Za sve one koji se dvoume da li da stave alternativnu memoriju u imac, ja sam uradio sledece: Kupio 2x 2GB GEIL RAM 667mhx SO-dimm za alu imac i radi sasvim korektno. Ne pokazuje nikakve probleme i posle duzeg perioda rada u ps,dw itunes sa 35000 pesama koji vuce ko lud i ostali ftp, mail i slicni programcici. Sve radi kulturno. Cena dva modula je 60 eura pa ko se razmislja moze da proba. Inace skidajuci svoju apple memoriju 2x 1gb skapiram da jedan modul nije apple nego neki noname a kupljen je u apple storu.
I jedno pitanje, ljudi sta radite kad ne mozete da ugasite iMac vise dana, cime ga ladite? Alu model, Hvala.
Ne hladim ga. U sobi je bez klime, kojoj se bar na deset minuta dnevno otvori prozor i to je to. A ne gasim ga po dvadeset dana, skida nešto ili jednostavno zaboravim da ga ugasim. jedino mu je namešten da gasi monitor posle pet minuta i to je to.
A Apple ne proizvodi memoriju, umesto toga kupuje od drugih proizvođača i ugrađuje je u svoje mašine. Ali mi nije poznato da li je ikada brendirao. Verovatno si naleteo na Hynixovu memoriju 😊
Cena dva modula je 60 eura pa ko se razmislja moze da proba.
Gde si našao ove cene? Da se nismo pogrešno razumeli, to je cena za ukupno 4 GB RAM-a? Ako ima još, rezerviši meni odmah jedan par. B)
Naime, gledah http://www.racunari.net i još neke sajtove firmi od kojih kupujem ili sam kupovao razne stvari, našao sam GEIL 2 GB modul za €68 (jedan modul). Najjeftinije što sam video je Apacer za €48.
Cao,
izvinite sto nisam mogao ranije da odgovorim. LaMar je vec poslao link koji sam nameravao da posaljem. Interesantno je da je pre par dana ovde bilo 4 firme u ponudi a sada samo jedna sto znaci da ste svi nabudzili geil :woohoo:
Hvala madamov, probao sam i procesori su mi na 56 i 57. Iako je gornji deo racunara vreo, normalno radi.
Hvala momci, vidim da ima i Kingstona i Apacera i Transcendta za te pare, izgleda će i kod kojih sam ja gledao morati da smanjuju cenu. Ukratko, prava priika da se maksimizuje RAM u Alu imacu. B)
Evo da se umešam, ovo je fin sajt i većina cena su tačne (mada uvek zobite da proverite pre kupovine)
uvek zovite pre kupovine svaku firmu, na sajtu stoji otprilike sta mogu da nabave ili sta ima dobavljac i slicno, retko ko azurira ponudu, imao sam par stativa u tom pogledu
dakle moguce je da imaju i sto ne pise a i da nemaju ono sto pise
Zapravo sam mislio na sajtove firmi koje se oglasavaju, tipa Microsystems, A-maze itd. Jedino su mi u Phoenix-u rekli da uvek gledam sajt i da je to tacno stanje.
Mozda da napravimo neki novi topic ili poll sa firmama i iskustvima s njima?
A Apple ne proizvodi memoriju, umesto toga kupuje od drugih proizvođača i ugrađuje je u svoje mašine. Ali mi nije poznato da li je ikada brendirao.
Nije nikada brendirao memoriju ni hard diskove, ali su ih pravili drugi specijalno za njih. Jedno vreme se isključvo koristila Samsungova memorija.
Da ne otvaram novi post…
Za vikend sam ubacio ocu u PowerMaca G4 novi HD, pa su sad 3 u mašini, ali taj što je na njemu bio OS je Seagate sa Apple logo i NEMA šemu za džampere, pa ne znam kako da ga nemastim, pošto su mi ova druga dva (ili prva dva) podešeni na Cable select i rade odlično, međutim, sumnja se pojavila kad mi je ćale prijavio da mu je na startapu opet tražio OS kao da ne zna gde je, iako sam lepo u StartUp Disku stavio šta mi odgovara. Dakle, zna li neko kako idu jumperi na Seagate 80 Gb, pravljenom za Apple…?