MACBOOK tastatura i trackpad is DEAD!!! HELP!
Posted: 29 April 2009 11:57 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  18
Joined  2008-06-02

Moja zena je juce restartovala svoj najdrazi Macbook (white 2.16mghz, model od pre mozda 2god) i posle restarta tastatura i trackpad odjednom su prestali da rade. Probali smo da ubacimo USB mouse i tast. medjutim nista.Zanimljivo je sto sam uspeo da udjem u safe mode, drzeci SHIFT, medjutim cim se pojavio log on screen da ubacim pass, nisam mogao jer tastatura ne radi, a ni mis naravno.Probao sam da drzim i 5 sec powerbutton posle skidanja baterije, da resetujem board, medjutim nista.Po nekim forumima kazu da je otisao logic board. Ako i vi mislite da je to, onda nema druge nego servis. Ako je iko imao slicna iskustva, pomozite ili bar preporucite neki malko jeftiniji servis, posto mislim da se to ne isplati popravljati.Bas smo ocajni…

Profile

Posted: 29 April 2009 10:44 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Ubaci instalacioni dvd i drzi C.
Tako pokreces instalaciju, ako ti tu radi mish i tastatura (trackpad moras da probas, a tastaturu, stisni enter na nekom od koraka 😊 )
Ako tad ne bude radilo, bojim se da ces morati da posetis servis.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 29 April 2009 11:19 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-06-02

Samo koji servis i gde da dodjem. jel moze na PM da mi posaljes?

Profile

Posted: 29 April 2009 11:32 PM   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-06-02

Izvini, zaboravio sam da se zahvalim na pomoci. Ubacio sam instalacioni disc i uspeo da pokrenem misa i tastaturu. Da li ima neki next step ili moram da reinstaliram sistem? ( morao bih nekako pre toga da odradim backup podataka). Inace kada sam utvrdio da mis i tastatura rade, ugasio sam kompjuter, izbacio cd i sacekao da se ponovo podigne sistem. I nazalost opet isti slucaj, tastatura i mis su mrtvi. :S . Zahvaljujem ovaj put unapred 😊

Profile

Posted: 30 April 2009 12:46 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Najbolje je da probaš sa Archive & Install.
Tako će ti svi podaci ostati na mestu, a sistem će biti nov.
Tu opciju bi trebalo da izabereš kada ti ponudi ‘Volumes’, dakle kada te pita gde hoćeš da instaliraš sistem - dole levo imaš dugme  Options - klikni ga i odaberi Archive & Install.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 02 May 2009 10:08 PM   [ # 5 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-06-02

Hvala svima na pomoci i podrsci. Macbook je preziveo, reinstaliran je Leopard i sada sve radi. Prvo sam bekapovao fajlove od znacaja preko fire wire-a, a onda sam uradio Archive and Install i ostao potpuno zapanjen, jer je archive sacuvao apsolutno sve sto je postojalo na njemu. Prvi put sam reinstalirao sistem i nisam verovao da to tako radi, dakle kada se Macbook restartovao nakon instalacije, izgledao je potpuno isto kao pre nekoliko dana (wall paper, mail, sve aplikacije,...) pa onaj bekap nije uopste bio potreban.jos jednom veliko hvala!!

Profile