Jedno pitanje za SMUGovce
Posted: 26 February 2009 11:31 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  181
Joined  2008-08-05

Da li svi MacBookovi imaju probleme sa plastikom, da li taj problem moze nekako da se spreci ili da se resi? Kako sam ja skapirao ‘top case’ puca zbog jakih magneta ili ispupcenja na monitoru ili pak postoji neki treci razlog? Koliko kosta nov Top Case i da li se to isplati kupovati?

Profile

Posted: 27 February 2009 12:05 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  518
Joined  2008-10-15

Uglavno beli imaju problema, crni nisam jos vidjao. A ja ih nabavljam i menjam za 120 eura(naravno nove).

Signature 

Apple Certified Macintosh Technician

Profile

Posted: 08 March 2009 11:13 AM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  87
Joined  2008-04-16

puca i crni jako lako (meni je pukao, desna strana, leva je citava); ali donekle redje nego beli, bukvalno svaki beli koji sam video ima taj problem.. crni ne bas 😊

doduse, cim je doslo do pucanja, upotrebio sam par kapi super lepka, i sve je sasvim na mestu, ako se zagledas, vidi se linijica pukotine, ali to je to..

meni takve stvari generalno ne smetaju, portabl komp mora da bude ‘terenac’ i nista ne fali da se na njemu vide znaci intenzivnog koriscenja 😉 to sto je mac ne znaci da ga treba drzati pod staklenim zvonom..
no da ne odem kilometrima u offtopic..

Post edited by: thinker, at: 2009/03/08 11:17

Profile

Posted: 08 March 2009 06:40 PM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Nece ti puci nikad sem ako ne lupash ekran, tj pustish ga svom tezinom da lupi o srednju masku/trackpad. Ja vodim rachuna kad zatvaram lap (MB White). Godinu i po dana je proveo svaki dan po 2x menjajuci mesto (radio sam i u firmi, i kuci na njemu). Nemam nikakvih problema.

A crni redje pucaju zato sto su i inache redje prodavani :D

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 08 March 2009 07:31 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

cika_kosta wrote:

A crni redje pucaju zato sto su i inache redje prodavani :D

Upravo 😊

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 09 March 2009 11:07 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  220
Joined  2006-01-04

cika_kosta wrote:

Nece ti puci nikad sem ako ne lupash ekran

Ima istine u ovome. Ja moj ne samo da sam puštao svom težinom, nego sam mu i pomagao dodatno rukom. I zamisli pukao je, prvo sa jedne pa onda i sa drug strane

Signature 

http://www.speedtest.net/result/680532841.png

Profile

Posted: 09 March 2009 06:27 PM   [ # 6 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Meni to nije ni palo na pamet kad sam kupovao macbook, ali mi, iskreno bilo zao da ga drmam josh i ja rukom kad i magneti rade posao i ‘jache’ no shto treba 😊
U svakom sluchaju, palac mi je nekako nadje izmedju ekrana i srednje maske kad god ga zatvaram, i legne ko budali shamar 😊.
Imam ga vec godinu i po, prezadovoljan sam, jedino sto me zeza kuler zbog prashine, a sto se srednje maske tiche, tek su se nedavno pojavili otisci (glachanje plastike) tamo gde nalezu odstojnici ekrana, ili kako se zovu vec.

Zlatno pravilo, polako vozi, pazi i NE BRINI 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile