‹ First  < 3 4 5 6 > 
5 of 6
Apple iMac gde kupiti - ko je zvanican u Srbiji?
Posted: 17 December 2009 09:51 AM   [ # 61 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Iako je ociglegno GlobeNet na voema losem glasu ovde ja moram da priznam da su zaista bili fini i korektni.

Upravo ocekujem da mi stigne novi iMac 21.5’ sa Radeonom 4670. Iznenadilo me je sto na racunu stoje kao zasebne stavke iMac i tastatura sto verovatno mora tako jer su posebno pakovani… nemam pojma videcu za koji sat. Poenta je da sam za cenu koja je kod svih ISTA i niko ne daje nikakav popust (osim GlobeNet-a, ali ovo je moj slucaj, verovatno neko negde drugde moze da dobije popust) dobije sve! Znaci nista se ne kupuje dodatno! 😊

Profile

Posted: 17 December 2009 10:05 AM   [ # 62 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7598
Joined  2005-04-28

O ovome smo već pričali ranije, tastature se uvoze posebno (mislim iz Irske) u paketima po 10 komada i prodavac mora da prikaže odvojeno iMac i tastaturu na računu. Ne može da napravi radni nalog kojim bi napravio novi proizvod, jer se tastatura ne ugrađuje u računar, kao što može da uradi sa memorijom i hard diskom, pa ti na računu piše nešto tipa ‘sklop iMac 20’‘.

Problem je samo ako se tastatura posebno naplati, tj. ako kada si se raspitivao za iMac i ako ti je rečeno da je tastatura uračaunata u cenu, tj. da cena koju ddobiješ važi i za iMac i za tastaturu, a onda ti se tastatura dodatno naplati.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 17 December 2009 10:17 AM   [ # 63 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  291
Joined  2008-07-21

Ma neka naplate svaku komponentu iMaca posebno i neka to prikazu na racunu kao posebne stavke 😊 ali da ukupna cena iMac+tastatura odgovara bar cenama u regionu tj. evropskim 😉

Profile

Posted: 17 December 2009 01:04 PM   [ # 64 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Meni su računar ponudili po jednoj ceni, pitali su me koju tastaturu želim i na kraju su mi prodali zasebno računar i tastaturu.

Ukupno sam platio onoliko koliko su mi na početku tražili i to je jedino što me interesuje. Što se mene tiče, mogu da računaju svaki vijak ponaosob, sve dok je račun čst.

A to kolike su cene… posebna priča. Sve je u redu samo dok se ne spomene da je kod nas sve preskupo. Pre metar dana sam bio u Dubaiju i svratio sam do iStyle-a. Kad tamo vidiš da su cene uglavnom niže kod nas ili u gorem slučaju slične našim (npr. Mac OS 10.6 120 dirhama = $32); onda je stvarno kraj svakoj prič. Jbt, Dubai čoveče. Samo čekam da neko ode do Tokija i da mi kaže nešto slično.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 17 December 2009 06:33 PM   [ # 65 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Kad sam kupovao svoju 24” jaMacu popunio sam porudžbenicu na apcom sajtu i kontaktirali su me sutradan telefonom da pitaju kakvu ću tastaturu, SR ili Internacionalnu. Pitao sam kada da očekujem paket i rečeno mi je oko 15 dana od uplate. Uplatio sam isti dan kad je porudžbenica stigla, a paket je na moje iznenađenje stigao posle 7 dana na kućnu adresu sa besplatnom dostavom. Slično je iskustvo i sa kupovinom TC i magičnog miša i od mene im samo pohvala i preporuka. Uvek kad nazovem da pitam oko cena ili uslova nabavki veoma su susretljivi i sa dobrim povratnim informacijama.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 18 December 2009 08:08 PM   [ # 66 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-06-06

Pri uvozu su iMacovi i tastature odvojene stavke, zbog postojanja lokalizovanih tastatura.
Pa se tako u regionalnom magacinu u Budimpesti mogu naci:
Apple Wired Keyboard RO-Rumunija
Apple Wired Keboard CR -Hrvatska
Apple Wired Keyboard BG- Bugarska
itd…....

Da ponovimo i utvrdimo, iMac se ne sme prodati bez tastature.
Zbog postojanja lokalizovanih tastatura, tastature se uvoze posebno, u nasem slucaju
Intl. i CR.
Pri kupovini iMac-a, mozete odabrati nasu ili ‘njihovu’.

Cena iz cenovnika je cena sa tastaturom

Ukoliko kupujete 20’ ili 24’ iMac, a umesto zicane zelite bezicnu tastaturu, potrebno je da na punu cenu iMaca umanjenu za vrednost zicane tastature, dodate cenu bezicne.
Ako zelite bezicnog misa, morate doplatiti punu cenu, t.j. nema doplate t.j. ostaje vam zicani mis, da ga ...naprimer… prodate na SMUGu

Ovo ne vazi za nove iMacove koje se isporucuju sa Magic Mousom i Wireless tastaturom.

Post edited by: Pedja, at: 2009/12/18 20:56

Profile

Posted: 19 December 2009 03:57 PM   [ # 67 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  40
Joined  2009-12-12

Ljudi KUPIO SAM GA !!!! 😊

iMac 27’ quad core - ultimate **********.

To je i razlog zasto sam bio odsutan par dana i nisam postovao na forumu 😊
U najmanju ruku - ovo je luda ludnica!!!!!

Prvi dan su mi vec dosli neki moji klijenti i pali su na dupe jos na vratima! 😊

Sad cu da naplacujem 20% vise . . minimum :D
...........................................................................................
Evo i izvestaja za buduce kupce u ‘iStyle’ Beograd - tc Usce

Ljudi su uredno poslali predracun, uplaceno istog dana, kad je presek napravljen u 15h javili da je sve ok i da mogu da krenem.

E sad:
1. Na predracunu pise da je dostava ukljucena u cenu - jeste ali samo na teritoriji Beograda - sto mi je receno tek kasnije i sto mislim da nije u redu da to saznam nakon uplate.
...ipak nisam kupio PC za 500 evra vec iMac bez malo 2000 evra - ocekivao sam sofera sa kapom i velikom masnom oko kutije kako mi nasmejan urucuje imac.

2. Seo sam u kola i otisao do Beograda (btw ja sam iz Novog Sada).
(to su opet neki troskovi, benzin, putarina bla bla kafa. . .)
Ok, naravno da me nije mrzelo vec sam brzinom svetlosti dosao do BG-a.

3. Kada sam dosao u iStyle tamo su bile dve ljubazne devojke Jelena i…uhh..ne secam se (izvinjavam se dami)..
Zatrazio sam da otvorimo kutiju i pregledamo da li sve radi zbog nekih iskustava iz proslosti - bez problema smo sve to obavili, aktivno su asistirale i objasnile mi sve.
Cool - u radnji je bilo sve za 5.

4. Ovo je vec u pitanju sitnica…
Mozda moja profesionalna deformacija kao nekog ko se bavi marketingom i odnosima sa ljudima….

U iStyle nisam dobio niti kalendar (za 2010) sa znakom Apple, da ne pricam o nekom privesku za kljuceve, trakici za USB ili neki slican gadget.
Pricam o necem simbolicn malom i materijalno beznacajnom, radi se o detaljima ‘koji zivot znace’.

Dakle, sve u svemu, preporucio bih iStyle svima koji planiraju da kupuju Apple opremu u bilo kom obliku, medjutim ocena nije 5+ jer po mom skromnom misljenju, oni ne prodaju krompir na pijaci vec- high end IT opremu ultra renomiranog proizvodjaca pa bi se u skladu sa tom poslovnom filozofijom mogli da obrate paznju na detalje, kao sto izmedju ostalog i Apple radi - Zar ne?

Zelim ovo prilikom jos jednom da se zahvalim svima koji su od starta ovog topica ucestvovali i pomogli mi sugestijama i iskustvima kako bih doneo pravu odluku i profi me uputili! HVALA! 😉

Post edited by: Darko Selaković, at: 2009/12/19 16:22

Signature 

Imac 27" quad core
Mantix International / ProdajLako.com

Profile

Posted: 19 December 2009 04:26 PM   [ # 68 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

tomin wrote:

...oni ne prodaju krompir na pijaci vec- high end IT opremu ultra renomiranog proizvodjaca…

Oko prodaje kompira ima više posla B)

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 19 December 2009 10:12 PM   [ # 69 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3203
Joined  2005-05-07

@ tomin

Sreca da na forumu nema nekog iz saobracajne policije, inache su ti sutra na vratima sa chestitkom :p

Shala mala, u zdravlju da ga exploatishesh :D
Dobrodoshao 😊

Signature 

———————————————————————————————-
Mac mini, Mac16,10
iPhone 16Pro

Profile

Posted: 19 December 2009 10:32 PM   [ # 70 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  40
Joined  2009-12-12

cika_kosta wrote:

@ tomin

Sreca da na forumu nema nekog iz saobracajne policije, inache su ti sutra na vratima sa chestitkom :p

Shala mala, u zdravlju da ga exploatishesh :D
Dobrodoshao 😊

Hvala puno!

Signature 

Imac 27" quad core
Mantix International / ProdajLako.com

Profile

Posted: 20 December 2009 12:49 AM   [ # 71 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  663
Joined  2008-12-09

@tomin

Druze, neka je sa srecom, i u zdravlju da se sluzis!:)

Ovaj topic sam otpratio od pocetka do kraja, i mnogo ce mi znaciti kad budem kupovao jabuku!:laugh:
Topic je dosao kao preporucen!

Jos jednom, sve najbolje!;)

Post edited by: marelli, at: 2009/12/20 00:50

Signature 

Apple 4 life

Profile

Posted: 20 December 2009 01:22 PM   [ # 72 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  111
Joined  2009-11-02

U iStyle nisam dobio niti kalendar (za 2010) sa znakom Apple, da ne pricam o nekom privesku za kljuceve, trakici za USB ili neki slican gadget.

ali si verovatno dobio par nalepnica, koje na ebay-u verovatno vrede vishe od 2 kalendara,2 trakice i 2 priveska….

😛

Profile

Posted: 20 December 2009 01:30 PM   [ # 73 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

pa naravno, jabuke i krompiri nisu isto 😉

Darko Selaković wrote:

Oko prodaje kompira ima više posla B)

Post edited by: cvrcak, at: 2009/12/20 13:32

Profile

Posted: 20 December 2009 02:16 PM   [ # 74 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  291
Joined  2008-07-21

Lepo,lepo…jos jedan iMac u Novom Sadu 😉  U zdravlju da ga koristis…

Profile

Posted: 20 December 2009 08:37 PM   [ # 75 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

E neka ti je sa srećom!

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

‹ First  < 3 4 5 6 > 
5 of 6