Raptor u Mini
Posted: 24 July 2008 09:51 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

LM, danas je izašla vijest da je WD riješio da pusti svoju VelociRaptor seriju diskova u originalnom pakovanju.

Za one koji ne znaju, posljednja generacija Raptor diskova je 2.5’, a ne 3.5’ kao što su standardni diskovi, ali je imala poseban ‘kavez’ kome je uloga bila hlađenje diska, pa je kompletna ‘skalamerija’ bila dimenzija klasičnog 3.5’ diska.

Meni je palo na pamet kao super upgrade Mini-ja sa trenutno najbržim klasičnim diskom. Ovo bi do pojave SSD uređaja sa iole normalnom cijenom mogao da bude pogodak ‘u sridu’ po pitanju performansi.

Takođe, ovo je trenutno najveći, a najbrži 2.5’ disk… 300GB sa 16MB bafera na 10k rpm… Slatko, a? :p:p:p

A, evo ovdje ima i jedan mali preview, da ne kažem test… Istina, jeste 3.5’ model, ali se lako vidi da je to samo ušarafljen 2.5’ disk na IcePack ‘rashladni sistem’...

Jedino što me muč jeste temperatura, jer mi je poznato da ovi diskove imaju malo veću proizvodnju topline u toku rada…

Šta mislite o ideji i smislu realizacije ovoga?

Pozdrav.

Djole

Post edited by: castor, at: 2008/07/24 09:54

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 24 July 2008 11:10 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

ne verujem da će mu biti dosta Minijev cooler, ako su već stavili toliko budžu da ga hladi… Jedino što znam je da će Minika raditi savršeno i bez pregrevanja sa 7200rpm 2,5’ HD-om

Signature 

Mac Pro 5

Profile