Apple TV - problem nedostajucih aplikacija/ikona nakon update-a/restarta
Posted: 20 October 2020 20:20
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  956
Joined  2007-12-10

Dobio sam Apple TV 4. gen, i jos jedan 3. gen.
Posle resetovanja i update-a sistema, i podesavanja (iCloud, region/location,…), kod startovanja sistema dobijam samo 3 ikonice na ekranu (i kod aTV4 i kod aTV3, isto):


U cemu moze biti problem? Citam po nekim forumima, kazu ljudi da pomaze da se promeni location stavka u neku drugu zemlju pa da se vrati na staro i onda je kao o.k. Al mi nesto ne uspeva.
Da li je neko imao ovakav problem, ili ako ima neki savet.

Image Attachments
WhatsApp_Image_2020-10-20_at_8.02.08_PM_.jpeg
Profile
 
Posted: 20 October 2020 20:42   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3174
Joined  2005-05-07

Ovo prvi put i vidim i čujem. I zaista na apple support forumu pominju promenu lokacije i reset. Ali vidi ovo, lik je sam sebi odgovorio:

Best solution - make a network from any mobile phone on a mobile network and connect your ATV to this. Then go to location and chose the right one manually before you set the location to auto. Then go all the way to the main menu and the icons should have returned.
After this you can set the ATV back to your normal network and things should be back to normal.
Hope this will help a few - otherwise - call apple 😉
https://discussions.apple.com/thread/3847334

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 20 October 2020 20:49   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  956
Joined  2007-12-10

video sam ovo na jednom od foruma, a takodje i dobio gotovo identican odgovor od jos jednog clana foruma (thanx Zorane 😊 ) kao i jos par saveta.
probam i javljam rezultate, mozda nekom bude valjalo.
hvala Cika Kosta 😊

Profile
 
Posted: 21 October 2020 10:23   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  956
Joined  2007-12-10

mali update:
ovo je proslo na aTV-3.gen, uz lokacija/region - CH, za svaki slucaj jer je aTV dosao odatle, a svajcarci nekad imaju neke posebne zahteve.
definitivno je problem izmedju ostalog sa country/region, jer sam posle aktivacije i podesavanja, probavao da menjam - kad stavim Srbija, opet samo 3 ikonice, kad stavim USA ili neku tako zapadnu zemlju ima ih poprilicno, HR ima nekoliko.
probacu sad i sa aTV-4.gen pa javljam, mozda nekome moze da bude od koristi.

Profile
 
Posted: 21 October 2020 17:47   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  956
Joined  2007-12-10

Update:
proradio i aTV-4.gen. problem sa region/country, u smislu neslaganja sa iPhone-om - na njemu bilo jedna zemlja, a kad sam postavljao na aTV, stavio sam dugu zemlju.
tako da sad radi.
hvala na savetima i predlozima.

Profile
 
Posted: 21 October 2020 18:29   [ # 5 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3174
Joined  2005-05-07

Odlična vest 😊
Bravo!

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile