macbook pro 13 retina
Posted: 18 February 2014 06:23 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  17
Joined  2012-09-26

Pozdrav.
Imam macbook pro 13 retina late 2013, i facetame kamera ne radi sa nekim 32 bitnim aplikacijama.
Pitanje je da li ja mogu na ovaj macbook pro da instaliram os x lion?

Profile

Posted: 18 February 2014 11:04 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

MacBook Pro Retina Late 2013 je originalno predstavljen sa Mavericksom, tako da ništa starije od Mavericksa ne bi trebalo da pokušavaš da instaliraš. Zvanično nije podržano da neko radi takav downgrade OS-a, a i u vreme dok je Lion bio aktuelan Macovi nisu imali ni Iris grafiku, ni ovaj novi Wireless 802.11ac, tako da je pitanje da li je Apple uopšte i ubacio podršku za to u Lion (verovatno nije jer računari koji su dolazili sa OS X Lion nisu imali to).

Ako ti je potrebna neka stara verzija OS X-a zbog neke stare 3rd party aplikacije koja nije updateovana skoro, za to možeš da koristiš neku virtuelnu mašinu…

Ustvari… obzirom da ti pominješ kamericu, pretpostavljam je reč o nekom manje popularnom 3rd party messengeru… zar ne? Ako je reč o nekom 3rd party messengeru, onda mislim da bi ti bilo bolje da pređeš na neki drugi messenger koji se redovno updateuje, a ne da zbog neke stare verzije nekog messengera koristiš Lion na novom Macu.

Post edited by: indijanac, at: 2014/02/18 23:23

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 19 February 2014 08:01 AM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  17
Joined  2012-09-26

Hvala na odgovoru. Upravu si, to je zbog mesindzera, koristit cu ga bez kamere dok se ne ispravi problem sa aplikacijom.
hvala jos jednom

Profile

Posted: 20 February 2014 08:57 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Veoma slican tj. isti problem sam imao sa Skype-kamerom.

Meni navodno kamera nije radila sa Skype-om jer je navodno neki drugi program
‘krao’ tu istu kameru. Ako ti je do Skype-a, onda idi u preference i vidi da li ti daje isu poruku.

Pa cak i kad sam skinuo sve ‘moguce’ programe tipa Silverlight,Flip4Mac itd.
Kamera nije proradila.Medjutim kad sam uradio clean install bez ijednog od ovih programa…sve je proradilo iz prve.

Signature 

MacBookPro5

Profile