pozz svim ljubiteljima jabuke,ovo je moj prvi post ovde.
Noob sam po pitanju apple programa i jedino shto me povezuje sa tim brendom je iPod shtipaljka od 1gb i zelja za jednim MB-om:)
Malo sam googlao po netu,pa imam par pitanja….
Zeleo bih da kupim MB beli ili MBP u varijantama od 2,4Ghz sa 2 gb rama min. .Grafika mi nije toliko bitna,rachunar bi koristio uglavnom za svakodnevne potrebe txt,net,wifi,a glavno opterecenje bi dozivljavao od strane programa za muzichku produkciju.
1.Da li je razlika u performansama izmedju mbp penryn i prethodnog santarosa 65nm velika ili zanemarljiva,s obzirom da je kod nas razlika u ceni oko 500evr izmedju starog i novog modela?
2. Da li je razlika u performansama izmadju mbp i mb na 2.4ghz velika ili zanemarljiva?
3.Na netu sam vidjao da su raniji modeli mb white imali problema sa pucanjem plastike na spojevima gornje sholjke,kao i da je plastika dobijala tamniju boju prilikom pregrevanja komponenti,i da li se to deshava i na zadnjim penryn verzijama.
4.Citao sam da je ekran na mb slabijeg kvaliteta u odnosu na druge lap-ove drugih firmi,pa me zanima da li je ta razlika drastichna ili neprimetna.
Toliko od mene za sada (nadam se da nisam previshe naporan vec u prvom postu);znam da sam josh neshto hteo da pitam,ali nemogu da se setim trenutno :S