Kako saznati password na iCloud?
Posted: 29 January 2016 12:27 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2016-01-28

Kupio sam iPhone 5s 64gb silver, sve sto sam saznao o telefonu je AppleID, ali password nisam, tako da sad ne mogu da koristim telefon. Da li postoji nacin da se sazna password prethodnog vlasnika?

Profile
 
Posted: 29 January 2016 01:34 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Odustani od te ideje. Tako nešto stvarno nema smisla da tražiš ako taj nalog nije tvoj.

Da ti ne objašnjavam sad zašto… valjda je očgledno zašto Apple ne bi ostavljao mogućnost da neko bez odobrenja vlasnika sazna njegovu šifru za e-mail i sve ostalo što ide uz iCloud.

Svaki korisnik bi trebalo da ima svoj zaseban nalog za iCloud.

Ako si legalno kupio telefon od prethodnog vlasnika direktno i ako telefon nije kraden, ne bi trebalo da bude problema da se prethodni vlasnik izloguje i da napraviš novi nalog… u tom slučaju pozovi prethodnog vlasnika, pa se dogovorite.

Apple je s razlogom stavio Find My iPhone opciju, preko koje vlasnik može da prati GPS lokaciju telefona i da blokira telefon ako hoće, pa da neko drugi taj telefon ne može da koristi ako ga blokira.

 Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile
 
Posted: 29 January 2016 03:37 AM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2016-01-28

Sve je to meni jasno, telefon ima poruku vlasnika da je izgubljen i obrisan i vlasnik je ostavio kontakt telefon, neki lik iz amerike. Cak sam uspeo da ga kontaktiram, ali amerikanci kao amerikanci. Hoce da mu ja posaljem telefon i to je to. Nudio sam mu cak i da mu platim pre nego sto otkljuca telefon, nece ni da cuje. Pa sam zbog toga pomislio da onda otkljucam telefon na neki drugi nacin, posto lik koji mi je prodao telefon ne javlja se kad ga zovem. Bukvalno bacio sam 180 eura.:( :( :(

Profile
 
Posted: 29 January 2016 08:24 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

To je napravljeno tako da telefon koji je vlasnik blokirao ne može da se koristi dok ga vlasnik ne odblokira čak ni ako bi neko reinstalirao sistem jer nije samo softwareski na nivou OS-a zaključano, nego valjda Apple pre aktivacije proverava serijski broj telefona.

Ako bi vlasnik hteo da ga odblokira, najverovatnije bi morao da se uloguje na taj uređaj ponovo (nije mi poznato da li nekako vlasnik može sa nekog drugog uređaja koji je vezan za isti nalog da odblokira telefon nakon što je obrisan, dok se ne uloguje ponovo).

Šifru nema smisla da mu tražiš jer on verovatno za isti nalog ima vezane i druge uređaje (verovatno je kupio nov telefon, a možda ima i iPad i neki Mac) i aplikacije koje je kupovao… možda je kupovao i muziku i filmove na iTunes preko tog naloga… možda uplaćuje i neku pretplatu za veći kapacitet iCloud Drive-a… a verovatno koristi taj nalog i za Messages i za druge iCloud servise… mnogi ljudi verovatno ni rođacima ne bi dozvolili pristup svemu što imaju na iCloud, a kamoli nekom koga ne poznaju.

Ako je taj koji ti je uvalio taj telefon nestao i ne možeš da mu vratiš telefon i da dobiješ sve pare koje si dao nazad, najbolje bi možda bilo da vidiš ponovo sa tim Amerikancem ako možete da nađete neko rešenje, ako biste možda popustili malo i jedan i drugi i da se nekako dogovorite šta ćete da radite. Probajte da nađete neko rešenje koje bi obojici odgovaralo više nego da ste obojica na gubitku.

Drugo ne znam šta da ti kažem.

Post edited by: indijanac, at: 2016/01/28 23:25

 Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile
 
Posted: 29 January 2016 09:03 PM   [ # 4 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Ne znam šta je čudno u stavu amera ako su mu ukrali telefon?

Da ti nije bila cena od 180€ za 5s 64gb malo čudna?

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile
 
Posted: 29 January 2016 10:47 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

cika_kosta wrote:

Da ti nije bila cena od 180€ za 5s 64gb malo čudna?

Ovim si sve rekao!

A sto se tice komunikacije sa amerom, ja bih odustao.
Ako tip vec nece nista da cuje, moze jedino da znaci da ga je osigurao i da ga je osiguranje vec platilo za novi telefon.

A telefon sto imas najbolje bi bilo da gadjas u glavu tog sto ti je prodao.
Jer novac sigurno neces vidjeti sem ako nenadjes par drugara pa ga prislonis uza zid.

Jeste malo sirovo ovo sto sam rekao ali druge ti nema.Plus sto si i ti ovim cinom pocinio kazneno djelo(valjda se u srbiji takodje gleda na ovaj nacin?!).

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
‹‹ Rotacija ekrana      iPhone SE - staklo ››