< 1 2
2 of 2
Pomoc za AirPort Extreme
Posted: 21 March 2014 03:54 PM   [ # 16 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  9
Joined  2014-03-17

Nista se ne krijem.I na pocetku sam rekao da ne znam nista oko toga ali mi se ucinilo jednostavnim za odraditi.I sad sam sve ponovio po uputama i opet sam dobio isti rezultat.Nema interneta.

Profile
 
Posted: 21 March 2014 05:04 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

koji je tacan model kablovskog modema?

da li je modem spojen sa WAN portom na airport extremeu?

da li ste iskljucili i ukljucili modem kad ste spojili sa airportom kao sto je navedeno ovde?

 Signature 

&#63743; http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu &#63743;

Profile
 
Posted: 21 March 2014 10:33 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7538
Joined  2005-04-28

1) Isključte WiFi u Mac OS X-u
2) ubodite kabl u Ethernet port računara i u kablovski modem
3) resetujte modem
4) skinite screenshot da vidimo šta je Ethernet dobio.

 Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile
 
Posted: 25 March 2014 11:03 AM   [ # 19 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  9
Joined  2014-03-17

Bio sam par dana odsutan pa se nisam bavio ovim problemom.sad ponovo krecu glavobolje.Model modema je CISCO 2100.Sve sam uradio po preporukma i opet isto.Signal ne prolazi.
Iskljucio wifi spojio modem i Mac mini io evo sta sam dobio.

Post edited by: GlavniArhivator, at: 2014/03/25 11:05

Profile
 
Posted: 25 March 2014 11:11 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7538
Joined  2005-04-28

Pošalji drugu sliku, na kojoj se vidi šta je Ethernet pokupio, ova slika nam ništa ne znač.

[img size=600][url=http://www.dodaj.rs/f/3E/Dj/28g7N9lv/slika-zaslona-2014-03-25.png]http://www.dodaj.rs/f/3E/Dj/28g7N9lv/slika-zaslona-2014-03-25.png[/img][/url]

 Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile
 
Posted: 25 March 2014 11:17 AM   [ # 21 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  9
Joined  2014-03-17

Ovo:

Profile
 
Posted: 25 March 2014 12:03 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

Odakle ste? da pokusamo licno da resimo problem preko nekoga jer me nervira 😊 a verujem o mnoge ovde da se tako jednostavna stvar iskomplikovala

 Signature 

&#63743; http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu &#63743;

Profile
 
Posted: 26 March 2014 12:47 AM   [ # 23 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7538
Joined  2005-04-28

GlavniArhivator wrote:

Ovo : 
[img size=600]http://www.dodaj.rs/f/Q/AR/4hPOo7n0/slika-zaslona-2014-03-25.png[/img]

I ovako nema interneta? Cisco, dakle, nije samo modem, već ruter. Ako ovako ima interneta, treba Airport Extreme ubaciti u bridge mod.

Post edited by: madamov, at: 2014/03/26 00:49

Post edited by: madamov, at: 2014/03/26 00:50

 Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile
 
Posted: 30 March 2014 10:10 PM   [ # 24 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  59
Joined  2008-04-29

prvo izvadi sve mrezne kablove, onda restartuj radijus vektor modem i onda pocni sa konfigurisanjem airport-a

Profile
 
Posted: 23 July 2014 12:37 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7538
Joined  2005-04-28

Šta na kraju bi od ovoga? Jesi li uspeo na kraju? Ili odustao?

 Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile
 
 < 1 2
2 of 2