Kolko sam video, Apple je danas updateovao oficijalni sajt. Elem, kada sam pogledao sve proizvode, jedan me je konstantno ubadao u oko… BELI MACBOOK IS BACK!!!! Prvo sam mislio da je neki bagg, ali ne, svuda su slike belog macbooka!!! Sta bi sa unybodyem? Izgleda da ih je ono odstranjivanje firewire porta nateralo da se vrate u nazad, i vide sta su zeznuli:laugh:!!!
Beli MacBook se nije vratio, pošto nije ni odlazio nikuda, jedino što više nema alu unibody-a, a i kao što si i sam primetio, vratio se firewire. Definitivno su skapirali da je ukidanje firewire-a bilo promašaj, s obzirom da je fw praktično apple-ov proizvod i da mac user-i i najviše koriste ovaj interfejz.
Jedino bi bilo dobro (po meni) da su umesti 400 stavili 800 i završili posao sa fw400.
Inače, malecki MacBook Pro je bombona samo takva, jedino što mi bode oč je Express Card slot samo kod najjačeg Pro-a, mogli su i kod nekog slabijeg.
Mislim da je pametnija varijanta, jeste malo slabija, zamenjiva baterija. Nekako mi je bolje da mogu da izvučem bateriju iz svog računara i stvaim recimo rezervnu…
To što je većeg kapaciteta povlač i to da je hard disk mnogo nepristupačniji, pošto je kod prošle varijante bio pored baterije ispod vratanca…
Portovi dodati su extra stvar, ali kod 13’ nestao je audio in!!! Aaaaa, meni je to mnogo potrebnije od sd card slot-a.
Ali mi se sviđa što sada na ekranu piše MacBook Pro. To je već do jaja.
Izgleda da samo ja primećujem novu bateriju većeg kapaciteta, itd, itd… hm, nešto sa mnom nije u redu :blink:
Da, baterija, zaboravih i to ‘unapređenje’, ipak se vidi da sam desktop korisnik čm ne gledam na bateriju kao jako bitnu stavku.
Baterija jeste unapređena u smislu kapaciteta, ali ostaje gorak ukus u ustima s obzirom da više nije izvodljiva zamena u kućnoj radinosti, već to mora da odradi apple (ili ovlašćeni servis); koji će to dakako lepo da naplati.
SD slot kao unapređenje je po meni suvislo, mislim, koliko ima usera kojima je baš toliko zapelo da mogu da ture svoje memorijske kartice direkt u Book-a, dok bi Express Card slot bio mnooooogo bolje rešenje (doduše, im ga, ali samo na najskupljem modelu Pro-a).
Ne znam, ima unapređenja, ali ja bih to ipak malo drugačje izveo (naravno, kada bih mogao).
RAM i HDD ostaju user replaceable, a baterija se drži unutra sa dva šarafa i jednom naljepnicom. A da bi se došlo do RAM-a i HDD-a mora da se skine cijeli donji ‘poklopac’ i onda je i ba(k)terija tu na izvol’te… 😉
Kao što se vidi na priloženom dokaznom materijalu… :laugh: :laugh: :laugh:
Portovi dodati su extra stvar, ali kod 13’ nestao je audio in!!! Aaaaa, meni je to mnogo potrebnije od sd card slot-a.
Da li je J*B%N_ moguce!!!!!!!
Uh kreno sam sad da psujem zestoko, ali malo su se izvadili.
Ovde http://www.apple.com/macbookpro/specs-13inch.html
pise ovo
Combined optical digital output/headphone out (user-selectable analog audio line in)
Ne znam kako to sljaka, ali tuzan sam… vec sam pomislio kako su mislili o nama zvuckovicima, kad ono - fotografski komp. Zasto uvek moraju necim da ukenjaju?
Micim, sigurno je izleteo jer je bila frka oko prostora zbog SD karte… ali… breeeee :(:(:(
...But if the new port supports the iPhone earphones (Mic + headphone) so I can use it with Skype and stuff, that’d be awesome! Any word yet if this is possible?
Works really well as PA said!!
Tried it at Apple Store today.
Ali cini mi se da definitivno nema optical in. Sto je za mene dovoljan razlog da i njega preskocim. Tuzno.
jbt te fajrvajr,drdra,nabavljaj ovaj moj,neces se pokajati
pricam ti to od januara,a ima i audio out+rade iphone slusalice za skip
novi trackpad je zveek
appleservis je cak prodavao 2.0 za 800….nerealno,ali istinito