Počeo sam da se razmišljam prije nekog vremena, tipa posljednjih mjesec dana, da mijenjam svog jaMac-ana za MacPro. Jedino što me onda kava je nedostatak ekrana.
iMac 24, Late 2008
3.06GHz CPU, 4GB RAM, 500GB HDD, nVidia 8800GS 512MB (koji je zapravo GT, samo je brzina spuštena sa 600 na 550MHz)
Kupljen kod nas, početkom drugog mjeseca, a čekao sam ga 48 dana da mi idioti nesposobni isporuče mašinu. Mažen i pažen, neogreban i nemaltretiran. Redovno pročšćavan sa litrama Jelena (šalim se, imao sam vremena za opuštanje na uštrb ‘nebrige’ o funkcionisanju mašine). Dve kutije - transportna i bijela fabrička.
Dakle, mašina stara nešto preko 6 mjeseci i još nešto malo manje od toga u garanciji. Ja prezadovoljan, ali bi rado da broj mašina u kući smanjim sa 3 na 2 ili 1, tako da mi nedostatak direktnog priključvanja HDD-ova pravi relativno veliki problem.
Ono što se razmišljam je preko Maria da uzmem 2x2.8 MacPro, a grafiku i hardove imam, ili da se đoram sa nekim uz moju doplatu za MacPro koji ima barem još mjesec dana regularne garancije da mogu da uzmem Apple care za isti.
Treba mi vaša pomoć, drage kolege, da procijenim koliko mi je sve ovo isplativo (sa ili bez Maria); tj. koliko bi moja mašina mogla u ovom trenutku da vrijedi za krajnju prodaju, tj. trange-frange kombinaciju…
Fala vam, baš.
Pozdrav.
Djole