Molba da mi neko pomogne!
Posted: 17 November 2014 01:49 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2014-11-17

Cao svima,
imam Macbook Air iz recimo 2008-09 (ne znam tacno) i super je radio dok jednog dana nije prestao da vidi svoj airport card… mislili smo da je crklo nesto hardverski ali sve je uredu (dobar majstor je sve pregledao) i onda smo nasli da je upitanju neki update koji se instalirao i koji blokira da kompjuter vidi karticu, pokusali smo da instaliramo predhodnu verziju softvera i proradio je airport na kratko i onda je opet postao nevidljiv…
Da li je neko imao ovakav problem i da li neko zna resenje…
Unapred hvala!!!!

Profile
 
Posted: 25 November 2014 04:20 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Одакле си?

 Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile
 
Posted: 25 November 2014 06:44 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

@ Isidora
Je l’ ste probali da resetujete PRAM i SMC?

Da bi resetovala PRAM, prvo isključ MacBook Air, zatim pritisni dugme za uključvanje i odmah nakon toga (pre nego što se na ekranu pojavi da se OS učtava) istovremeno pritisni CMD+Option (Alt) i P+R i drži ta 4 dugmeta pritisnuta dok se Mac ne restartuje.

Da bi resetovala SMC, isključ MacBook Air, priključ punjač i dok je MacBook Air isključen pritisni istovremeno dugme za uključvanje zajedno sa Shift+Control+Option (sa leve strane tastature) i zatim istovremeno pusti pusti te dumiće i uključ MB Air normalno.

Probaj, pa javi da l’ radi.

 Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile
 
Posted: 25 November 2014 06:52 PM   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2014-11-17

Iz Beograda

Profile
 
Posted: 25 November 2014 06:53 PM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2014-11-17

@indijanac

Puno hvala! pokusala sam i nista se nije promenilo, i dalje ne vidi Airport card…

Profile
 
Posted: 26 November 2014 05:14 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Kažeš ‘pokusali smo da instaliramo predhodnu verziju softvera i proradio je airport na kratko i onda je opet postao nevidljiv’...

Je l’ ste to reinstalirali OS ili je reč o nekom programu?

Ako niste uradili ‘čstu instalaciju’ OS-a (da pre instalacije formatirate sistemsku particiju i da nakon instalacije ne vraćate backupovane sistemske fajlove i podešavanja sa stare instalacije); možda bi to moglo da pomogne…

Ako imaš neki eksterni hard disk, možda bi mogla prvo da instaliraš OS X na taj eksterni hard disk da vidiš da li će da proradi AirPort (da ne formatiraš sistemsku particiju ako nije do OS-a)... ili ako imaš dovoljno mesta na hard disku u tom MacBook Airu da je preko Disk Utility smanjiš i da napraviš novu particiju za čstu instalaciju, moglo bi da se testira i tako da li bi čsta instalacija OS-a pomogla.

Ne znam da li si ranije koristila Disk Utility… nije teško da se koristi, ali neko ko nije ranije koristio taj program bi trebalo da pazi da greškom ne preformatira celu sistemsku particiju umesto da je smanji, ako mu je stalo do fajlova na sistemskoj particiji… preporučljivo je da se uradi backup particije za svaki slučaj, pre nego što se pokuša smanjivanje.

Ako ni čsta instalacija ne pomaže, onda verovatno nešto nije u redu sa tom AirPort karticom, pogotovo ako reinstalirate istu verziju OS-a koja je ranije radila na tom računaru.

 Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile
 
‹‹ mac os      MOVED: os x 10.4.11 Tiger ››