umro LaCie quadra d2 500GB
Posted: 03 January 2014 12:01 AM
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  239
Joined  2005-10-31

Elem, posle nešto jače od 5 i po dina rada, ovaj komadić opreme se ne oglašava, u smislu da posle jednog restarta neće da se mountuje na desktop, ne izvaljuju ga ni Disk Utility ni Disk Warrior, probao sam da ga prebacim sa FW800 na USB, ništa, plavo dugmence se pali pri paljenju uređaja, ne blinka, ali se ništa ne dešava. Takođe se ne čuje nikakva buka ni zujanje iz njega, zeleno svetlo na adapteru je upaljeno, ali adapter je hladan (a nisam siguran koliko se grejao ranije); pa ne znam da li bi to možda mogao da bude išju…

Elem, svaki savet je dobrodošao, od toga kako mogu da prečekiram još nešto, do pozajmljivanja adaptera -ako neko ima- da probam drugi da li radi, pa sve do saveta šta kupiti a da bude relativno pouzdano (koliko može u ovom vremenu treša). Plus, gnusna fora sa LaCie supportom je ta da ne možeš da tražiš support bez registracije produkta, a trenutno je nemoguće registrovati bilo šta kupljeno pre 2011 (pošto sajt to ne dozvoljava); a ukucavanje serijskog broja vraća poruku da je to nepoznat proizvod i da ga nema u bazi.

Profile
 
Posted: 03 January 2014 12:28 AM   [ # 1 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  18
Joined  2010-02-16

Ovo je samo ideja, posto sa doticnim diskom nemam iskustva, ali je svakako moguce da je crklo nesto od elektronike i da je sam hard citav. U tom slucaju mozda probas da iscupas hard i stavis ga u neko eksterno kuciste - ne znam u koje si ga svrhe koristio, za skladistenje podataka ili rezervne kopije, ali verujem da ce u svakom slucaju da sljaka u bilo kojoj fijoci od 2k dinara. Btw, ako je prevashodno sluzio za Time Machine, preporucujem Kapsulu kao zamenu.

Profile
 
Posted: 03 January 2014 12:58 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  239
Joined  2005-10-31

Srećom, služio je samo za backup sistema preko Time Machine, plus muzika, filmovi, kolekcije raznih vektora i to, nisam držao posao na njemu, inače bih odmah obilazio Brankov most.

Mac Pro 1,1 je u pitanju, ne znam kako bi to radilo sa Kapsulom preko BT dongla, i koliko novaca stoji uopšte?

edit: a ovu varijantu sa vađenjem iz kućišta sam svakako kontao da probam kod drugara, makar da spasem što se spasti može i da prebacim na drugo mesto.

Post edited by: henrik, at: 2014/01/03 01:01

Profile
 
Posted: 06 April 2014 09:50 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  409
Joined  2006-04-01

henrik wrote:

ETakođe se ne čuje nikakva buka ni zujanje iz njega, zeleno svetlo na adapteru je upaljeno, ali adapter je hladan (a nisam siguran koliko se grejao ranije); pa ne znam da li bi to možda mogao da bude išju…

Jesi uspeo da prebaciš disk?

Ja sam imao isti uređaj pre nekoliko godina i nakon što je i treći put crkao strujni adapter izvukao disk i radio bez problema u drugom kućištu. A ovo njesra sam bacio u kontejner.

Na toj seriji su kompletno svi adapteri bili krš, riknjavali često, forumi su bili puni priča o tome.

Profile
 
Posted: 23 April 2014 01:22 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  239
Joined  2005-10-31

Nisam još, nikako do odem do drugara da to obavimo, rekao mi je još onomad da postoji velika šansa da će biti sve okej kad se prebaci u drugo kućište.

Profile