macbook late 2011 - mikrofon ne radi
Posted: 21 December 2013 10:17 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  17
Joined  2010-08-15

Mikrofon uopste ne reaguje.
Nisam isprobao mikrofon kada sam kupio mac, inace je polovan, uradio sam transfer OS sa drugog mac-a, early 2011, mozda je to problem?

Updejtovao sam na maverics-a i ocekivao da ce to da resi problem, medjutim nista.

Ima li neko ideju/resenje sta da isprobam pre nego sto odnesem u servis?

Profile

Posted: 22 December 2013 12:39 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Probaj nekoliko programa u kojima mozes koristiti mikrofon?

Ako bas ni u jednom ne radi…pravac servis ili ako to bude skupa rabota…kupis mikrofon sa pojacalom-ne kosta puno.

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 22 December 2013 03:35 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

chiller wrote:

uradio sam transfer OS sa drugog mac-a, early 2011, mozda je to problem?

Pa ako taj drugi Mac čju si instalaciju OS X-a prebacio na MBP nije isti model kao taj MBP, onda nije baš preporučljivo da tako prebacuješ već instaliran sistem sa jednog Maca na drugi… ako si hteo da sačuvaš podešvanja, slike, muziku i ostalo sa starog Maca, za to si mogao da koristiš ‘Migration Assistant’.

Probaj da odradiš ‘clean install’...

Ako imaš neki eksterni hard disk, možeš prvo da na eksterni hard disk odradiš čstu instalaciju, koliko da utvrdiš da li je to nešto do te instalacije.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 24 December 2013 01:47 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

konacno resenje je 99% u tome da ti neko ko je vican servisu otvori Macbook i pricvrsti konektor koji je flat-tipa i cesto se desi da ispadne iz lezista iako je pricvrscen trakom, uglavnom se ne desava da crkne, osim ako neko vec nije nesto popravljao/cistio pa je otkinuo osetljive kablove koji vode od ploce do mikrofona

Pre svega mozes probati SMC/PRAM reset iako to najcesce nece pomoci, 99% je upravo taj mehanicki kvar, 1% da je ostecen kabl ili mikrofon, instalacija sistema nema veze, disk se moze prebaciti sa racunara na racunar i sve ce raditi 100% ok.

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 25 December 2013 02:14 PM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  17
Joined  2010-08-15

Hvala svima, javicu vam sta je bio problem na kraju.

@IDoktor, sad kad bolje razmislim, prethodni vlasnik rece da je menjao hard disk, pa taj scenario koji opisujes je veoma verovatan…

Profile