot 😊

No, EFI update-a nema ni kod mene.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 09 April 2008 01:27 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ja uradio oba updejta, i EFI za iMac 24’ i za alu tastaturu…Posle reboota primetio sam samo jednu stvar /za sad/..Elem do pre novog boot roma kada sam hteo da ispraznim Trash i koristio poznati keyborad shortcut - shift+cmd+delete - imao sam delay do pojavljivanja confirm dialoga..Kad kazem delay mislim jedno 2-3 sekunde…Sad toga vishe nema…Sve radi normalno…:)

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 13 April 2008 06:50 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Imam jedno pitanje u vezi EFI updatea za MacBook.

Tamo na Appleovom sajtu za taj update pod System Requirements piše ‘Mac OS X 10.5.2 or later’, pa mi nije jasno baš šta se pod tim tačno podrazumeva.

Da li to znač da nakon tog updatea na MacBook više ne može da se stavi neka ranija verzija Leoparda ili ne?

Ako nekad bude trebao da se reinstalira Leopard, da li može da se koristi disk sa Leopardom (verzija 10.5) koji je došao uz MacBook?

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile