< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 7
QuadXeonIntel Macpro
Posted: 06 October 2006 05:31 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  106
Joined  2006-10-04

Jedna mana kod novih Intel macova je ta da ili morate da kupite novi finalcut i logic pro i slicne apple aplikacije ,ili da se jos drzite vasih G5.
ja sam npr. ostao bez finalcut-a i logic-a,tako da sada moram nekako nabaviti novi paket….:sick:

Post edited by: oracle, at: 2006/10/06 17:34

Signature 

\"You know what the scariest thing is?
To not know your place in this world.
To not know why you are here.
That’s just an awful feeling.”

Profile

Posted: 06 October 2006 06:19 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Oracle wrote:

Jedna mana kod novih Intel macova je ta da ili morate da kupite novi finalcut i logic pro i slicne apple aplikacije ,ili da se jos drzite vasih G5.
ja sam npr. ostao bez finalcut-a i logic-a,tako da sada moram nekako nabaviti novi paket….:sick:

Hoćeš da kažeš da su oni koji nisu Universal Binary toliko spori ili da uopšte ne rade na Intel Macovima?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 06 October 2006 06:36 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-04

Npr. Photoshop,Dreamweaver i ako nisu universal rade izuzetno brzo(barem na ovom macu);ali apple software tipa Finalcut ili logicpro i slicno ne rade uopste(ili rade katastrofalno):(
Znaci moras ili da nekako nadogradis,a nadogradnja je od 50eur do 100eur,u zavisnosti od paketa,ili da kupis komplet nov paket koji je sve samo ne povoljan kada je cena u pitanju…
Znaci da ponovim,samo apple programi ne rade jer su iskljucivo pisani za ppc a ne za intel,to i pise na apple siteu,dok svi ostali tipa photoshop i slicni rade ali sve zavisi od mac-a,ako je npr. mac slabiji tipa mac mini onda ce raditi sporije,ali ako je neka ‘zverina’ onda apsolutno neces osetiti nikakvo usporenje,barem je kod mene tako.
Mislim to sve nije apsolutno nikakav problem,jedini problem dolazi do apple programa kao sto su finalcut i logic i slicni,sa jedne strane nove universal verzije ce raditi jos brze na novim xeon procesorima jer su mocniji od G5,ali ipak tu je taj faktor cene,to jeste kupovina novog softwer-a,sto iskreno receno nije mala stvar ,npr. finalcut hd od prilike kosta oko 80000din itd….pa sada izracunajte:sick:

Signature 

Profile

Posted: 06 October 2006 06:44 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-04

Jos jedna stvar kod novog MacPro-a,a to je da je zaista extremno tih,to jeste ako ste u sobi u kojoj je apsolutna tisina,mac ce se jedva cuti,sto mislim da je plus jer ga necete ni registrovati da je tu,a radice sve sto zelite:P

Hteo sam da predlozim da ako ste raspolozeni i naravno ako zelite,mislim da bih mogao 21 da donesem mac sa lcd-om,da napravimo neku vrstu prezentacije i slicno,nekako cu organizovati prevoz.
Moci cete(ako do sada niste imali prilike naravno) da ga istestirate i vidite kako rade universal i non universal aplikacije,bootcamp i wondows,i uopste da ‘osetite’ koliko je brz i mocan a tih.
Voleo bih da cujem sta mislite o ovoj ideji?

Signature 

Profile

Posted: 06 October 2006 07:04 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-04

Jos jedno zapazanje,a to je da ovaj Mac mucim evo vec malo vise od mesec dana tipa da radim sa video materijalom npr. primenjujem neke efekte a dok on to radi u isto vreme snimam nesto sa syntha,i ide itunes,i rezem dvd,i pored svega toga za sada jednostavno sve leti,i mogu slobodno da kazem da je zaista dosta mocniji od G5.

Signature 

Profile

Posted: 07 October 2006 01:45 AM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Mislim to sve nije apsolutno nikakav problem,jedini problem dolazi do apple programa kao sto su finalcut i logic i slicni,sa jedne strane nove universal verzije ce raditi jos brze na novim xeon procesorima jer su mocniji od G5,ali ipak tu je taj faktor cene,to jeste kupovina novog softwer-a,sto iskreno receno nije mala stvar ,npr. finalcut hd od prilike kosta oko 80000din itd….pa sada izracunajte

Samo jedna mala ispravka..Apple PRO software-i /FinalCut Studio, Logic Pro i Shake su Universal Binary odavno i svi registrovani korisnici PPC verzija mogu da upgrade-ju na universal bin. verzije za 49$...Znachi NE TREBA da se kupuje nova verzija nego samo upgrade…Josh da kazem da pobrojani programi rade ko sat na intel Mac-ovima /nisam probao jedino Logic/...

Post edited by: SERBIAN, at: 2006/10/07 01:48

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 07 October 2006 12:13 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-04

Rade kao ‘sat’ tek kada se odradi upgrade ,a kod nas je upgrade daleko skuplji
od
50$,tako da si pogresio ili nisi dobro procitao to sto sam napisao.

Signature 

Profile

Posted: 07 October 2006 12:17 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-04

Mozda ti zivis u USA i tamo jeste toliki upgrade,ali ovde koliko sam ja informisan nije(barem su mi tako rekli iz apple centra);bila je neka ponuda tokom Jula ali sam to nazalost propustio.
I ocigledno nisi registrovao da sam napisao da sam ostao bez celog paketa tako da nema upgrade-a za mene;)

Signature 

Profile

Posted: 07 October 2006 12:43 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ooo…Izvini…Izgleda da nisam dobro prochitao tvoje poruke…Bilo je kasno..😊

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 07 October 2006 09:37 PM   [ # 25 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  64
Joined  2005-05-04

Eeee, ssuper! Nisam siguran na kom si brdu, nadam se Banovom, u svakom slucaju se nudim za prevoz. Nadam se da nije problem sto vozim odavno punoletnog Renaulta 4? Mislim, takvu zver voziti u ovakvoj kanti, ali suprotnosti se privlace, he, he…:silly:

Profile

Posted: 07 October 2006 09:41 PM   [ # 26 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  64
Joined  2005-05-04

Šta ovo bi?
Pa bio sam u delu gde se piše o novom Mac-u…

Profile

Posted: 07 October 2006 10:35 PM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-04

hehe da,na Bbrdu sam,extra,znaci da racunam na tebe za prevoz:)
Mislio sam da ponesemo ceo paket,znaci MacPro,1 ili 2 lcd-a,i naravno tastaturu i mis.
To je ok?

Signature 

Profile

Posted: 07 October 2006 10:38 PM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-04

e da,i zvucnici naravno,mislim moze i bez njih ali to nije to…;)

Signature 

Profile

Posted: 07 October 2006 10:44 PM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-04

ne znam,da ponesem i nesto od photo opreme,tipa fotoaparat ,kameru,klavijaturu,mislim ako hocete da sve to istestirate kako sve radi u kombinaciji sa Macom?
Recite sta mislite,mislim ima jos fore do 21 ali ipak da znam unapred.

Signature 

Profile

Posted: 07 October 2006 10:50 PM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-04

1 pitanje,koliko ‘nas’ obicno dolazi,mislim nadam se da nas nece biti dvoje vec vise,mislim da ce biti tako interesantnije,kad je bal nek je maskenbal:laugh:

Signature 

Profile

< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 7