1 2 > 
1 of 2
Sprava za streaming na TV
Posted: 2018-04-03 09:46
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  415
Joined  2008-05-26

Pozdrav drugari.

Kupio sam novi televizor koji ima HDMI ulaz, i posto nemam kablovsku niti planiram da je uzimam, odlucio sam da TV koristim samo kao ekran za kompjuter. E sad uglavnom sam povezivao komp preko HDMI na TV i sve to radi lepo, ali mi je Apple TV zagolicao mastu, a i ima manje zica.
Sve u svemu hteo bih da vas pitam za savet, sta da kupim kako bih mogao da radim sledece stvari
-Pustam .mkv fajlove sa kompjutera na televizoru
-Koristim acestream (ili app SodaPlayer) na televizoru
-Streamujem sa youtube-a na tv sa mac laptopa i android telefona

Ako sam dobro shvatio funkcionalnost apple tv-a, prve dve stavke su moguce i one ne bi trebale da predstavljaju problem, ali koliko znam airplay ne radi sa androidom. Video sam da ima pregrst aparata za streaming slicnih apple tv-u, pa me interesuje ako ste vi upuceni u njih i ako imate neki savet - sta kupiti, sta je moguce uraditi itd.

Profile
 
Posted: 2018-04-05 03:35   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3147
Joined  2005-05-07

Iskreno ne znam za uredjaj koji u potpunosti podrzava i android i iOS cast. Ako ti je samo do Youtube-a sa kompa, mozes i Chromecast da kupis, on je relativno jeftin (30-40e).
Sto se tice pustanja MKV fajlova, po meni je najbolja varijanta neki ‘android’ box, ima jeftinih bash na banggood ili aliexpress i kad ga dobijes, poteras LibreELEC ili OpenELEC. Ja sam tako uradio, kupio neki Amlogic box za tipa 25e na banggod-u i ispostavilo se da je podrzan za LibreELEC, verovao ili ne, meni 4k radi bez ikakvih problema na tom boxu.

Ako ides na AppleTV, kupi ili AppleTV4 ili noviji ako ti treba 4k podrska. Instaliras Infuse app i pustas sta ti je volja.

Umesto strima sa kompa preporucujem share foldera gde ti se nalaze fajlovi i preko Kodija (LibreELEC) ili Infuse (appleTV) mapiras folder i pustas direktno. Mnogo bolja slika je tako nego da pokreces stream sa kompa na bilo koji od uredjaja.

Evo ti ukratko moj setup

NAS (u tvom slucaju Samba share foldera sa kompa radi istu stvar bez dodatnih troskova)
4K TV
A95X Android box sa instaliranim LibreELEC-om.

Imam mogucnost da pustim apsolutno svaki fajl na TV bez reencodinga i gubitaka u kvalitetu ukljucujuci i 4k .mkv 20GB+ fajlove.

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 2018-04-19 23:33   [ # 2 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7524
Joined  2005-04-28

Moze li SBB-ov EON na Taj A95X Android box?

 Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile
 
Posted: 2018-04-20 06:30   [ # 3 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3147
Joined  2005-05-07

Ukoliko se koristi Android verovatno da moze. Medjutim, taj jeftini box je sa androidom skoro pa neupotrebljiv. Sistem je toliko spor da i full hd u Kodiju ponekad secka. Isti hardver sa sd kartice (citaj mnooogo sporije memorije) radi 10x brze a performanse su takve da bez ikakvih problema potera 4k film velicine 15-25GB.

Sto se tice LibreELEC(KODI varijante) ako postoji EON addon za Kodi onda moze, ako ne postoji onda ne moze.

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 2018-05-14 05:08   [ # 4 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  759
Joined  2009-11-22

Kosta,

Jesi li ikad pokusao poterat film u iso pakovanju?

I jel pusta HEVC filmove?

Post edited by: MacBee, at: 2018/05/13 20:13

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
Posted: 2018-05-14 08:03   [ # 5 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

ja sam na mom tada Wetek Hub uredjaju,a sad WetekPlay 2(koji jos jaci od Hub-@,pustao bez problema i ISO i HEVC…
moj komentar sa drugog foruma…
‘Prvi Test onako na Brzaka….uredjaj je Wetek HUB…’
testirao sam ‘Demo Samsung 2014 - Dubai i preko USB(kasnije i Lan-a)i Wetek Media Player ga odlicno pusta,bez bilo kakvog stekanja…
Resolution : 3840x2160
File size : 655 Mo
Duration : 01min 46sec
Format : TS
Codec : HEVC
Overall bit rate : 51.4 Mb/s
Bit depth : 10 bits
Frame rate : 23.976 fps
http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=45
Drugi test,streaming 4K Sat kanala sa risivera GigaBlue X3,i sve ide glatko…
https://www.youtube.com/watch?v=C8Nc…ature=youtu.be

Post edited by: amsterdamxxx, at: 2018/05/13 23:06

 Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile
 
Posted: 2018-05-14 19:24   [ # 6 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  759
Joined  2009-11-22

Kosta,A`dam

XXXKad pustite film,kakve opcije imate u vezi titla,jel moze fotka?

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
Posted: 2018-05-14 21:30   [ # 7 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

opcija u vezi titla…
KODI ima opciju da posle odredjenog podesavanja ,povuce sa neta titl,a takodje ima slicnu opciju i Mxplayer…
nemam trenutno ni jedan UHD film(imam samo Test klipove za koje nema titlova..😊
sve je to u Androidu,prilicno lako podesiti….tj ako znas na Mac-u da podesis KODI,znas bilo gde…

 Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile
 
Posted: 2018-05-15 05:52   [ # 8 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3147
Joined  2005-05-07

Na kodiju nezavisno od sistema na kome je intstaliran mozes dodati razne addone za subtitle siteove poput opensubtitles, podnapisi, titlovi, itd.
Podesis jezik/e koje bi da pretrazujes i to je to. Jako lako se sve instalira i podesava.

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 2018-05-15 07:42   [ # 9 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  759
Joined  2009-11-22

Nisam mislio na to, nego kad gledas film i odes na titlove,koje opcije ima:
velicina,gore-dole,boja,western,east europe coding…

I kako izgleda na tv-eu uopsteno(screenshot ako netrazim puno)?

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
Posted: 2018-05-17 07:46   [ # 10 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3147
Joined  2005-05-07

Opcije koje ti trazis da vidis su smestene u razlicitim delovima kodi aplikacije
Sto se tice pozicije, opcija postoji i nalazi se u video/calibration.
Sto se tice ostalih opcija, postoje sve i nalaze se u Video/Subtitles opcijama
Na tv-u izgleda apsolutno isto kao i kad instaliras Kodi na komp.
Na tv-u nema apsolutno nista vise ni manje opcija u odnosu na kodi koji mozes staviti na bilo koji mac/win/lin

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 2018-06-07 06:59   [ # 11 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  415
Joined  2008-05-26

cika_kosta wrote:

Iskreno ne znam za uredjaj koji u potpunosti podrzava i android i iOS cast. Ako ti je samo do Youtube-a sa kompa, mozes i Chromecast da kupis, on je relativno jeftin (30-40e).
Sto se tice pustanja MKV fajlova, po meni je najbolja varijanta neki ‘android’ box, ima jeftinih bash na banggood ili aliexpress i kad ga dobijes, poteras LibreELEC ili OpenELEC. Ja sam tako uradio, kupio neki Amlogic box za tipa 25e na banggod-u i ispostavilo se da je podrzan za LibreELEC, verovao ili ne, meni 4k radi bez ikakvih problema na tom boxu.

Ako ides na AppleTV, kupi ili AppleTV4 ili noviji ako ti treba 4k podrska. Instaliras Infuse app i pustas sta ti je volja.

Umesto strima sa kompa preporucujem share foldera gde ti se nalaze fajlovi i preko Kodija (LibreELEC) ili Infuse (appleTV) mapiras folder i pustas direktno. Mnogo bolja slika je tako nego da pokreces stream sa kompa na bilo koji od uredjaja.

Evo ti ukratko moj setup

NAS (u tvom slucaju Samba share foldera sa kompa radi istu stvar bez dodatnih troskova)
4K TV
A95X Android box sa instaliranim LibreELEC-om.

Imam mogucnost da pustim apsolutno svaki fajl na TV bez reencodinga i gubitaka u kvalitetu ukljucujuci i 4k .mkv 20GB+ fajlove.


Konacno nabavih apple tv 4, i evo instalirah Infuse, ali besplatna verzija ne moze da pusta snimke. E sad vidim da postoje dve mogucnosti, da se kupi infuse pro 5 koji je 15$ sto je ok, ili da se plati 44$ obicna infuse aplikacija sto mi je ipak malo previse. I imaju neke mesecne pretplate od 11$ koje su takodje preskupe.
Da li postoji neka razlika izmedju ove dve aplikacije, cudno mi je da postoji tolika razlika u cenama. Jos nema smisla da je 11$ mesec dana, a 15$ cela aplikacija. Al ajde.

Druga stvar, trenutno se povezujem na stari kompjuter preko smb-a pomocu VLC-a i sa njega citam fajlove. To je stari crni plasticni macbook koji ima oko 10 godina. Ali dobro ga cuvam. Sve u svemu primetio sam da kada citam 1080p filmove (10-20GB) secka na svakih 10ak sekundi i ne moze da se gleda, dok je 720p ok. Da li mislite da je to do kompjutera ili moze biti do wifi konekcije ? Posto sam razmisljao da kupim eksterni hard disk i da ga povezem na ruter pa odatle da pokrecem filmove, ali ne bih da radim to uzalud.

Inace hvala mnogo cika_kosta, bas je dobar ovaj infuse app.


PS. Bogami sad sam probao sa novog kompa da pustam 1080p film i nece. Mislim hoce ali secka. Bas cu da procackam malo da vidim sta je, nadam se da ce moci da se popravi.

Post edited by: Kolja, at: 2018/06/06 22:10

Profile
 
Posted: 2018-06-07 21:15   [ # 12 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7524
Joined  2005-04-28

Ja i dalje koristim Infuse 4 kojeg sam platio $15, radi bez problema.

Sporoca moze biti do WiFi-a, taj stari crni Macbook ima 802.11g AirPort, to ja kao da pu??ta?? HD filmove kroz 100BastT Ethernet, pa jo?? upola sporije. Mozes li da taj Macbook povezes Ethernet kablom na ruter?

 Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile
 
Posted: 2018-06-08 09:02   [ # 13 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  415
Joined  2008-05-26

madamov wrote:

Ja i dalje koristim Infuse 4 kojeg sam platio $15, radi bez problema.

Sporoca moze biti do WiFi-a, taj stari crni Macbook ima 802.11g AirPort, to ja kao da pu??ta?? HD filmove kroz 100BastT Ethernet, pa jo?? upola sporije. Mozes li da taj Macbook povezes Ethernet kablom na ruter?

Stari MacBook je vec povezan ethernetom na ruter. Stavise vec sam pustao filmove koji se nalaze na njegovom hard disku sa drugog kompa koji je bio povezan na wifi mrezu i radilo je bez problema. Probacu sad ponovo.

A novi je ova nova generacija macbook proa. I evo pokusao sam da pomocu apple tv-a pokrenem 1080p sa novog kompjutera, preko wifi-a, i ponovo je seckalo. Da li moze biti zato sto je ruter u drugoj sobi? Stvarno se nadam da nije. Jos je i dobar ruter, ima i 5ghz kanal.

Post edited by: Kolja, at: 2018/06/08 00:03

Profile
 
Posted: 2018-06-08 17:28   [ # 14 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3147
Joined  2005-05-07

Zavisi koji je ruter. Probaj da izmeris brzinu mreze, pusti kopiranje tog filma recimo preko WiFi pa vidi kakav protok dobija??.
Ono sto je provereno AppleTV4 i Infuse preko WiFi pustaju sve sto nije 4k (naravno, ako se koristi dolby ili neki matori audio/video codec) i da su verzije filmova ispod 15GB.
To ??to ima 5GHz ne mora da znaÄ?i da je i brz. Imas N rutere sa 5GHz a samo jedan kanal od 150Mbs ??to je jako malo, naroÄ?ito ako ima?? vi??e od 2 uređaja.

Ja imam Infuse4 koji sam kupio pre cirka 2, 3 godine i to sve radi perfektno i dan danas. Testirano na Asus ruteru koji ima 2x300Mbs WiFi 5+2.4GHz.

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 2018-06-09 07:59   [ # 15 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  415
Joined  2008-05-26

cika_kosta wrote:

Zavisi koji je ruter. Probaj da izmeris brzinu mreze, pusti kopiranje tog filma recimo preko WiFi pa vidi kakav protok dobija??.
Ono sto je provereno AppleTV4 i Infuse preko WiFi pustaju sve sto nije 4k (naravno, ako se koristi dolby ili neki matori audio/video codec) i da su verzije filmova ispod 15GB.
To ??to ima 5GHz ne mora da zna????i da je i brz. Imas N rutere sa 5GHz a samo jedan kanal od 150Mbs ??to je jako malo, naro????ito ako ima?? vi??e od 2 uređaja.

Ja imam Infuse4 koji sam kupio pre cirka 2, 3 godine i to sve radi perfektno i dan danas. Testirano na Asus ruteru koji ima 2x300Mbs WiFi 5+2.4GHz.

Sad sam gledao, ruter teorijski ima 450 Mb/s na 2.4 Ghz i jos mnogo vise na 5. Skinuo sam neku aplikaciju za testiranje wifi brzine, i bogami daje mi oko 70Mb/s, i ne mnogo vise kad se priblizim. Ali sam primetio da je glavni problem bio u velicini fajlova. Pustio sam neki rip Z-a od 26GB i seckalo je. Sad sam probao neke druge filmove manje velicine i rade. Sve naravno preko VLC-a dok ne kupim Infuse.

Evo sad gledam Isijavanje od 13ak GB i nema problema. Negde oko 16 GB je granica.

Nego kakva je nada za filmove preko 16Gb? Imam ih dosta takvih, i ipak bih voleo da mogu da ih pustam.

Profile
 
 1 2 > 
1 of 2
‹‹ Optički uređaj      Scroll na magic mouse-u ››