1 2 3 >  Last ›
1 of 4
Kupovina iMac-a u Galeriji 12
Posted: 08 January 2009 12:03 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Dakle, ljudi, moram da vam se izjadam svima zajedno…

Kao što neki znaju, odlučo sam da se ponovim. Ni manje ni više, nego sa najjačom iMac mašinom koja je dostupna - 24 cola, 3.06GHz CPU i nVidia 8800GS. Mašinu sam platio 100% avansom 01.12.2008. godine i od tada čekam na isporuku. Tačnije od tada gledam da ne izgubim živce i ne odem tamo da im polupam sve ono malo što tamo imaju…

Ne mogu da vam opišem taj ‘odnos’ prema prema mušteriji nikako… Kad god su rekli da će da se jave - nisu se javili… Kad god su rekli da će sutra da imaju informaciju - nisu imali… Odgovor na svako pitanje je - mi smo poručli, ali znate, mi nemamo nikakvu informaciju dok se to ne pojavi kod nas…

Na predračunu po kome sam platio, stoji rok isporuke do 10 dana. U razgovoru pred plaćanje, to se produžilo i od 25 dana. Sad se pojavio termin od 40 dana, koji ističe sutra… U jednom momentu se pojavila i informacija da oni to možda i imaju u magacinu, ali da za to ne znaju…

Juče sam provjerio (pošto me stalno farbaju sa podatkom da je to specijalna BTO = build-to-order mašina i da to treba vremena da se napravi) za vrijeme isporuke na Apple sajtu za Ameriku i Njemačku, i rok isporuke je od 1 do 3 radna dana…

Istina, dali su mi da se poslužim sa 20’-icom dok meni mašina ne stigne, jer je Mini otišao, ali ovo prevazilazi sve granice razumnosti…

Što bi onaj u reklami rekao: ‘Ah, gubim kosu!’. Nisam više pametan šta da radim…

Pomažite, ako znate kako… 😠 😠 😠

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 08 January 2009 12:39 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Ne znam šta da ti kažem osim da naučš pažljivo da skeniraš ljude šta ti saopštavaju između redova dok razgovaraš s njima.

Sad za novaka sam krenuo da kupim iMaca 20’ i prvo sam otišao kod njih. Gledao sam da ih zapitkujem što više i ne znam zašto ali sve je nešto bilo nedorečeno, šta god da sam ih pitao, može, ne može, ima, nema, jeste, nije,...

Na kraju sam naručo preko apple.co.yu, stiglo kući za dva dana (a bio je kraj decembra, kraj fiskalne godine); ljubazna devojka mi je preko telefona čtala i serijske brojeve, da vidim da neki ne počnje na W8.

Garancija nema ali uvek ima nagoveštaja.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 08 January 2009 01:29 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  165
Joined  2005-11-26

pa prodavnica iz vuka karadzhica uzima hardware od apple.co.yu-a… tj Apple IMC-a…

a shto se mene tiche suludo je uzimati BTO mashine u srbiji.. shta god da crkne cheka se mnooogo dugo na zamene.. bolje da si uzeo stock 2,8 i ubacio sam 4gb rama…

Profile

Posted: 08 January 2009 01:47 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

Nije više BTO, već je standardna mašina… To se promijenilo u nekom momentu, a ovi očgledno to koriste još uvijek kao izgovore…

Signature 

Profile

Posted: 08 January 2009 02:35 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

DS_Store wrote:

da vidim da neki ne počnje na W8.

Što baš nećeš šangajski W8? 😊

Profile

Posted: 08 January 2009 11:38 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Nije što je Šangajski (ovaj je Tajvanski) nego se na tu seriju žalilo baš puno ljudi, pa rekoh… Garancija nema ali uvek ima nagoveštaja 😉

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 09 January 2009 09:00 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

Juče sam na kraju zvao direkt Apple i pričao sa Ljiljom…

Ljudi ja vama ne mogu da objasnim koja je ono sprdnja od ljudi i od firme u Galeriji 12… Dok sam pričao Ljilji šta su oni meni sve napričali, žena mi na kraju reče da je ‘ostala bez teksta’, te da će zvati vlasnika Galerije 12 da popriča sa njime… Njihove postupke je okarakterisala kao krajnje neprofesionalne i nekorektne, te mi se izvinila u svoje ime što je sve tako ispalo…

LM, na moje pitanje kako je moguće da je samo kod njih (tj. kod nas) iMac 3.06/8800GS BTO, dok je na bilo kom evropskom Apple sajtu (i trgovini) standardna mašina sa vremenom isporuke od 1 do 3 radna dana, odgovor je bio - ovo je Srbija…

Tu sam digao ruke od bilo čega daljnjega… Mašina je stigla u centralni magacin u Budimpeštu i stiže meni oko 20.01… Ove godine… :dry: :dry: To je redovnim putem. Ljilja mi reče da će da vidi sa saradnicima (GlobeNet) da neko od njih ne ide do Budimpešte, pa da poveze moju mašinu, kako bi je dobio ranije…

Inače, rok isporuke za BTO mašine je 30 do 45 dana…

Pozdrav.

Signature 

Profile

Posted: 09 January 2009 11:45 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Vidish, zanimljivo…Ja recimo nikad nisam imao problem ni sa Janom /Galerija 12/ ni sa Popom /YU Epicentar/ kod kupovine, niti bilo ko koga sam slao tamo…Uvek je sve bilo u redu i kako je dogovoreno, a ponekad i pre roka…Valjda se s vremena na vreme desi po neki kiks…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 09 January 2009 12:09 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Zašto nisi tražio da ti lepo vrate pare i otišao kod drugog.
Naravno zavisi šta je pisalo na predračunu ali ako ne poštuju lova nazad i zbogom.

Profile

Posted: 09 January 2009 02:06 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

SERBIAN wrote:

...Ja recimo nikad nisam imao problem ni sa Janom /Galerija 12/ ni sa Popom /YU Epicentar/ kod kupovine…

to je zato, Tošo, što zajebano izgledaš 😛

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 09 January 2009 09:40 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7598
Joined  2005-04-28

castor wrote:

Juče sam na kraju zvao direkt Apple i pričao sa Ljiljom…

Ljudi ja vama ne mogu da objasnim koja je ono sprdnja od ljudi i od firme u Galeriji 12… Dok sam pričao Ljilji šta su oni meni sve napričali, žena mi na kraju reče da je ‘ostala bez teksta’, te da će zvati vlasnika Galerije 12 da popriča sa njime… Njihove postupke je okarakterisala kao krajnje neprofesionalne i nekorektne, te mi se izvinila u svoje ime što je sve tako ispalo…

Još kad ne bi njen gazda ujedno bio i barem vlasnik jedne trećine Galerije 12 ...

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 09 January 2009 09:44 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7598
Joined  2005-04-28

castor wrote:

LM, na moje pitanje kako je moguće da je samo kod njih (tj. kod nas) iMac 3.06/8800GS BTO, dok je na bilo kom evropskom Apple sajtu (i trgovini) standardna mašina sa vremenom isporuke od 1 do 3 radna dana, odgovor je bio - ovo je Srbija…

Moguće je, dešavalo se i ranije i nije ti dala dobar odgovor. Ako te Jan ili neko od njegovih nije upozorio na to, onda je njihova greška, ali da si otišao na http://store.apple.co.yu/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/wa/stockPageByName?name=iMac ili čak na hrvatski http://store.apple.hr/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/wa/stockPageByName?name=iMac video bi da ih nema u standardnoj ponudi i bilo bi ti jasno da to baš ne treba naručvati. Rj. ako ga naručš, može da bude problem sa isporukom i da to ne zavisi mnog od Jana, pa čak ni od Ljubice (ne znam ko je Ljilja, verovatno je Ljubica otišla na porodiljsko).

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 10 January 2009 02:55 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

Sim.a wrote:

Zašto nisi tražio da ti lepo vrate pare i otišao kod drugog.
Naravno zavisi šta je pisalo na predračunu ali ako ne poštuju lova nazad i zbogom.

Nisam otišao kod drugih zato što kod drugih postoji razlika u cijeni od ni manje ni više nego cca 26000 ± koja stotina gore/dolje. Mašina je kod njih 165990, a kod ostalih cca 192000 dinara. Sve ovo zajedno mi ne predstavlja nimalo malu cifru, niti bi mi se bilo lako oprostiti od iste u svakom slučaju.

madamov wrote:

Još kad ne bi njen gazda ujedno bio i barem vlasnik jedne trećine Galerije 12 ...

Za to ne znam, ali da li je to uopšte bitno? Mislim da se ovdje radi o poslu i preofesinalnosti nekoj, ali to je ovdje izgleda nedostižno…

madamov wrote:

Moguće je, dešavalo se i ranije i nije ti dala dobar odgovor. Ako te Jan ili neko od njegovih nije upozorio na to, onda je njihova greška, ali da si otišao na http://store.apple.co.yu/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/wa/stockPageByName?name=iMac ili čak na hrvatski http://store.apple.hr/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/wa/stockPageByName?name=iMac video bi da ih nema u standardnoj ponudi i bilo bi ti jasno da to baš ne treba naručvati. Rj. ako ga naručš, može da bude problem sa isporukom i da to ne zavisi mnog od Jana, pa čak ni od Ljubice (ne znam ko je Ljilja, verovatno je Ljubica otišla na porodiljsko).

Naravno da mi nije dala dobar odgovor. Odgovor koji mi je dala ne smije da se upotrebi nikad. Što se isporuke tiče, na predračunu je stajalo do 10 dana od uplate 100% avansa. Onda smo u razgovoru prešli na 3-4 tjedna, a poslije isteka svega toga, došli smo do perioda od 40 dana za isporuku. I stalno je tu neki izgovor da oni nemaju veze sa ostatkom Evrope kao da smo mi na Marsu, dok je ostatak Evrope na Zemlji. Sramota…

Bio sam i na apple.co.yu i na apple.hr i vidio da taj konkretan model 3.06/8800GS nemaju u ponudi i slažem se donekle sa tvojom opaskom. Ali mi nikako ne ide u glavu izjava zaposlenih u Galeriji 12 da oni poruče robu, ali dok je ne istovare iz kamiona - oni pojma nemaju šta im je stiglo??? WTF?!?!?!

Pa da li to može da bude, ajde neka neko kaže ko je u ovim našim vodama sa nabavkom bilo kakve robe… Meni to izgleda nemoguće, jer kako onda plaćaju carinu - plate za sve što su naručli, pa onda tamo otvaraju kutije, pa im carina vraća lovu za ono što nije stiglo? Čisto sumnjam… Ovo je klasičan bezobrazluk, nemar i neodgovornost preko svake granice…

I još preko svega, oni ne mogu da vide stanje magacina u Budimpešti, a BTO mašina se pravi specijalno za mene - izgleda da oni zaustavljaju proizvodne linije tada i prave samo moju mašinu. Još uvijek ne mogu da se smirim na sve ovo…

Ipak, dotična Ljilja mi je dala jedini pošten odgovor glede isporuke BTO mašina - 30 do 45 dana… I oni tu ne mogu ništa da promijene.

Ipak, ostaje gorak ukus u ustima i ne mogu da vjerujem da za čtavu Evropu (uključujući i ovo naše varvarsko područje) centralni magacin u Holandiji nema nijednu 3.06/8800GS mašinu, već da se ista mora posebno za mene praviti na proizvodnim linijama, a uredno se u čtavoj Evropi prodaje sa rokom isporuke od 1 do 3 radna dana…

Signature 

Profile

Posted: 10 January 2009 06:04 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

castor wrote:

Ipak, ostaje gorak ukus u ustima i ne mogu da vjerujem da za čtavu Evropu (uključujući i ovo naše varvarsko područje) centralni magacin u Holandiji nema nijednu 3.06/8800GS mašinu, već da se ista mora posebno za mene praviti na proizvodnim linijama, a uredno se u čtavoj Evropi prodaje sa rokom isporuke od 1 do 3 radna dana…

:laugh:

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 10 January 2009 08:15 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Andrej wrote:

SERBIAN wrote:

...Ja recimo nikad nisam imao problem ni sa Janom /Galerija 12/ ni sa Popom /YU Epicentar/ kod kupovine…

to je zato, Tošo, što zajebano izgledaš 😛

Klasichan Shumadinac, lep i markantan, ne znam chemu takva opaska 😉

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 10 January 2009 10:56 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

sad sam bacio pogled na http://store.apple.sk ni tamo nema u standardnoj ponudi 3.06GHz iMac i kaze da je isporuka 2 nedelje za bilo koji iMac!?!

inace i ja sam svojevremeno trazio po Bratislavi 2.8GHz iMac (tad je to bio najjaci model) i svi su govorili da ga imaju preko telefona ali sam obisao SVE prodavnice i niko ga nije imao - kao prodali ga tog dana…!

sve u svemu nemam bas ni neko misljenje o slovackim prodavnicama posle ovoga…

a sta mi se sve desavalo kod nas u srbiji necu ni da pricam.

cini mi se da je najbolje u srbiji kada kupujes polovan mac 😊

——

nadam se da ces uskoro dobiti svoj iMac mada uvek mozes da pozoves drustvo za zastitu potrosaca ako se preterano iznerviras… :/

Post edited by: kovacm, at: 2009/01/11 15:03

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

1 2 3 >  Last ›
1 of 4