Prvi problem koji niko ne zna da reshi….
Posted: 23 February 2007 11:39 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  165
Joined  2005-11-26

PowerBook G4 1.67GHz je u pitanju… ne znam koliko vas je chulo za problem sa zvuchicima ali ja sam totalno zbunjen… utakao sam kabl u audio out port sa leve strane… slushao muziku sa pojachala kao i milion puta do sad, ali ovog puta sa problemom… kad sam istakao kabl iz kompa izgubio sam mogucnost korishcenja ugradjenih zvuchnika u powerbook-u… u SysPref>Sound>Output vishe nemam izbor, samo Headphones i to je to… kad su utaknute slushke sve se ok chuje… kad nema nishta utaknuto nema zvuka na built in zvuchnicima… panika pochinje 😊... na netu ima jedno milion otvorenih diskusija na ovu temu ali nijedna nema definitivno reshenje…
npr ovo
dok kucam ovo backup-ujem stuff na externi hard pa se upushtam u format (stare dobre win navike nikada nece umreti :sick:)... ima fora sa vadjenjem baterije na 24sata koja je pomogla nekim ljudima… zap-ovanje pram-a, nvram-a itd takodje (meni nije)... chachkanje po Audio MIDI Setup-u… ukljuchivanje i iskljuchivanje konektora za slushalice… itd itd… sledeci korak mi je format na 10.4.. ako to ne uspe moram da otvorim komp da vidim da se neshto fizichki nije ‘otkachilo’ kod tog konektora (el ima neko onaj zvezdasti shrafciger? T6 Torx)

eto tako… teshka muka… ako je neko dozhiveo (i reshio) ovaj prob nek pishe shta god..

thanx

Profile

Posted: 26 February 2007 11:12 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7597
Joined  2005-04-28

A šta se događa kada se podigneš sa CD-a ili DVD-a?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 27 February 2007 10:55 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-11-26

‘bar dan…
nishta se ne desi.. pokrene se setup OS-a 😊

idem danas do jana da vidim shta i kako.. reche da zna par ljudova kojima se to desilo… mora neki deo da se menja… i mora da vidi na osnovu mog serijskog broja dal ja upadam u grupu ljudi kojima se to deshava ili je neki drugi problem u pitanju.. uglavnom pashce otvaranje kompa :(....

vidimo se na sledecem sektashkom sastanku pa cu vam demonstrirati… 😊

poz

Profile

Posted: 27 February 2007 11:36 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7597
Joined  2005-04-28

Naravno da se pokrene setup, ali da li se čuje zvuk? Recimo, kada pritisneš F5 da pojačaš zvuk da li se čuje ono pik, pik?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 27 February 2007 02:29 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-11-26

ma zezam se… 😉
nishta se ne desi… nema zvuka.. sad mi se skida Leopard 9A343 pa cu da vidim kako je u njemu… a danas cu valjda videti u servisu sa hardwerske strane shta se mozhe uraditi…

Profile