Macbook-ov ekran kao ‘sekundarni’
Posted: 26 August 2008 12:44 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2008-08-05

Povezao sam MB sa Sams. 2232bw via mini DVI->DVI i uglavnom je sve OK.

Zanima me da li postoji nacin da koristim i MB-ov ekran ali tako da on bude ‘sekundaran’ - da mi na velikom ekranu bude dock i gornji meni a da MB-ov mogu da koristim za plejer, PS palete i slicno?

Google i improvizacija nisu puno pomogli, kad god su oba ekrana aktivna MB-ov se postavlja za ‘primarni’...

Signature 

Sitting on my hotel room bed with a Mac on one knee and a PC on the other. Like having a threesome with a supermodel and a troll.

Profile

Posted: 26 August 2008 01:55 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Idi u System preferences, pa odaberi Displays. Sada ne mogu da simuliram na iMacu, ali na primarnom displeju bi trebalo da imaš i tabić ‘Arrangement’ pored ‘Display’ i ‘Color’. Tu namešteš gde će miš da ‘pređe’ sa jednog na drugi u zavisnosti kako organizuješ desktop. E, sada, klikni na onu malu tračcu što predstavlja menu bar i prevuci je sa jednog na drugi displej (na kvadratiće što predstavljaju displej, ne da vučeš skroz na drugi monitor). Od sada je on primarni.

Post edited by: madamov, at: 2008/08/26 14:02

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 26 August 2008 03:04 PM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  73
Joined  2008-08-05

Vrh, to je to :D
A probao to sto je najludje al nisam bio dovoljno precizan…

Signature 

Sitting on my hotel room bed with a Mac on one knee and a PC on the other. Like having a threesome with a supermodel and a troll.

Profile

‹‹ Mini i tempratura      imac 24’’ ››