1 2 > 
1 of 2
Adobe CS4
Posted: 2008-09-23 22:20
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Konacno lansiran!
Utisci? Misljenja? Sugestije?

Mene zanima da li neko zna, imal` nesto od te GPU akceleracije pod MacOSX-om?

p.s. Planiram da kupim paket. Da li neko zna gde kod nas moze da se nabavi najjeftinije? Da li postoji mozda neka pogodnost za novootvorene firme i da li moze da se kupi samo licenca u USA a da se ovde koristi kopija sa neta?

p.s. Evo sada sam video da GPU podrska radi i pod MacOSX-om 😊 Nice!

Post edited by: drNele, at: 2008/09/23 22:37

Profile
 
Posted: 2008-09-23 22:38   [ # 1 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Bogami Flash i Dreamweaver izgledaju ekstra a posebno Flash samo sto je skup…

 Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile
 
Posted: 2008-09-23 22:55   [ # 2 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Ja koristim usluge Extreme doo
www.extreme.co.yu

Prezadovoljan njihovom uslugom, poslovnošću i cenom. Naravno najeftinije da ti neko kupi u USA i donese ili posalje.

 Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile
 
Posted: 2008-09-23 23:08   [ # 3 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

SERBIAN wrote:

Kao shto ste vec verovatno svi prochitali na ‘onim’ mestima, CS3 /chitaj Photoshop 10/ pokushava da komunicira na razne nachine sa jednim ‘divnim’ serverima pod nazivom ‘akamaitechnologies.com’...Inache ti momci su najpoznatiji tragachi raznoraznih pirata koji, jelte, unishtavaju mali biznis ‘predivnim’ ljudima i kompanijama kao shto su Adobe i mrski mi Majkrosoft…

Sve u svemu opshta piraterija je naravno za svaku osudu, ali totalno shpijuniranje kosrisnika / i legalnih i onih drugih / je josh 1000 puta gore…Elem ja sam lepo deinstalirao CS3 i manualno obrisao sva sranja koje dotichi paket instalira i NIKADA vishe niti cu kupiti niti cu nekom preporuchiti bilo shta od ovih kerova pod imenom Adobe…

ovo me najvise brine, nadam se da ovo nije slucaj sa CS4….

 Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile
 
Posted: 2008-09-24 00:24   [ # 4 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Uf… Serbian, bash si nabacao drvlja i kamenja po Adobe-u. Ipak mora se priznati da stvarno iz verzije u verziju idu sve vise i vise napred.
Ja se secam jos rada pod PhotoShopom 4, a onda koja je revolucija bila 5-tica sa efektima po kanalu pa senke i ostale stvari nisi morao da radis rucno.
Ruku na srce i u tim verzijama se moze lepo raditi ali ipak, poenta racunara i softvera je da ubrza rad pa zasto ne koristi bolje kada postoji. 😊

U CS4 vec vidim da ovo sa 3D-om postaje poprilicno ozbiljno, i drago mi je sto Adobe ide dalje.

Jedino mi je zao sto cenu za Srbiju malo ne spuste… bar za 50% :D

Profile
 
Posted: 2008-09-24 00:55   [ # 5 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-02-10

Pogledaj na http://www.hsm.co.yu/index.php

Tamo imaš i cene, a nude čtavu gamu Adobea. Za svaki slučaj proveri telefonom u slučaju da sajt nije ažuriran.

 Signature 

iMac 21.5-inch

Profile
 
Posted: 2008-09-24 01:45   [ # 6 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Jesam pljuvo i pljuvacu i dalje…Za alate svaka chast, za odnos sa korisnicama - streljanje na Terazijama…Inache Dreamweaver iz CS3 paketa je jedno neopaveno loshe kodirano djubre koje se vuche na najbrzim Mac-ovima..Hvala Bogu pa su to ispravili u CS4 sudeci po ovoj beti koju teram..Valjda je finalna verzija josh bolja..

 Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile
 
Posted: 2008-09-24 11:11   [ # 7 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Jbg, korporacija kao svaka druga - pogledajte odnos cena US/EU, još gore nego naš udupeljubljeni Apple.

Isture nekog mučenika kao npr. onog John Nacka da radi damage control a oni muzu ovce…

Tehnikalije nisu problem, ima nekih interesantnih džidžabidža, npr. ovi spring loaded keyboard shortcuts ili kako se već zovu, i dr. Naravno, nije ni izbliza dovoljno da plaćaš 700 doloresa (u ameriki) ako mene pitate.

 Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile
 
Posted: 2008-09-24 14:28   [ # 8 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Stvarno njihova cena za update je kao samostalna cena pojedinih paketa. Ali koliko mogu da primetim oni uopste nemaju problema sa prodajom, naprotiv!

Iako je mozda ipak u stvari pitanje nasih prodajne cene nasih usluga. Ako kod nas za dizajn i pripremu flajera moze da se naplati 50-100 eura a oni tamo rade za 2-3 puta vise onda naravno da im je lakse da se odmah uprejduju i ne pitaju sta kosta!

Profile
 
Posted: 2008-12-27 20:50   [ # 9 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

da ne načnjem novu temu, htedoh samo da podelim sa vama jedno zapažanje. Naime, nedavno sam prešao na Tiger sa Leoparda jer mi bluetooth nije radio, tj. iSync nije hteo da se konektuje na telefon, iako ga je video. Ta ista stvar radi u Tigru. Elem, saberem dva i dva i vidim da od svih novosti koje je Leo doneo, ja jedino koristim QuickLook. Time machine je prestao da bude aktuelan prodajom externog HD-a, Spaces kupovinom većeg monitora. Tako ja zaključm da ću bez QL-a da preživim. E sad, ono što sam primetio, ali sad nemam načna da proverim, ali smem da se zakunem da nisam video pod Leopardom, a to je da Adobe Illustrator CS4 fajlovi imaju u Finderu preview! I u Preview koloni, a i u Icon prikazu. Mislim da ovo nije radilo u Leopardu. Ili mi se čni? Može li ovo neko da mi potvrdi i ako jeste tako, zna li neko zašto?

 Signature 

Mac Pro 5

Profile
 
Posted: 2008-12-28 01:55   [ # 10 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Andrej wrote:

Može li ovo neko da mi potvrdi i ako jeste tako, zna li neko zašto?

Ne koristim Adobe pakete, ali sam siguran da je to je zato što CS4 (a i 3, ne znam za ranije) strpa preview svakog fajla koji napravi/modifikuje u resource fork fajla kao ICNS resurs, te to Finder tako prikazuje. U Leu ti to nije radilo zato što očgledno ne postoji QL plagin za prikaz CS4 fajlova, a bio ti je uključen ‘Show icon preview’ u Finderu, kada on za prikaz fajlova koristi instalirane QL plaginove i/ili sadržaj QuickLook direktorijuma u okviru dokument paketa (što CS4 fajlovi nisu). Da si isključo ‘Show icon preview’, i u Leopardu bi ti prikazivao isto što sada vidiš u Tigru.

Post edited by: milke, at: 2008/12/28 01:58

Profile
 
Posted: 2008-12-28 11:38   [ # 11 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Hvala, Milke, na odgovoru. ZNAO sam da ćeš mi ti odgovoriti 😊  i da ovo ima neke veze s nečm što u Leu nema, a u Tigru jebilo.
Znač, pod Leom se AI CS4 fajlovi prikazuju generički ako uključš da ne bude tako, a vidiš preview ako ga ustvari isključš? Bezveze…

I kad sam već tu, da te priupitam još nešto što sam primetio.
Imam dva HD-a u G5 od kojih je primarni podeljen na dve particije. Želim da mi ikone istih budu na Desktopu poređane redosledom koji ja želim. Npr. Mac OS X, pa My HD, pa Data, ali nakon restarta Tigra obavezno mi ove potonje dve permutuje, što me strašno nervira. Ovo je pod Leopardom radilo kako treba.

 Signature 

Mac Pro 5

Profile
 
Posted: 2008-12-28 14:21   [ # 12 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

A jesi li probao opet taj show view options? Pa one fore arrange by kind, by none… i tako to?

 Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile
 
Posted: 2008-12-28 15:31   [ # 13 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

jesam. Uvek vrati potpuno isto.

 Signature 

Mac Pro 5

Profile
 
Posted: 2009-01-03 01:02   [ # 14 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

milke wrote:

Andrej wrote:

Može li ovo neko da mi potvrdi i ako jeste tako, zna li neko zašto?

Ne koristim Adobe pakete, ali sam siguran da je to je zato što CS4 (a i 3, ne znam za ranije) strpa preview svakog fajla koji napravi/modifikuje u resource fork fajla kao ICNS resurs, te to Finder tako prikazuje. U Leu ti to nije radilo zato što očgledno ne postoji QL plagin za prikaz CS4 fajlova, a bio ti je uključen ‘Show icon preview’ u Finderu, kada on za prikaz fajlova koristi instalirane QL plaginove i/ili sadržaj QuickLook direktorijuma u okviru dokument paketa (što CS4 fajlovi nisu). Da si isključo ‘Show icon preview’, i u Leopardu bi ti prikazivao isto što sada vidiš u Tigru.<br><br>Post edited by: milke, at: 2008/12/28 01:58


Upravo sam probao - ne ide baš tako. Kad se isključ Show Icon Preview NIŠTA se ne dešava sa CS4 AI fajlovima! Dakle, i dalje nemaju preview. Ali me zbunjuje jedna stvar - AI CS4 fajlovi IMAJU preview u CoverFlow prikazu Finderovog prozora!

Rešenje je SneakPeek Pro.

 Signature 

Mac Pro 5

Profile
 
Posted: 2009-03-13 20:30   [ # 15 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  239
Joined  2005-10-31

Instalirao komplet CS4 pre neki dan kad sam prešao na Intel, i za sad ima 2 stvari koje me nerviraju u Ilustratoru. I dalje ima boljku iz CS3, a to je da kad klikneš Direct Selection Toolom na outline, nema properties za objekat nego samo za anchore. Druga je ono dodavanje 01 itd sufiksa imanu fajla kad se uključ artboard pri snimanju ili eksportu (maltene kao Save a Copy); a -je l’ te- meni je obično potrebna granica fajla u vidu artboarda. Moram da iskopam da li ima neki workaround za to.

Još jedno razočarenje je to što sam primetio da i dalje ne postoji puna 64bit podrška, pošto PS vidi samo 3 od mojih 5 giga memorije kao fizički prisutnu. Pročtao sam negde da će se to eventualno obaviti u CS5 paketu, što je po meni bruka und sramota, s obzirom da je 2009, i da su imali razrađen Leopard da se uvale u njega, što nije bio slučaj sa CS3.

Nazad na AI, ona varijanta sa editovanjem gradijenta deluje zanimljivo u najavi, samo da se naviknem da mi po ekranu šeta termometarolika naprava. I jedna vrlo pozitivna stvar - onaj Blob tool je dušu dao za moje bavljenje stock ilustracijom, reklo bi se da ću mnogo više koristiti tablet i olovku direktno u AI 😊

Primetio sam tabove, što me ostavlja prilično ravnodušnim, s obzirom da i oni funkcionišu na principu &#63743;-tilde, kao i do sada. Multiple Artboards zvuč kao interesantna varijanta, mora da postoji nešto za šta može pametno da se iskoristi, samo da izvalim.

Što se tiče brzine, tu sam vrlo zadovoljan. Sve leti.

To su neki moji zakasneli utisci, tek ću da krenem da se upuštam u čačkanje ID, Aftera i možda još nečega. Pre svega me zanima kako funkcioniše onaj Soundbooth.

Profile
 
 1 2 > 
1 of 2