nikola987 wrote:
da li je ovo ok resenje jer sam par puta citao da macbook izbacuje topao vazduh kroz tastaturu, pa ako je ovo tacno, onda ovaj protector i nije najbolje resenje?
Koristim MBP Retina sa tom presvlakom za tastaturu od prošle godine i nisam primetio da se nešto više zagreva nego obično…
Meni uglavnom MBP stoji na postolju i pri nekom uobičajenom radu (surfovanje webom, YouTube, editovanje slika… i slično) kućište je uglavnom sobne temperature onako otprilike… kad bez postolja MBP stoji malo duže na krevetu, onda je već toplo kad se stavi ruka ispod laptopa, ali nije nešto mnogo vruće (toplo je možda kao da se stavi ruka ispod miške… možda malčce toplije).
Kada nešto zahtevnije radim, onda mi je laptop obično na postolju, ali sam probao i da igram League of Legends u 2880x1800 rezoluciji dok je laptop bio na krevetu i ni tad kućište nije bilo baš nešto mnogo vrelo (jeste toplo, ali nije baš nešto mnogo vruće da ne može komforno da se uzme u ruke ili u krilo).
@ obican70
Ne znam zašto je tebi to ‘više nego smešno’ da neko laptop drži na postolju dok sedi za stolom, da preko tastature ima presvlaku i da izbegava da izlaže laptop duvanskom dimu…
Postolje sam kupio najviše radi komfora… kad sedim za stolom da stavim laptop na postolje… to ne znač da ne uzimam laptop u ruke nekad ili da ne koristim laptop na krevetu ili u krilu… a to što poslje poboljšava hlađenje i ostale prednosti postolja su mi samo nešto kao dodatni bonus.
Što se presvlake za tastaturu tiče… laptop sam kupio prošle godine, a sad evo već je skoro juli i tastatura, bez preterivanja, još uvek izgleda glanc novo kad skinem presvlaku, kao da je možda juče kupljen laptop… pri kucanju mi presvlaka ne smeta (nije upadljiva, ne šuška, niti mi otežava kucanje… čak mi se i više sviđa što presvlaka malo ‘ublažava’ zvuk kucanja); a održavanje čni mnogo lakšim… samo povremeno (možda na mesec-dva) operem presvlaku ispod česme, što mi je mnogo opuštenije nego da brišem oko svakog pojedinačnog tastera ili da pazim da ne umastim tastaturu (presvlaku ako umastim nečm, mogu lako da je operem).
A to što izlazim u hodnik da zapalim cigaru je možda nezgodno u početku (sada sam se već navikao); ali smatram da je tako bolje nego da se katran slepi sa prašinom na unutrašim komponentama… prašina koja je ulepljena od katrana teško da može samo nekom ‘duvalicom’ da se očsti, a i katran bi ubrzao taloženje prašine jer je lepljiv i tako nataložena prašina izmešana sa katranom može dosta da smeta pri hlađenju.