Moja osnovna dilema je moze li se ‘Mac mini Core duo’ koristi za ozbiljne poslove kao sto je DTP.
Naime ja sam zainteresovan za ‘Mac mini Core duo’ a trenutno koristim dual G4 na 1 Khz sa 1 Mb memorije pa bih voleo da uradim zamenu ali pod uslovom da ne izgubim na brzini i sigurnosti. Skoro sam nacuo da se OS X na Mac racunarima sa intelovim procesorima ponasa klimavo i radi slicno kao Windows, ima li neko iskustva?
Lose si nacuo!
Windows nije hardver vec pokusaj operativnog sistema,i u velikom broju slucajeva je on uzrok problema koje pc sistemi imaju. Mac mini je hardver tj. masina,a osx je taj koji je, pored kvalitetnog hardvera koji apple ima, zaduzen da masina radi stabilno.Tako da to sto si ti nacuo nema nikakve veze sa zivotom!
evo ja se bavim DTP-om i imam samo MacMini (pored znanja, skolovanja, iskustva i slicno); doduse PPC procesor na 1.42 i jednim Gigom rama, kao i eksternim 250Gb hardom povezanim preko FireWire-a da bih preskocio jedinu realnu Minijevu kocnicu, a to je HD koji se vrti na 5400. Bio sam prezadovoljan i kad sam ga pazario, a sa ovim intervencijama ga ne dam ni za sta!
Koliko ja vidm, niko nema ozbiljnog iskustva sa ‘Intel’ procesorima, verujem da ta masina dobro radi ali me zanima koliko je ‘brzi i stabilniji’ od PowerPC G4 sa dual procesorom na 1 Ghz po procesoru, i da li ga vredi menjati?
kao sto su kolege rekle,samo ubaci sto vise memorije,i naravno uzmi onaj najjaci mac mini sa jacim dual core procesorom,i videces razliku,ali napominjem,ubaci sto vise rama,znaci 2Gb bi bilo idealno.