< 1 2
2 of 2
Apple Care - objasnjenje, hitni mi je
Posted: 15 August 2009 01:31 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  191
Joined  2009-01-17

JohnQ wrote:

ja sam kupio moj preko apple.rs i imam samo ovo.
mozda vi znate jel taj racun validan? ima cak i uplatnicu kojoj sam platio…

To je ono sto u srbiji vole da zovu faktura. Ima pecat validna je al mogu da te cimaju sto fiskalni nije zakacen za nju… Bilo kako bilo ovo je validan racun. Istero bi to makar na sudu, a prodavac mora da ima u knjizi faktura ovu tvoju po broju racuna i tako si ti zasticen ko beli medved 😊

Pozz
Ivan

Signature 

MacPro 1.1 ||| MacBook Pro 8.1 |||  G3/233 Bondi ||| iPhone 4 16Gb

Profile

Posted: 18 August 2009 12:12 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  411
Joined  2006-04-01

Ja sam dokupio Apple Care za svoj MBP na eBayu, umesto 300$ ispao 160$ i zaista i radi, lepo registrovao.

To za račun jeste glupost, ali traže i je*i ga. Srećom pa sam imao skenove kada sam nedavno ovde u Srbiji jurio Apple za zamenu krš baterije, pošto originalni račun nemam pojma gde je.
Obično sve račune ostavim u kutiji i bacim u podrum, pa kad zatreba tu je sve.

Profile

Posted: 18 August 2009 12:17 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  287
Joined  2009-03-12

Evo poslednji update od Vanje iz Powercoma. Devojka je nestvarno ljubazna.
Ako imate registrovan Apple Care NE TREBAJU racuni !
A za registraciju Apple Care mi u Apple Store nisu rekli da mi treba racun vec samo ser# masine.
Vanja je podvukla da je to za racun i Apple Care zvanicni stav zastupnika za ovaj region tako da nemojte da vas muntaju u servisima.

Jos jednom svaka pohvala Vanji iz Powercoma.

pozz
Mipko

Profile

Posted: 18 August 2009 02:25 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-06-06

mipko wrote:

Vanja je podvukla da je to za racun i Apple Care zvanicni stav zastupnika za ovaj region tako da nemojte da vas muntaju u servisima.

Jos jednom svaka pohvala Vanji iz Powercoma.

pozz
Mipko

Pa Powercomm JE zastupnik za region, odnosno sada je to Apcom!

Profile

Posted: 18 August 2009 02:27 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Pitanje za Aleck-a, kako se to radi pre ko ebay-a? I za tu varijantu treba racun, jel?

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 18 August 2009 02:29 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

znam to, ali kad sam pozvao Powercom u BGD i trazio tumacenje da li mi u Srbiji treba racun za ostvarivanje garancije ukoliko imam vazeci Apple Care registrtovan za proizvod - devojka je morala da trazi zvanicno tumacenje Powercoma iz ZG pretpostavljam. Posto je ZG zvanicni za region.
I to tumacenje sam vam preneo.
A devojka je nestvarno ljubazna 😊

pozz
M

Profile

Posted: 18 August 2009 02:31 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

drdra wrote:

Pitanje za Aleck-a, kako se to radi pre ko ebay-a? I za tu varijantu treba racun, jel?

nebitno je kako ces kupiti Apple Care, bitno je da ga registrujes. Znaci kupujes ne registrovani Apple Care koji naknadno registrujes. Registracija moze biti online, by phone ili na licu mesta.
U Srbiji nema na licu mesta, moze online - ali nesto je zezalo proteklih dana, by phone sam zvao NYC i dobio potvrdu da mogu da registrujem Apple Care za ser# koji imam.

nadam se da ovo pomaze malo.

pozz
M

Profile

Posted: 19 August 2009 01:29 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

jasnije je sad

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 07 September 2009 03:06 PM   [ # 24 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  55
Joined  2009-01-11

mipko wrote:

drdra wrote:

nebitno je kako ces kupiti Apple Care, bitno je da ga registrujes. Znaci kupujes ne registrovani Apple Care koji naknadno registrujes. Registracija moze biti online, by phone ili na licu mesta.
U Srbiji nema na licu mesta, moze online - ali nesto je zezalo proteklih dana, by phone sam zvao NYC i dobio potvrdu da mogu da registrujem Apple Care za ser# koji imam.

nadam se da ovo pomaze malo.

pozz
M

tako je. nabavio sam apple care pre neki dan, ali sam pre kupovine malo istrazio stvar da ne bude posle plakanja.
zvao sam jos u avgustu ovlacen servis (GlobeNet/istyle) i direktno apple.rs/apcom (Vanja, naravno ljubazna) i pitao sam da li mi treba fiskalni racun da bi ostvario servis? odgovor je da mi ne treba jer svaki prodat apple komp se unosi u bazu, mogu da licu mesta provere, imam fakturu na kojoj pise racun, da nisam dobio racun jer apple.rs nemaju kasu i nemaju radnju na kraju krajeva.
preko grane sam kupio ac i registrirao u istoj radnji da se ne mucim iz Srbije. mStore je radnja u mom slucaju.
proverio sam na apple.com i imam servis do 2012.

Profile

< 1 2
2 of 2