Problem sa displejem (iMac24)
Posted: 11 March 2009 05:17 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2008-02-11

E, pa ovako (:

Na ekranu imam mrljotine u obliku horizontalnih linija…. ali ne pravih linija nego mrlja linija (:
Nalaze se u gornjem sredishnjem delu… bash tu gde je pozicioniran HDD.
E sad, koliko sam se nachitao po netu i apple support forumu, u pitanju je prashina koja je uletela u ne bash najsretjnije zatvoren displej i gomila se iznutra.
Od spple supprot foruma i slichnih sam digao ruke s obzirom da ameri reshavaju probleme tako shto odnesu u servis, plate i odu kutji shto samo i navode kao reshenje… mada je bilo i onih depresivnih koji su odneli, zamenili, platili i posle par meseci im se desilo isto sranje sa novim displejem :D haha
E sad ono najgore… zamena displeja sa sa dodatnim troshkovima izadje oko 700 jura shto mi u startu deluje jako odbojno, pogotovo ako mi i tih 700 jura dobiju fleke posle par meseci (a verovatnotja je velika kada saberesh sve ljude koji su menjali displej i oduzmesh one koji kasnije nisu imali probema)...
Kontam da postoji neko reshenje… mozhda ne bash jednostavno ali opet… ako je prashina ushla unutra onda mozhe i da izadje (:
Jel imao neko slichnih problema?
Jel neko ima neku ideju oko reshenja?
DIY???? (:

P.S. Evo i prelepe fotke sa prelepim fleketinama :D
http://i62.photobucket.com/albums/h89/duckie_album/DSCN0657_800x600.jpg

Profile

Posted: 11 March 2009 05:55 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Pa jedino da pogledaš na iFixit kako se rastavlja pa da sam kreneš u akciju…

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 11 March 2009 05:59 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ako misliš na linije koje ja vidim na ovoj slici, ja ih vidim po celom ekranu 😊

Nadam se da ne misliš na ono sivilo u samom vrhu fotke. Onda je strašno :(

Ček, ispade da se prašina zavuče negde gde se ne može očstiti, te se menja displej? Čudno.

Profile

Posted: 11 March 2009 06:30 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

duckie wrote:

Na ekranu imam mrljotine…

Verovatno su ‘mrljotine’ sa unutrašnje strane stakla koje se drži na magnetima:

http://www.ifixit.com/Guide/First-Look/iMac-20-Inch/658/1

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 11 March 2009 06:33 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Pogledaj i ovo:
http://www.macuarium.com/cms/tienda-cafepress/index.php?option=com_remository&Itemid=169&func=download&id=420&chk=a15e8f54a41ae988a25dd7568475b264&no_html=1

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 11 March 2009 08:25 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

upravo ovo shto je darko naveo, samo treba skinuti staklo vakumskim ruchkama. i meni se isto pojavilo ali nikako da skinem staklo i obrishem to.

mislio sam chak da odnesem u servis jer je iMac pod garancijom ali vratili bi mi ga za godinu i po dana verovatno a pretrpan sam poslom i nesmem da dozvolim da budem duze od dva dana bez kompa.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 11 March 2009 10:41 PM   [ # 6 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2008-02-11

hmmm ako ti se pojavilo to shto i meni onda mozh da zaboravish na chishtjenje stakla jer je to prvo shto sam bio uradio josh dok su flekice bile u pubertetu :D ... uzeo parche extreme tape-a, zalepio na ivicu i maricu prednjeg stakla, blago povukao, staklo se nadiglo, zahvatio rukama, skinuo dole prebrisao ga celog temeljno, prebrisao i displej, iiiiiii nishta :D
fleke su sa unutrashnje strane displej stakla…
e sad ovaj pdf shto je darko prikazao mi se chini kao pravo reshenje jer lik tamo objashnjava upravo chishtjenje iznutra povrshine displeja shto bi trebalo da upali u mom sluchaju… probatju to da odradim ovih dana (:
thnx za link, imash karmu (:

Profile