Adobe CS crash
Posted: 16 September 2006 18:31
Newbie
Avatar
Rank
Total Posts:  23
Joined  2006-08-21

Adobe CS mi je fantastično radio na 10.3.9.
Nakon što sam instalirao 10.4.0 i apdejtao na 10.4.7, instalacija je tekla u redu, ali mi se prilikom otvaranja programa GoLive konstantno ruši.
Sve ostalo radi OK.
Na Pantheru je radilo sve savršeno. Na 10.4 i updateu 10.4.7 se ruši.

Ima li kakvih izgleda da se to sredi.
navodno postoji neka fora da se napravi još jedan admin account.
Zna li netko nešto više o tome, ili nešto drugo?

Hvala unaprijed.

Profile
 
Posted: 19 September 2006 00:40   [ # 1 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Da ponovim i na ovom mestu da se dosta ljudi žali na ponašanje računara nakon update na 10.4.7. Probaj 10.4.6.

 Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile
 
Posted: 19 September 2006 10:29   [ # 2 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7571
Joined  2005-04-28

Pričamo o CS 1 ili CS 2? Jesi li primenio sve Adobeove nadogradnje istog?

 Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile
 
Posted: 19 September 2006 19:19   [ # 3 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Ljudi, znam da ovo i nije od neke pomoci, ali kod mene sve radi ko podmazano. Imam 10.4.7 i to ne kombo nego sam, siroma, skidao jedno po jedno kaako je stizalo i tako, naravno, i instalirao. Radilo je i sa CS1 i sa evo sad CS2. Inace poprilicno maltetiram ceo CS i za sad se nije bunio. A ni Mac i zato ga obozavam.

 Signature 

Mac Pro 5

Profile
 
Posted: 22 September 2006 00:13   [ # 4 ]
Newbie
Avatar
Rank
Total Posts:  23
Joined  2006-08-21

Update je combo 10.4.7
Ali isto bi mi se desilo i na 10.4.x bilo koji.
Ruši mi se i na 10.4
Radi se o CS1.
Izgleda da nema lijeka. Ali nije me briga, jer koliko sam pročtao na stranici,GoLive je i izbačen iz novog CS-a.

Profile
 
Posted: 22 September 2006 04:08   [ # 5 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Izgleda da nema lijeka. Ali nije me briga, jer koliko sam pročtao na stranici,GoLive je i izbačen iz novog CS-a.

Sad tek videh da se radi o GL-u. Hm, meni radi odlično. 10.4.7. trenutno a radio je i na svim prethodnim verzijama. Nikakvih problema prilikom instalacije a ostao sam na njemu jer je 8-ca duplo veća pa sam je samo probao i odmah se vratio na 7-cu.

 Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile
 
Posted: 22 September 2006 10:27   [ # 6 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7571
Joined  2005-04-28

Grossemberg wrote:

Update je combo 10.4.7
Ali isto bi mi se desilo i na 10.4.x bilo koji.
Ruši mi se i na 10.4
Radi se o CS1.
Izgleda da nema lijeka. Ali nije me briga, jer koliko sam pročtao na stranici,GoLive je i izbačen iz novog CS-a.

A Adobeovi updejti? Jesi li ih primenjivao?

 Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile
 
Posted: 22 September 2006 11:22   [ # 7 ]
Newbie
Avatar
Rank
Total Posts:  23
Joined  2006-08-21

madamov wrote:

A Adobeovi updejti? Jesi li ih primenjivao?

Jesam ali bezuspješno.
Ma nema veze. Dreamweaver je tu.

Post edited by: Grossemberg, at: 2006/10/10 19:32

Profile
 
Posted: 10 October 2006 19:35   [ # 8 ]
Newbie
Avatar
Rank
Total Posts:  23
Joined  2006-08-21

DS_Store wrote:

Da ponovim i na ovom mestu da se dosta ljudi žali na ponašanje računara nakon update na 10.4.7. Probaj 10.4.6.

Adobe GoLive mi se počeo rušiti nakon što sam instalirao 10.4
Napravio sam kompletni update CS-a i combo update na 10.4.7 pa na 10.4.8 i ništa.

Profile
 
Posted: 10 October 2006 23:45   [ # 9 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  7571
Joined  2005-04-28

Izgleda da ćeš morati da obaviš upgrade na CS 2.

 Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile
 
Posted: 11 October 2006 10:03   [ # 10 ]
Newbie
Avatar
Rank
Total Posts:  23
Joined  2006-08-21

madamov wrote:

Izgleda da ćeš morati da obaviš upgrade na CS 2.

Da, izgleda. 😊

Profile
 
Posted: 25 November 2006 14:06   [ # 11 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  239
Joined  2005-10-31

Jesi li probao sa standardnim varijantama - bacanje Prefs fajla (za početak); a onda i bacanje kompletnih preferenci i presetova programa?

Ne znam za GoLive, ali AI ima shortcut za to - držiš Command+Shift+Alt pri podizanju programa.

mali offtopic, kad se tema već zove Adobe, a ne GoLive CS: ovo gore navedeno su standardne stvari rešavanja problema u CS paketu na OS X, i uglavnom rade (osim kod varijanti sa korumpiranim fontovima, koje se rešavaju na drugom mestu). Ja sam imao još dva zanimljiva slučaja.

1) Otvaranje novog/postojećeg fajla u AICS2 i spinning beach ball od 10-20 sekundi dok se ne pojavi artboard. Preorao sam ceo Adobe forum i naleteo na još par likova kojima se isto dešava, bez rešenja. Posle 6 meseci sam uspeo da se setim da mi u plugins folderu stoji plugin za FontExplorer X, koji sam tada instalirao pa ga nisam koristio. Bacanje istog je rešilo problem - izgleda da je AI pokušavao bezuspešno da ga nađe pri svakom startupu. Verovatno važi za svaku vrstu plugina koji traži svoju native aplikaciju.

2) Poznati bag u AICS2 12.0.1, koji će izgleda dočekati CS3 - scratch disk preference se resetuju na default posle svakog restarta sistema. Dosadno, ali Adobe izgleda planira da ponudi fix koji će koštati barem nekoliko stotina dolara :(

3) Najbolesniji bag koji mi se desio u firmi (doduše ne na mojoj mašini, nego druge dve). U pitanju je prestanak rada Command, Shift, Alt i Space tastera u AICS1, bez kojih se funkcioniše kao bez dve noge i jedne ruke. Ništa od standardnih varijanti nije pomagalo, dok nisam iskopao da je u pitanju Entourage :o - dok je podignut to se dešava, kada se ugasi sve je u redu. A kod mene svi koriste Entourage. Da ne bi svi masovno prelazili na Mail ili nešto drugo, rešenje je da se Office apdejtuje na poslednju verziju, tj instalira poslednji update. Weird.

Uglavnom, ako ti je GoLive prvi izbor, ne odustaj nego probaj nešto iz ontopica mog posta B) Mora da proradi.

Post edited by: henrik, at: 2006/11/25 14:07

Profile
 
Posted: 02 December 2006 18:08   [ # 12 ]
Newbie
Avatar
Rank
Total Posts:  23
Joined  2006-08-21

henrik wrote:

Jesi li probao sa standardnim varijantama….....

Nisam Henrik i hvala na trudu 😊
Sve je OK.
Ako budem trebao eventualno nešto složiti za web, koristit ću Macromediin alat.
Iako u tome što si naveo, ima jako zanimljivih stvari.Pokušaću 😊

Post edited by: Grossemberg, at: 2007/01/29 07:44

Profile
 
Posted: 18 January 2007 18:14   [ # 13 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  21
Joined  2006-03-30

Ako imas mac sa intelovim procesorom, pocni da se navikavas na gasenje programa iz cele kolekcije CS2!!!
U pitanju je CS2 koji je radjen za power PC procesore i Rosetta ga ne prevodi kako treba…
Takode se desava da usled nedostatka memorije (1 GB nije dovoljan) ako je vise programa otvoreno u isto vreme pogasice se!!!
Prilicno glupo, ko jos koristi samo jedan program????

Illustrator CS2 ce UVEK pasti kada se koristi pathfinder i nema spasa.
Photoshop se gasi kada otvoris InDesign.. itd.

Resenje problema je CS3, a ja sam se zajebooo onolko, sto sam kupio novi komp…stara dobra g4 je radila, sporo, ali stabilno… :(

Profile
 
Posted: 21 January 2007 10:16   [ # 14 ]
Newbie
Avatar
Rank
Total Posts:  23
Joined  2006-08-21

Nebojssa wrote:

Ako imas mac sa intelovim procesorom, pocni da se navikavas na gasenje programa iz cele kolekcije CS2!!!
U pitanju je CS2 koji je radjen za power PC procesore i Rosetta ga ne prevodi kako treba…
Takode se desava da usled nedostatka memorije (1 GB nije dovoljan) ako je vise programa otvoreno u isto vreme pogasice se!!!
Prilicno glupo, ko jos koristi samo jedan program????

Illustrator CS2 ce UVEK pasti kada se koristi pathfinder i nema spasa.
Photoshop se gasi kada otvoris InDesign.. itd.

Resenje problema je CS3, a ja sam se zajebooo onolko, sto sam kupio novi komp…stara dobra g4 je radila, sporo, ali stabilno… :(

Nemam tih problema.
Imam stari dobri PPC.
Hvala na korisnoj informaciji.

Profile
 
‹‹ QuarkXPress 6.1      iCalamus 1.0 ››