Bluetooth problemi
Posted: 2018-11-19 02:34
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3143
Joined  2005-05-07

Odavno ne postovah nishta ovde vezano za neki troubleshooting, ali ovo sad vec ima nekoliko meseci koliko mi sve ovo ide na ganglije.
Naime, ne znam da li se nekome jos desava da mu se MagicMouse and BT Keyboard samo otkace (device disconnected) i tako bude nekih 10 sekundi do par minuta. Mogu da radim sta god hocu, sa oba uredjaja, restartujem, klikcem tu i tamo i samo od sebe posle nekog vremena proradi.

Probao sam sve moguce metode koje sam nasao na netu tipa
provera azuriranja sistema
reset bt-a iz debug menija
reset svih konektovanih uredjaja iz bt debug menija
nvram/smc itd svi moguci reseti

Najcudnije je to sto se desava identicna stvar na dva potpuno razlicita racunara koji nemaju apsolutno nista zajednociko
2012 MBP 13’ High Sierra, moj kucni racunar
2015 MBP 15’ prvo High Sierra pa bio update na Mohave, racunar na poslu

Ono sto sam povezao jeste da ima veze sa time da li racunar povremeno ide u sleep, bez obzira kako, sam od sebe ili tako sto zatvorim ekran. Naravno, mis i tastatura se diskonektuju uglavnom u pola posla (znaci, nisu neaktivni).
Oba racunara rade na WiFi 5GHz (bt je valjda 2.4 pa tesko da ima veze
Oba racunara koriste VPN skoro non stop…

Ima li neko ikakav predlog sta bih mogao jos da proverim?

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 2018-11-19 17:51   [ # 1 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  196
Joined  2010-09-03

Pa jedino što mi pada na pamet da bluetooth-u smeta nešto iz okoline. Ako živiš u zgradi…možda komšije imaju gomilu 2.4ghz opreme….+ par miševa, daljinaca i mikrotalasnih…pa se potrefi kanal i 😊
Moji Mekovi su 2011…i na iMacu se dešavalo to ali retko i iz nepoznatih razloga….mada nikad duže od 10 sekundi nije trajalo dok ne javi sam da je ponovo conected…

 Signature 

A Smile Can Hide A Thousand Words

Profile
 
Posted: 2018-11-20 03:50   [ # 2 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3143
Joined  2005-05-07

Pa sad, office i stan su mi baš razliciti, ajde u office-u imam sigruno 200 razlcitih uredjaja konstantno oko sebe, ali kuci imam jedan ruter, zvucnik i racunar (plus par telefona i iPad-a na kojima je bt uglavnom ugašen).

Mislim, sredine su 100% razlicite. Jedino što ih povezuje jeste VPN pošto sam provalio u poslednjih par dana da kad mi VPN klijent nije pokrenut, ovo se ne dešava.

Prosto ne mogu da te dve stvari povežem, ono, koje q veze ima VPN sa Bluetooth adapterom (osim što su verovatno i WiFi i BT na istoj plochi)...

Post edited by: cika_kosta, at: 2018/11/19 18:58

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 2018-11-20 04:34   [ # 3 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  196
Joined  2010-09-03

Ne verujem da ima ikakve veze…meni se to desi ponekad a uopšte nemam vpn.  (Glupa matora Cisco ASA nema licence za Mac OS samo za Windows Cisco Anyconect 😛 ) Pokušao da joj samo kopiram piratski na njen fleš i da se konektujem sa Maca i odbija…

A za ovaj problem uopšte nema pravila. Mada recimo stara Magic Keyboard je po?ela sa u?estalim disconectom par meseci pre nego što je riknula (po?ela da brka slova i tastere…sad mi stoji kao ukras)

 Signature 

A Smile Can Hide A Thousand Words

Profile
 
Posted: 2018-11-22 20:35   [ # 4 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  2337
Joined  2005-04-28

Мики је причао у Инфинитум подкасту да је имао сличан проблем али њему је било када се дисконектује уствари му се миш конектује на раније конектован рачунар.

Мени се дешавало да миша упарим и са новијим лаптопом и ради све супер, али када се стари лаптоп пробуди он преузме миша.

Пробај да промениш имена периферијама.

 Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile
 
Posted: 2018-11-23 04:11   [ # 5 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3143
Joined  2005-05-07

Ma imam samo jedan laptop u stanu. Probao sam sve opcije iz debug menu kao sto je reset svih bt uredjaja kao i promenu imena (to sam prvo probao).
Nista nije pomoglo.

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 2020-01-26 18:13   [ # 6 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3143
Joined  2005-05-07

Ozbiljno nešto smeta izgleda, promenio računar i isto se dešava. Moram uvek reset smc i pmu da odradim da se BT oporavi. Da nije trećeg MacBookProa na poslu koji se slično ponaša, bio bih 100% siguran da je neka smetnja u mom stanu ili hw problem sa mašinom. Ovako, pametan nisam.

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 2020-01-27 11:11   [ # 7 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7508
Joined  2005-04-28
cika_kosta - 26 January 2020 06:13 PM

Ozbiljno nešto smeta izgleda, promenio računar i isto se dešava. Moram uvek reset smc i pmu da odradim da se BT oporavi. Da nije trećeg MacBookProa na poslu koji se slično ponaša, bio bih 100% siguran da je neka smetnja u mom stanu ili hw problem sa mašinom. Ovako, pametan nisam.

To sa ovom novom šesnaesticom od pre neki dan isto?

 Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile
 
Posted: 2020-01-27 11:18   [ # 8 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3143
Joined  2005-05-07

Na 16” još uvek nisam iskusio problem, stari računar još uvek koristim za neke stvari dok mi lead dev ne sredi sertifikate pa sam još uvek u toku. Jedino zajedničko kod sva tri računara je to da su na sva tri zakačeni externi monitor preko thunderbolta/displayPorta i imaju magic keyboard i magic mouse.

Negde sam čitao da je moguće da usb3 hubovi umeju da zezaju bt ali ovo se desi uglavnom kada se komp probudi iz sleep-a i tada dobiješ precrtanu bt ikonicu, kao da je hardver otkačen.

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile