Pravim Widget za ADSL router
Posted: 15 November 2009 08:07 AM
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

E, ovako…

Već duže vreme imam ideju da napravim Widget za moj ADSL router, da ne mora da se preko nekog Internet preglednika otvara ona stranica kad hoće da se vidi da li je routuer povezan na net, koji je IP (WAN); koji IP računar ima u mreži, koja je brzina konekcije, koliko piše da ima onih CRC grešaka… pa onda kad hoće da se pogleda onaj Log i kad treba da se restartuje ili stopira konekcija… nego da Widget ‘dohvati’ HTML kôd sa tih stranica i da se te informacije pokažu na Widgetu bez otvaranja neke stranice, a da Widget lepo izgleda i da bude user-friendly.

Taj Widget sam počeo da pravim valjda još prošle godine, al’ ga nisam dovršio skroz (to jest nisam bio napravio da sve bude onako kako sam zamislio) i stajao je nedovršen tako neko vreme i pre par dana sam naišao na taj Dashboard projekt i rešio sam da ga dovršim.

Veći deo posla sam još ranije završio i ne bi trebalo da ima mnogo posla da se to što je još ostalo završi.


Razlog zašto sad otvaram ovu temu (pre nego što je sve završeno) je zato što razmišljam da ubacim podršku i za druge ADSL routuere.

Ja sam na SezamPro i imam onaj routuer sa 4 Ethernet porta što na njegovoj stranici piše ‘Conexant - Hasbani’.

Ako neko ko ima neki drugi routuer hoće da ubacim podršku i za taj routuer, nek napiše kako se zove taj routuer (da bi u podešavanjima Widgeta mogao da se odabere taj routuer po nazivu); koja je podrazumevana adresa za pristup tom modelu routuera (na primer, da li je ‘10.0.0.2’ ili ‘192.168.1.1’ ili nešto drugo); šta se podrazumevano kuca pod admin i pass za taj model routuera, to jest fabrički kako je podešeno da bude admin i pass (ako ste menjali admin i pass na routueru, ne pišite to… to mi ne treba… ko je menjao to moći će da podesi admin i pass za pristup routeru u podešavanjima Widgeta)...

I biće potrebno i sledeće:

1. Direktan URL stranice na kojoj se prikazuju WAN i LAN IP adrese, a trebaće i cela ta stranica (kopirajte njen HTML kôd i okačte tu, al’ nemojte kao običan Quote, nego kao Code… ili sačuvajte stranicu, ZIP-ujte je i okačte uz poruku); da bih znao u kom delu HTML kôda Widget treba da traži informacije o IP adresi.

Na mom routueru se ta stranica nalazi pod ‘Home’ i direktan URL do nje je ‘http://10.0.0.2/doc/home.htm’


2. Direktan URL stranice na kojoj se prikazuju informacije o brzini konekcije (kbps) i CRC greškama… i na kojoj ima one opcije za restartovanje i stopiranje konekcije, a trebaće isto i cela ta stranica (kao i svi njeni delovi ako se sastoji iz više stranica).

Na mom routueru se do nje dolazi kad se klikne na link ‘ADSL’ i onda se dođe do stanice iz dva dela čji je URL ‘http://10.0.0.2/doc/adslfram.htm’, kojoj kad se pogleda izvorni kôd (source) vidi se da se sastoji iz ‘/doc/adsl.htm’ i ‘/doc/adsltop.htm’... znač, ako je i kod vas ta stranica iz delova, nađite URL i za to i sačuvajte isto i te druge stranice.


3. Direktan URL stranice na kojoj se prikazuje Log, a trebaće isto i cela ta stranica.

Na mom routueru se do nje dolazi kad se klikne na link ‘System Log’ i direktan URL do nje je ‘http://10.0.0.2/doc/syslog.htm’.


Uzgred, kad otvarate te stranice, nemojte samo da kliknete na link i da kopirate URL iz address bar, nego desni klik, pa ‘Open Link in New Tab’, a za svaki slučaj pogledajte i izvorni kôd stranice da biste se uverili da je to nije samo ‘frame’ koji sadrži neku drugu stranicu.

Post edited by: indijanac, at: 2009/11/15 08:29

 Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile
 
Posted: 15 November 2009 04:00 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Daj mail da ne ostavljam HTML ovde.

 Signature 

Carnival of Flesh

Profile
 
Posted: 15 November 2009 04:43 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Evo napisao sam ti na PP

 Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile
 
Posted: 01 June 2010 10:57 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  426
Joined  2005-11-24

Da li se zna do koje faze je došao ovaj projekat?

 Signature 

Redmond, start your photocopiers.

Profile
 
‹‹ FeedMe (SMUG remix)      Quickie - iPhone app ››