Problem sa tastaturom
Posted: 15 January 2016 22:08
Newbie
Rank
Total Posts:  8
Joined  2013-09-23

Pozdrav svima,

Zanima me da li mozda neko zna sta se desilo mojoj tastatu. Gledao sam neko uputstvo za ciscenje tastature, polako skidao dugmice jedan po jedan i vracao. Kad sam kompletno sve ocistio, krenem da testiram tastaturu i ona pocne da brlja. Prvo su mi izlazila sama slova, kad sam jos jednom nakon toga ponovo obrisao sve dugmice sad bukvalno nece da primi ni jedno slovo. Radi to je ocigledno, ali kontakt nema i ñista ne ispisuje sto kucam. Sta da radim, nije valjda da cu novu morati da kupim? :(

Profile
 
Posted: 15 January 2016 22:42   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3199
Joined  2005-05-07

Pa da li si osušio dugmiće dobro pre nego što si ih vratio? Da li si brisao one gumice ispod tatature nekom mokrom/vlažnom krpom?

Ne može tastatura da se pokvari zbog toga što si joj skidao tastere.

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile
 
Posted: 16 January 2016 04:07   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  8
Joined  2013-09-23

ne vredi, bio sam u servicu. Kazu da sam izgleda ostetio gumice. Morao sam da kupim drugu tastaturu. :(

pokusacu staru da osposobim, ali tesko…

U svakom slucaju puno Vam hvala na trudu.

Profile
 
Posted: 16 January 2016 21:55   [ # 3 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Vidi ako možeš da uzmeš neku poliuretansku zaštitu za tastaturu (Moshijeve su dobre); da ubuduće ne bi morao da skidaš dugmiće da je čstiš, nego samo opereš zaštitnu foliju, otreseš vodu, ostaviš malo da se osuši i vratiš je. Može i neka silikonska zaštita, ali silikonske zaštite su deblje, tako da imaju više onaj ‘gumeni’ osećaj kad se kuca.

Možda deluje preskupo da parče nečega što je kao neka vrsta plastike/gume košta toliko, al’ mislim da je bolje da tastatura ima neku zaštitu (a i te zazštite mogu da traju godinama); nego da rizikuješ da upropastiš tatstaturu kad je čstiš ili ako neko slujano prospe nešto na tastaturu.

Alternativno rešenje za zaštitu tastature je da uzmeš neko veliko parče neke baš tanke plastične folije koja ne šuška… al’ gledaj veće nego tastatura da bude, da bi pozadi moglo da se zalepi selotejpom… možeš, na primer, da isečeš parče od one velike kese u koju pakuju toalet papir kad kupiš veliku pakovanje… ne izgleda loše kad se zategne lepo, al’ nakon možda nedelju dana svakodnevnog korišćenja počne da izgleda ofucano od kucanja, tako da ako ne menjaš tu foliju nekoliko puta mesečno ne izgleda baš elegantno.

Ja na MBP imam Moshijevu zaštitu koju sam ranije koristio i za bežičnu tastaturu… a za bežičnu tastaturu koju povremeno koristim koristim ovo alternativno rešenje dok ne nabavim i za nju neku zaštitu.

 Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile
 
Posted: 18 January 2016 03:29   [ # 4 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

bice da je prvobitni razlog za ciscenje tastature, neko prosipanje tecnosti npr. , razlog za otkaz tastature, gumice tesko mozes ostetiti skidanjem kapica tastera 😊

 Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile