Desilo se i to… slučajno sam izgrebao palmrest na MBP Retina :(
Eeee…. jednom mi se desilo da su makaze slučajno potkačle MBP i to oštrim krajem, a ogrebotina nije ostala uopšte… al’ sad onaj metalni kraj USB kabla pade na laptop i ostade ogrebotina… ko bi se nadao od USB kabla…
Bio neki kraći USB kabli na stolu (nije bio prikačen ni na šta) i kako sam podigao kabli za jedan kraj, drugi kraj odskoč i onaj metalni priključak tresne u palmrest… i ostavi malu ogrebotinu velične možda oko 1 mm… i ja još pokušao posle da ‘izglancam’, al’ sad umesto ogrebotine imam kao malu fleku (možda velične zrna pšenice) koja je u sredini sjajna, a okolo kao da je mat porvšina malčce pobelela, kad se gleda pod nekim uglovima…
Znam, znam… nije ni trebalo da pokušavam da je ‘glancam’... al’ gotovo sad…
Nego… sad se razmišljam čme da sakrijem to, da me ne nervira…
Ta fleka je otprilike jedno 5 mm od donje ivice laptopa (možda oko 10 cm ispod levog Option/Alt tastera)... da je malo višlje, pa bi možda i mogla neka mala nalepnica samo tu gde je fleka da se stavi, kao na Windows laptopovima što imaju one nalepnice, al’ ovako bi mi bezveze bilo da stavljam neku malu nalepnicu toliko blizu ivice… tako da bi verovatno bolje bilo da pokrijem ceo palmrest nečm… ne znam…
Onaj Moshi Palmguard bi možda dobro pokrio to, al’ em što je skup za običnu nalepnicu, em ne vidim da ga imaju na sajtovima domaćih Mac prodavnica… a sa Ali Express ne bih da naručujem one jeftinije ‘palmguardove’ jer ne znam koliko je to pouzdano to.
Razmišljam se možda po knjižarama da vidim ako imaju neke nalepnice ili neke samolepljive tapete, pa sâm da skrojim to.
Dopuna:
Gledam na Amazon kakvih nalepnica ima… moglo bi i nešto ovako: http://www.amazon.com/Black-Cat-Soon-Trackpad-Keyboard/dp/B00A1SC2HU
Lepo izgleda, uklapa se u dizajn laptop, a i nije previše skupo…
E sad… nemam iskustva sa naručvanjem preko Amazona… ne znam da ne ispadne skupo mnogo sa poštarinom… a i da ne ‘dobije noge’ u pošti…
Ima li neko iskustva sa naručvanjem nekih tako jeftinijih stvari sa Amazona?
Ili ako zna neko u Srbiji negde ako ima da se prodaju neke slične nalepnice… ili takve samolepljive folije, pa da sâm napravim nešto zanimljivo.
Post edited by: indijanac, at: 2014/12/11 09:32