Macbook Air 13 - problem sa trackpad-om
Posted: 30 December 2013 01:51 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2013-12-30

U stvari, ne znam bas da li je ovo neki problem.
Primetio sam da mi je dolji deo trackpada malo spusteniji u odnosu na gornji, takodje, donji deo je osetljivi na click u odnosu na gornji i to znatno osetljiviji

Je l vama isto ovako, ljudi?

Star je oko 4 meseca i tek sam sad primetio ovo.. Valjda zato sto ne pritiskam gornji deo trackpada tako cesto

Profile

Posted: 31 December 2013 08:20 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Sasvim je normalno da prednja strana bude nešto osetljivija na taj fizički pritisak i da samo prednja strana ‘ulegne’ kada se trackpad pritisne jer su gore pri vrhu trackpada nešto kao ‘šarke’ koje trackpad drže za kućište laptopa, da bi ova strana koja je napred mogla da ‘ulegne’ prema unutra kada se pritisne… znač, razlog zašto je prednja strana nešto osetljivija na taj fizički pritisak je otprilike isti kao što je, na primer, nešto lakše zatvoriti vrata ako se vrata guraju na strani gde je kvaka, nego na strani gde su šarke… Možeš da pogledaš i kako bežični Magic Trackpad funkcioniše… bežični Magic Trackpad nema te kao ‘šarke’, ali se ona strana gde su baterije oslanja na površinu stola, a ispod prednje strane trackpada su nogice koje detektuju fizički pritisak… znač, to je tako i napravljeno da funkcioniše.

Gornju stranu trackpada nema potrebe ni da pritiskaš uopšte 😊

Smatram da je za pritiskanje klika na trackpadu najpraktičnije da palac stoji naslonjen na trackpad dok kažiprst pomera strelicu i da se palcem pritisne trackpad za klik… ako palac ‘drži klik’, onda kažiprst ostaje slobodan da pomera strelicu, a može izuzetno lako i da se scrolluje drugim prstima dok je klik ‘pritisnut’.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 01 January 2014 06:23 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

Osetljivost na klik je normalno da je takva, sama fizicka visina se moze podesavati uz pomoc malog srafa koji za to sluzi i podesava ‘hod’ celog trackpada u donjem delu.

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile