izvinite ako ponavljam temu….. kod mene je skoro uvek prilikom rada fan speed na mekbuku je oko 3500rpm t oko 60C, cesto ode i do 6200 72 C sto me nervira, pritom ne radim nista zahtevno surfujem netom , oubicajene strane, prebacijem nesto sa flesha na mekbuk, instaliram app , on odmah digne t i fan speed do 6200rpm.
kako da resim problem ako to ne treba toko da bude. hvala.
Bilo je reci o ovome, mada si ti sam odgovorio na svoje pitanje, problem je flash, i tih 3500 uopste nije dobro, meni npr. na mb je standard 1800 u najgorem slucaju oko 4000 kad bas nesto radim.
Samo da još jednom pohvalim ClickToFlash, znač sjajan program. Toliko sa lakoćom se pregledavaju i otvaraju strane.
Ma extra.
A što se tiče problema, možda ne bi bilo loše da ga očstiš.
Neće on sam od sebe da krene da vrti fan-ove tek tako. Sigurno mu je air-flow jako loš (prašina) i pošto ne može da izbaci topao vazduh kako treba temperatura se povećava i shodno tome se ubrzavaju ventilatori.
Ako nisi vičan, ne bi bilo loše da ga odneseš u servis na jedno lepo čšćenje.
mekbuk dize obrtajm sem na youtubu i kada npr. importuje slike u iphoto (kada mu zadam da importuje veci broj slika) , digne na 6200 rpm, posle par minuta rada t spusti za par stepeni tj na 72,3. kuler nema prasine (nov)!!! ????????????
Normalno je to sve. I kod mene se na belom MacBooku oglašava svaki čas kad radim u Apertureu sa fotkama ili kad gledam nešto na YouTubeu 😊
Temperatura skoč do 86ºC, a ventilatori na max, pa se ohladi brzo i utiša 😊
To mu je jedina mana, nije tih 😊
Opet ja sa ClickToFlash-om.
Mnogo se utiša i primiri dok se gledaju sajtovi kad se ne učtava nepotreban fleš! Youtube uopšte ne pali fan kad se gleda H264! Inače urla sa FLV-om!
Gledam baš sad tu tvoju temu, ali mi ne odgovara upotreba Click2Flasha, jer taj lapić koristim i za posao, a tamo moram da vidim sve elemente strane, uključujući i sve fleševe koji postoje na strani.
A na Prou kod kuće mi je u Operi ionako dobar deo reklama blokiran 😊
Opet ja sa ClickToFlash-om.
Mnogo se utiša i primiri dok se gledaju sajtovi kad se ne učtava nepotreban fleš! Youtube uopšte ne pali fan kad se gleda H264! Inače urla sa FLV-om!
Gledam baš sad tu tvoju temu, ali mi ne odgovara upotreba Click2Flasha, jer taj lapić koristim i za posao, a tamo moram da vidim sve elemente strane, uključujući i sve fleševe koji postoje na strani.
A na Prou kod kuće mi je u Operi ionako dobar deo reklama blokiran 😊
Probaj SafariBlock. Blokira samo ono što mu daš da blokira, ništa unapred osim reklama, jer mu je to primarno. Sve ostalo možeš da zadaš putem adrese i on samo to blokira. Meni to više odgovara…
Radim ocenjivanje stranica za Google, pa moram, kako već rekoh, da vidim sve, uključujući i reklame 😊 Znate i sami koliko penisa i vagina blinka sa reklama po sajtovima :D
Ne znam sta se desava, ali po svemu sudeci moracu da ga nosim u servis…eh, najednom odmah po ukljucivanju ventilator je postao veoma bucan, pogledam u istat, kad cpu 72 stepena, a brzina fana oko 6200rpm / . Proverim sta sam otvorila, ono opera i finder. Zatvorim operu - isto. iskljucim ga, sve ok dok se nije pojavio onaj treperavi kruzic na sivom ekranu odmah posle jabuke, i vec sam tada cula buku ventilatora kao tv program bez kanala (sa snegom) i naravno, kad se sve otvorilo ukljucim istat da vidim stanje - isto, oko 71-72 stepena i oko 6200rpm! Odjednom, a da nista zahtevnije nisam poterala! Cak sam i, ovako spolja usisala kol’ko sam mogla oko ventilatora i opet - nista, i dalje se dere. Sta se desava, i gde bih mogla da ga nosim u servis, jer stvarno ne znam sta da radim, nista nije otvoreno, a on divlja!