iCloud ažuriranje fotografija
Posted: 10 September 2015 05:37 PM
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  168
Joined  2012-03-05

Pozdrav svima,

Imam nekih nejasnoća u vezi iCloud prostora tj. oko ažuriranja fotografija.
Pošto je Apple odlučo da smanji cene iCloud-a razmišlajm da kupim neki paket pored ovog standardnog od 5GB samo zbog fotografija.

Trenutno mi je na iPhone-u uključeno ažuriranje fotografija sa iCloud-om dok je ta opcija isključena na iMac-u tj. u Photos aplikaciji jer tamo imam veću količnu fotografija koja ne bi stala na trenutni prostor.
Kada bi dokupio veći prostor i sinhronizovao fotke iz Photos aplikacije na iCloud, koje bi fotografije imao na iPhone-u?

Pošto koliko ja razumem sve fotografije koje se stave na iCloud su dostupne na bilo koji uređaj, ali kako bi mi fotografije reda 40GB bile dostupne na iPhone od 16GB?


Unapred hvala!

😉

Profile
 
Posted: 10 September 2015 09:39 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Od kako su izbacili Photos ni ja vise ne znam sta i kako… imam arhivu od preko 12.000 fotki i zbog toga su mi svi iOS uredjaji od po 64Gb.

Fotke organizujem u albume a albume u foldere po godinama. Do sada mi je praksa bila da kada islikam nesto (uglavnom samo sa iPhone-om) skinem sve u jedan folder i taj folder prevucem u iPhoto on odma napravi album po nazivu foldera, napravi event i importuje fotke u bazu. Na taj nacin cuvam slike i u folderu a nalaze se i u bazi iPhoto-a (Dakle duplo ali sam barem siguran da necu izgubiti nista). E sada crc… to ne moze tako u Photos… drag & drop ne radi a cesto kada i pokusam da dodam fotke on mi vec kaze da one postoje… da li postoje u camera roll-u ili ih je on vec povukao ja zaista nemam pojma 😊

Tako da i mene zanima da li je neko skontao logiku funkcionisanja Photos aplikacije?

Cena za dodatni prostor na iCloud-u je sada zaista pristupacna ali je pitanje da li mi sve to treba ako i dalje mogu da uredjaje sinhronizujem putem iTunes-a 😊

Profile
 
Posted: 11 September 2015 12:39 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  168
Joined  2012-03-05

Što se ubacivanje fotografija u Photos tiče meni je uključen My Photo Stream tako da sve fotke sa iPhone-a se automatski fizički ugrade u aplikaciji. Kada treba neke van telefona koristim običan Import opciju i nemam nikakvih problema. Tako da ne bih znao zašto ti imaš problema sa tim.

Photos skladišti fotografije u sledeći direktorijum Photos Library/ShowPackageContents/Master i tu su mu fotografije poređane po godinama, mesecima, datumima… pa pokušaj tu da ubacuješ foldere sa fotkama možda će tako hteti.

Profile
 
Posted: 11 September 2015 09:10 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Photostream mi radi kao zmaj… pa se veorvatno zato Photos i buni kada pokusam da dodam fotke koje sam skinuo iz Camera Roll-a sa iPhone-a jer su one sigurno vec skinute.

Profile