Potopljen i5
Posted: 16 September 2015 01:40 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  117
Joined  2010-11-03

i5 mi je upao u vodu.
izvađen odmah, ugašen, trebalo ili ne odstojao u pirinču 24h.
nakon svega toga telefon kompletno radi ali s vremena na vreme gubi mrežu. prebacivanje u airplane mode pa nazad rešava problem, ali se posle izvesnog vremena problem ponavlja… telefon ugašen, ostavljen na policu i nije korišćen 2-3 meseca.
pre nedelju sam ga odneo u jedan beogradski servis u kome je ostao 3-4 dana. oni tvrde da je sa njihovom karticom (drugog provajdera) radio sve to vreme bez padanja mreže. navodno su ga i otvarali i iako indikatori vlage pokazuju da je voda komplet prodrla, nisu našli koroziju nigde. Intervenciju nisu naplatili.
preuzeo sam ga i posle 3-4 sata rada problem je ponovo prisutan.
zamenio sam sim karticu iako sam i pre servisa pokušavao sa sim karticom koja nije bila u telefonu u trenutku potopa ali i dalje isto.

pitanja su sledeća:
1. da li ima svrhe i isplativosti uopšte dalje pokušavati sa drugim servisom, obzirom da ih većina traži bar 10ak eur samo za dijagnostiku? u slučaju da da, ima li neko preporuku za servis u Beogradu (ne računajući ovlašćene, jer oni rade samo zamenu kompletnog aparata uz doplatu od ohoho za koju mogu da uzmem novi 5c npr)?
2. da li telefon u ovakvom stanju može da bude uopšte zanimljiv za prodaju (npr. ios developeru ili sl.) i koliko bih uopšte mogao da ga cenim?

unapred hvala na savetima

Profile