Pitanje…
Posted: 2016-07-07 00:22
Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  53
Joined  2005-06-16

Pozdrav svima, treba mi mala pomoc.

Da li je moguce da se

Apple Cinema display http://www.everymac.com/monitors/apple/studio_cinema/specs/apple_cinema_hd_display.html

prikljuci na MBP
http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-2-duo-2.4-aluminum-13-mid-2010-unibody-specs.html

i ako je moguce koja mi ‘djunta’ tacno treba 😊

Unapred se zahvaljujem.

Pozdrav Nenad

Profile
 
Posted: 2016-07-07 17:44   [ # 1 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7524
Joined  2005-04-28

Taj monitor ima ADC (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Apple_Display_Connector) konektor i ne postoji direktan miniDisplayPort na ADC adapter. Apple je prodavao DVI na ADC adapter koji se u računar ubacivao jednim kablom u DVI, a drugim u USB. Trebalo bi da radi da nađeš taj adapter, pa onda u računar ubaciš mDP-DVI adapter i u njega DVI-ADC, a gde ćeš naći ovaj drugi, pojma nemam, možda je najbolje eBay.

 Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile
 
Posted: 2016-07-07 18:38   [ # 2 ]
Member
Avatar
RankRankRank
Total Posts:  53
Joined  2005-06-16

Hvala Milane,

Pretpostavljam da je ovo adapter o kome mi pricas
http://www.aliexpress.com/item/DVI-to-ADC-Cinema-Monitor-Display-Power-Adapter-Model-A1006-M8661LL-B-1918-OEM/2055162511.html?spm=2114.30010308.3.1.UcMzmm&ws_ab_test=searchweb201556_8,searchweb201602_5_10017_301_407_406,searchweb201603_2&btsid=c5091a18-6760-4c44-b9d1-ce09f5308d16

ovo + mDP to DVI = trebalo bi da radi

Profile
 
Posted: 2016-07-10 18:18   [ # 3 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7524
Joined  2005-04-28

Izgleda da je to.

 Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile
 
Posted: 2016-07-10 21:57   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  939
Joined  2007-12-10

da, to je to - ADC na DVI adapter sa napajanjem.
e sad, ako si malo vest sa lemilicom i imas hrabrosti da se usudis da otvaras ADC monitor mozes i sam da to odradis. progoogle-aj malo ima na par sajtova kako se to radi nije preterano komplikovano. ja sam sledeci ta uputstva preradio dva ADC monitora od 17’ i eno ih rade. nisam sad kuci da potrazim koji su bili linkovi za te sajtove, ali ako nadjem - stavicu ih ovde.

Profile
 
Posted: 2016-07-10 22:28   [ # 5 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  442
Joined  2010-12-04

Imam ja tj adapter…. na stanju 😊

 Signature 

pezzoni007@yahoo.com
063/1962711

Profile