< 1 2
2 of 2
Sprava za streaming na TV
Posted: 09 June 2018 09:14 AM   [ # 16 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3157
Joined  2005-05-07

Trebace ti ozbiljiji ruter. Generalno, na kopu otvori taj fajl pa iz VLC info-a mozes da vidis bitrate. Uporedi sa onim sto dobijas sa rutera kao max. Ako prelazi cifru, onda corak. Ako ne, onda nije do rutera.
Imaj u vidu da se deklarisana brzina rutera deli sa 2 za svaki nakaceni uredjaj. Tako je u teoriji, u praksi jos gore.
Znaci 450Mbs je zapravo 225Mbs za upload i 225Mbs za download po uredjaju.
Svaki sledeci ovo deli sa 2, sledeci jos sa 2 i tako u krug.
Ozbiljni noviji AP-ovi poput ciska rade to malo bolje i stvarno tu mozes ozbiljne stvari da radis. Sve ovo do i oko 100e po ruteru je kucna igracka 😊

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 18 August 2018 11:17 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  759
Joined  2009-11-22

E jesu ga zakomplikovali…....

Treba pomoc…u pitanju je M8S-II

1.Kako da dodam NAS u listu za gledanje filmova?
(imao prije jedan mediaplayer koji je sve sam nalazio i sve sto je trebalo jeste korisnicko ime i sifra).Napomena NAS se vrti na OpenMediaVault Os-u i na NFS i AFP protokolu(Samba je izbacena namerno).

Jos jedno opste pitanje, da li za gledanje filmova ‘BAS BAS’ mora da se gleda preko KODIa?
Probao sam direktno(preko usb-a) neke fajlove nece da procita a nekim nece da pusti ton?
Mislim se cemu onda uopste i upotrebljiva vrijednost…

Kad smo bas kod KODIa,ono sto sam vas prije pitao….kako da smanjim velicinu slova i kako pomeriti gore-dole?????
I da li je to moguce u toku filma???

Post edited by: MacBee, at: 2018/08/18 15:28

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
Posted: 19 August 2018 01:43 AM   [ # 18 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3157
Joined  2005-05-07

Koristim kodi vec 2, 3 godine (iskljucivo kodi) i prvi put cujem da nesto nece da pusti. Drugo, ako odes u movies/files pa na add source, imas opciju zeroconf gde bi trebalo da ti automatski pronadje sve share-ove na mrezi. Dodaj share (folder) koji ti treba sa NAS-a i to je to.

Ne mora KODI ali ako gledamo free playere, to je ubedljivo najbolje i najozbiljnije resenje. Bolje neces naci, narocito ne na krsh android uredjajima.

Kodi ima opciju pomeranja i promenu velicine titlova. Te dve opcije su na dva razlicita mesta. Pomenjare nje u Display pa calibration, a font i velicina je u Player/Video setings.

U toku filma isto moze ali ti je settings preko celog ekrana pa film ne vidis.

Par saveta
Ne znam zasto si izbacio Sambu jer je trenutno najbolja krosplatform opcija za mrezu. Narocito ako u mrezi imas mac/lin/win resenja (android i OMV spadaju pod link u ovom slucaju).

Drugo, opet, pogledaj malo bolje da li mozes na taj box da stavis librelec. Kodi na androidu i LibreElec Kodi ne mogu da se porede. Ja imam neki matori box sa giga rama, ali sposoban da izbaci 4k po specifikacijama. Na androidu secka i sa 1080p i potpuno je neupotrebljiv. Ista verzija Kodi-a na LibreElecu i istom ure?aju izbaci 4k sa punih 30fps bez ikakvih problema. LibreElec ima odlican forum gde mozes lako da provalis da li ti je taj box podrzan. Zavisi od modela procesora, ako za procesor pise da moze, onda ce raditi 100% sve ostalo (daljinac, wifi, mreza, bt itd).

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 19 August 2018 03:36 AM   [ # 19 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  759
Joined  2009-11-22

Za LibreElec cu se pozabaviti kasnije….

Sad mi je vaznije da provalim kako da ubacim NAS-OMV…

Ovo sto nepusta filmove ili zvuk je preko internog video playera,sa Kodijem nema problema!!!
Samo mi se apsolutno nesvidja ferceranje izmedju opcija Kodia,ali jbg-a to je do subjektivnog vidjenja od kojeg mi je muka :evil:

Sto se media playera tice u putanju je:

M8S-2
4K ultraHD(mada filmove ovog kvaliteta i ne gledam,uzeo sam ga prvoshodno zbog HEVC i ISOa)
ARM Cortex-A53
Amlogic S905-64bit
2gb ram
8gb rom
android 5.1

Elem neise…

Sambu(na OMV-u) sam izbacio jer mi spusta brzinu kad sync-ujem OMV i Synology NAS preko MBP-oa preko ForkLift app.

E sad ostaje OPET kljucno pitanje gdje je to sto ti opisujes sa
‘movies/files pa na add source, imas opciju zeroconf gde bi trebalo da ti automatski pronadje sve share-ove na mrezi.’ ????

Ako trazim direktno preko media player,tu opciju ne dobijam.
Nudi mi samo internu lokaciju i ext.usb(ssd)!!!

A ako odem na KODI i preko njega pokusam dobijem opciju NFS ali sta dalje i kako pojma nemam.Pkusao sam sa:
‘nfs://ip adresa OMVa’ ali nedaje nikakve rezultate.
Da podvucem, NFS i SAMBA su mi crvene boje,da li to znaci da nisu u funkciji?!

Oko opcija za titl cu te ‘daviti’ kasnije, daj prvo ovu enigmu da rijesimo?!

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
Posted: 19 August 2018 03:43 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  759
Joined  2009-11-22

Sad sam ga pokusao updateovat i kaze-network fail?!!!!

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
Posted: 19 August 2018 03:56 AM   [ # 21 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  759
Joined  2009-11-22

Na KODIu sam nasao ‘zeroconf browser’...prazan stoji!!!

Ocigledno media player nije na mrezi mada u opcijama stoji da je prikacen?!?!?!

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
Posted: 19 August 2018 05:08 AM   [ # 22 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  759
Joined  2009-11-22

Preko SMBa proradilo ALI to nije TO! :sick: 😠

Ajd,valjda ce me pogledat visa sila pa napravim preko NFSa!!!

Svaka vam cast momci u sta ste me uvalili….😉 😛

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
Posted: 19 August 2018 06:44 AM   [ # 23 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  759
Joined  2009-11-22

Kosta,ajd napravimo kraj ovoj patnji de mi objasni ono u vezi subtitla iz Kodia:
1. pomeranje gore-dole
2.promena velicine
i ako je moguce
3.promena formata kad imam problema sa nasim karakterima koje ne ocitava dobro.
ovu opciju nigdje nisam izcackao.

E da jedno bonus pitanje:kako se Kodi updateuje?
Nigdje unutar njega nisam update opciju vidjeo a stalno mi javlja da ima nova stabilna verzija.

Ps.Od mediaplayera ovi Androidashi napravise quantum racunar kome treba upustvo za sitna crevca.A ovi OTT(nisu cak ostavili ni www ime adrese ili foruma u svojoj knjizici) sto su napravili m8s mogu da pozelim da poumru u najtezim mukama.Boze sacuvaj!!!
Odkako sam dobio na vrata paket,bakcem se sa…..poo

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
Posted: 19 August 2018 08:56 PM   [ # 24 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3157
Joined  2005-05-07

Mesas babe i zabe sve vreme.
Prvo, ti sve vreme update-ujes Android a to nije neophodno.
Drugo, taj uredjaj je podrzan da radi sa LibreElec jer ima S905 (ja imam taj i radi)
Ako si na androidu, Kodi updateujes preko PlayStore a ne iz settings ili iz Kodija.
Problem sa android verzijom je taj sto je sve radilo ‘ok’ dok nisam uradio update kodija. Nakon update-a, slika je promenila boju i pocela da secka sa svim fajlovima.

Default media player je ko zna sta tako da to nije relavntno za ovu diskusiju i tu ti niko ne moze pomoci.

Ako ti je zerobrowser prazan, to znaci da ti na NAS-u nije ukljucen upnp ili zeroconf. Za pomoc oko NAS-a proveri forume za OMV ili Synology.

Da bi mapirao neki folder sa NASa nije dovoljno samo nfs://ip_adresa vec moras upisati tacan share, recimo kod mene je smb://ip_adresa/Download/Movies. Ovo je primer kako je kod mene, kod tebe ne mora biti tako, ja nemam OMV i ne znam tacne putanje za tvoj NAS tako da za to trazi pomoc na drugim forumima.

Uredjaj koji imas je bukvalno neupotrebljiv pod androidom sto se tice gledanja filmova. Nema nikakve veze sa aplikacijom (Kodi ili default media player koji god da je) vec sa samim androidom koji je previse zahtevan za tako slabe uredjaje.

Ti uredjaji imaju ok performanse za to sto tebi treba ali android nije u stanju da to pravilno koristi. Zato je moja preporuka uvek LibreElec.

Evo kraj patnje:
1. Pomeranje titlova gore/dole:
Settings/System Settings
Dole levo imas nivo settingsa, uglavnom je na Basic po defaultu. Shaltaj dok ne dodjes na expert. Na dnu sa desne strane ces videti Calibration
Udji tu i klikni OK (ili enter ako imas tastaturu) dok god ne vidis opciju ‘Adjust the bar to change subtitle position’
Tu podesavas titlove gore dole i takodje mozes da podesis Overscan (da ti slika bude tacno od ivice do ivice ekrana na tv-u ako sistem nije dobro prepoznao automatski).

2 i 3
Settings / Player, isto namesti na Expert u donjem levom uglu
Idi na Language i skrluj do odeljka Subtitles
Izaberi Preferred subtitle languge, kod mene je Serbian, ti stavi sta god ti je bitno : )
Mozes da promenis Font da umesto arial bude neki drugi koji ti se vise svidja
Character set ti sluzi da u koliko umesto nasih slova vidis neke kuke i motike vidis propisno slova (trenutno forum ne prikazuje pa pisem osisanom latinicom) kapirash na koja mislim.
Da bi player prepoznao nasa slova, Character set treba da bude Central Europe (Windows) na Kodi ili kodno ime Widnows-1250, nekad pise i Eastern europe-Windows-cp1250.
Bilo koja od ovih da je dostupna u playeru, citace nasu latinicu.  Ako ti treba cirilica, 1251 je kodno ime.

I na kraju, najbintnije, ne mozes ocekivati od kineskog playera koji kosta 25-80 dolara sa postarinom neku ozbiljnu tehnicku podrsku. Ako hoces da sve imas a da se ne mucis, kupis AppleTV4 i isto tako kupis Infuse i imas sve with zero effort and zero knowledge.

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 22 August 2018 09:08 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  759
Joined  2009-11-22

E pa moj Kosta, sta da ti kazem…SVAKA TI DALA!!!!

No krenimo redom…...

Ne mesam ja babe i zabe nego babe i medzede!!!!!
Doduse sam sam kriv…uletio grlom u jagode da ne znam ni sta me snaslo!!!

Evo sta kaze moje dosadasnje iskustvo….

Update/ovanje KODIja sa verzije 16 na 17 mi je jedino uspjelo skidanjem 32bit verzije sa www stranice od KODIa.Preko Google markta nije htjelo.Malih milion puta pokusavao.
Smb je i dalje jedini protokol koji radi.Probao sam i Dlna na serveru,radi ali je protok spor da dobijam poruku da opcia brzo napred nece radit.Probao sam ISO filmove,radi ali shtucaju.Itd itd. da ne davim.

Quote
**I na kraju, najbintnije, ne mozes ocekivati od kineskog playera koji kosta 25-80 dolara sa postarinom neku ozbiljnu tehnicku podrsku. Ako hoces da sve imas a da se ne mucis, kupis AppleTV4 i isto tako kupis Infuse i imas sve with zero effort and zero knowledge**

Kasno se Marko na kosovo vraca. Zez je u tomes to sam mislio ONO sto sam mislio….
Skoro sam vidio da neki spominju i Nvidia Shield kao mnogo optimalnije rjesenje.

Quote
**Uredjaj koji imas je bukvalno neupotrebljiv pod androidom sto se tice gledanja filmova. Nema nikakve veze sa aplikacijom (Kodi ili default media player koji god da je) vec sa samim androidom koji je previse zahtevan za tako slabe uredjaje.

Ti uredjaji imaju ok performanse za to sto tebi treba ali android nije u stanju da to pravilno koristi. Zato je moja preporuka uvek LibreElec.**

Upsss, izgleda da smo dosli do srzi citave problematike!!
Dakle LibreElec!!!

U redu, i nemam nekog izbora imajuci u vidu sto si rekao.
Odoh se malo informisati u vezi toga.Ako imas kakav savjet odakle da krenem-sta i kako,unaprijed zahvalan!!!!

Neizmjerno zahvalan u vezi objasnjenja u vezi titla.

Ps.Znas li kojim slucajem nadimak karisnika AmsterdamXXX na Benchmark forumu?
Moram malo da ga zaskocim po pitanju NFSa.

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
Posted: 23 August 2018 02:08 AM   [ # 26 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  759
Joined  2009-11-22

Po svemu sudeci NFS na ovoj spravici nije moguc.

Instalirao sam LibreElek preko android terminala.Mis se po ekranu vuce poput vojvodjanina ali ok.
Ima jedan problem,ni samba mi sad ne radi.Sta mi je ciniti,da nije do ‘three’ fajla?

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
Posted: 23 August 2018 03:20 AM   [ # 27 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3157
Joined  2005-05-07

LibreElec je zapravo miniLinux koji pri pokretanju samo startuje KODI. Tako da to sto si ti instalirao 100% nije to sto ti treba.
Kreni odavde:
https://forum.libreelec.tv/thread/9319-8-2-3-1-libreelec-8-2-for-s905-s905x/?pageNo=1

Imas detaljno upustvo u prvom postu (How To)
Ukratko, kod mene je bilo ovako:
Pomocu rufusa instaliram sistem na karticu i zamenim fajlove potrebne kako bi sve komponente radile (device tree).
Gurnes karticu u bo
XNa mom boxu je dugme koje mora da se drzi prvi put kad se butuje sa kartice u rupi od Audio Out (Slusalica). Nadji dugme i drzi ga prilikom prikljucivanja napajanja.
Ovo se radi samo jednom. Svaki sledeci put ce boot uvek biti sa kartice bez obzira da li ga gasis softverski ili ga iscupas iz struje.

Sacekas 20-30 sekundi za prvi boot i to je to.
Posle su sitna podesavanja oko mreze itd, ali to sto ces da vidis je KODI sa kojim si se vec upoznao.

Sto se Baneta tice(AmsterdamXXX), javice se verovatno ovde, ne znam koji mu je nick jer ne pratim benchmark toliko. &#128522;

Edit:
cimnuo ga na mob, nick je 6pack 😊

Post edited by: cika_kosta, at: 2018/08/22 18:21

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 23 August 2018 09:55 PM   [ # 28 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  759
Joined  2009-11-22

Pa bas sa ove stranice sam bas i skinuo sve!!!

Sad je pitanje da li sam ‘tree’ ubo???

Skinuo sam ovaj:
gxbb_p200_2G_100M.dtb
i preimenovo i ‘dtb.img’ .

E sad na kutiji pise da ima 2gbrama a preko sys info od Kodija prijavljuje 1700mb.

Po paljenju ‘cackalicu’ nisam mogao koristiti jer je ulazila citavom duzinom.
Te sam korstio instalaciju preko ‘android terminal.app-a’.

Po paljenju player-a doceka me Libre Elec logo ali kad trazim preko Kodia browse->Nas. Tu se nista nedogadja.

Inace Libreelec imidz sam sprzio na sd kartu preko Libreelec sd-usb Creatora.

Inace na onoj stranici pise i da se mora :

‘Changelog:
LibreELEC 8.2.3
add fd628-aml driver’

Jel treba da se instalira ovo?

i koji ‘tree’ preporucujes?

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
Posted: 23 August 2018 10:26 PM   [ # 29 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  759
Joined  2009-11-22

Sredjeno,NAPOKON!!!

Ko zna…opet sam sprzio SD ali ovaj put sa dtb.img fajlom koji se nalazio unutar LE imidza.

Pronalazenje Nas-a nije u prvu ruku radilo, no koji tren je i to prosljakalo…

...neces povjerovat ali i NFS je proradio a i ISO vise ne zastajkuje preko ovog protokola.

Fiiiiuuuu, ajd da se i to resilo.

U svakom slucaju HVALA na svemu !!!

 Signature 

MacBookPro5

Profile
 
Posted: 24 August 2018 12:00 AM   [ # 30 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3157
Joined  2005-05-07

E, nek si ti nama srecan Pero! 😊

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
 < 1 2
2 of 2
‹‹ Optički uređaj      Scroll na magic mouse-u ››