Ovako, za sada sve radi super sa 10.5.7. Instalirao sam neki softver, zahtevan i manje zahtevan i sve lepo radi, kao što rekoh. Napravio sam Time MAchine backup, to je isto izgurao bez ikakvih problema.
Neću da stavljam [REŠENO] u naslov jer em bih da sačekam malo da vidim da li je sve OK em ne mogu da tvrdim 100% da je baš osmica problem jer kad sam je sinoć instalirao, nabacao sam i još neke programe od kojih je jedan bio i Parallels. Sad, pri instalaciji je nešto zakucavao i pravio probleme ali opet ni za njega nisam siguran jer ga nije bilo pre tog apdejta.
Nebitno, u svakom slučaju, ako već repair permissions ne leč sidu verovatno je da 10.5.7 leč, pa navalite 😉
Ne znam gde su i šta napisali, čtava mreža u jednoj firmi gde održavam mašine (15 što Intela, što PPC mašina, jedan Intel Xserve, mešano meso od iMacova, minija i laptopova) još odavno kompletno updejtovana na 10.5.8 i nijedna mašina nema problem.
:blink:
i meni radi Mac Pro, i Air, ali G4, i MacBook nisu hteli, problem je REGISTROVAN od strane Apple-a. A danas mi je stigao peti racunar sa tim problemom.
a koliko vidim i DJ_Store-u je, shodno mojim ocekivanjima, skidanje osmice resilo problem. rekoh na pocetku, OCEKIVANO:whistle:
Ne vidim da se specijalno pozivaju na neki određeni model ili neki određeni updejt (10.5.8); tako da bih ja to sa rezervom uzeo. OK, updejt ne radi na nekim mašinama, ali možda to nema nikakve veze sa ovim problemima kod disk permissiona. Ja nemam nijedan PowerMac G4 (imam dve lampe na 1,25 GHz i jedan PowerBook G4 na 1,33 koje nemaju nikakav problem) sa 10.5.8, niti Air niti MacBook, ali ne treba generalizovati stvar, jer sve što treba da se desi da opovrgne tvoju tvrdnju je da se pojavi barem jedan MacBook na kome radi 10.5.8 bez problema.
ne treba generalizovati stvar, jer sve što treba da se desi da opovrgne tvoju tvrdnju je da se pojavi barem jedan MacBook na kome radi 10.5.8 bez problema.
Drugarica (draganica) ima beli MacBook i pomenuti update i sve radi bez problema.
ne treba generalizovati stvar, jer sve što treba da se desi da opovrgne tvoju tvrdnju je da se pojavi barem jedan MacBook na kome radi 10.5.8 bez problema.
Drugarica (draganica) ima beli MacBook i pomenuti update i sve radi bez problema.
Što bi rekli mi propali matematičari, teorema dokazana: dovoljan je jedan primer da tvrdnja ne važi i ona ne važi. B)
nema potrebe da se javljate i sugerisete da ima masina na kojima radi. to znam(o). ja samo kazem da IMA MASINA NA KOJIMA NE RADI. odnosno prijavljuje problem sa disk permission-ima. te masine su SASVIM ISPRAVNE i ODLICNO RADE sa 10.5.7.
samo toliko… ni govora nije bilo da 10.5.8 ne radi NI NA JEDNOM MAC-u
nema potrebe da se javljate i sugerisete da ima masina na kojima radi. to znam(o). ja samo kazem da IMA MASINA NA KOJIMA NE RADI. odnosno prijavljuje problem sa disk permission-ima. te masine su SASVIM ISPRAVNE i ODLICNO RADE sa 10.5.7.
samo toliko… ni govora nije bilo da 10.5.8 ne radi NI NA JEDNOM MAC-u
Da, ali si rekao da ne radi na MacBooku, a kao što vidiš bar jednom korisniku radi. Kao drugo, ono što si linkovao od Applea ne govori baš o 10.5.8 updejtu, već generalno o Leopardu.
Majke mu ga spandrknem… opet od jutros, blue screen of death.
Ne znam šta da radim, dođe mi da ga prodam ali sam se već izofirao da ne radi kako treba, ha ha ha! :laugh:
U stvari, pada mi na pamet još jedna stvar - čtao sam da ovo zakucavanje na plavom ekranu može da izazove nepravilno ubačen RAM (RAM koji nije ‘kliknuo’ skroz, do samog kraja™).
Sad, RAM nije niko dirao ali jeste menjan hard disk a i RAM i hard disk se zatvaraju istim metalnim profilom koji se za kućište pričvršćuje vijcima sa minijaturnim krstastim urezima. Moguće je da to neko nije dobro pritegao, nemam pojma.
Da li je moguće da RAM pravi probleme (iako nije menjan) u slučaju da taj metalni profil nije pričvršćen kako treba? Može li modul da iskoč, bar malo i da pravi gluposti?
Sad sam probao da butujem u Safe modu. Pojavi mi se login dijalog, unesem password i kliknem login i posle par sekundi se ponovo pojavi taj isti dijalog.
Izgleda mi kao da nešto nije u redu sa sistemom ali posle ovolikih instalacija sa prethodnim brisanjem hard diska stvarno ne znam šta bi to moglo da bude.
Pokušaj da izvadiš memoriju, ili da je zameniš, čsto radi probe.
Instalirao sam fabrički 10.4.9 koji takođe radi - za sada - nadam se da neće biti potrebe da čačkam i module (memorija je isto fabrička).
kejkz wrote:
Mislim da ti ne valja hard. Ima bed sektore.
Prodji ga SurfaceScan-om sa TechToolPro-a.
Probaću i to, mada sumnjam. Jedan je disk riknuo i zamenjen je, valjda nisam toliki baksuz. S tim da je onaj prvi umro jasno i glasno, sa sve kliktanjem.
Inače, interesantno je ovo što sam spomenuo za nemogućnost da se ulogujem u Safe Modu. Ista priča je i pri standardnom butovanju u smislu da se pojavi plavi ekran, pa kursor, stoji tako neko vreme a zatim se pojavi još jedan plavi ekran skoro iste nijanse (razliku sam jedva primetio) i nestane kursor, nakon čega se vrate onaj prvi plavi i kursor. Opis ove pojave sam našao na par mesta, kao da se rebutuje nešto na tom mestu. Zbog toga mislim da je nešto sistemsko a ne hardversko. Ili se samo tešim 😛
Inače, od svih troubleshootinga koje sam ikada iščtao na netu, ovaj problem sa plavim ekranom ubedljivo vodi po broju neodgovorenih pitanja. Rešenja nema iako 100% onih koji pokušavaju da pomognu upućuju na repair permissions a na dalekom drugom mestu je reinstalacija sistema.