Postovani,
kako da prikazem prevod na filmu formata MP4 u programu Quick Time Player X na SL?
Tj. da li ima neki player koji koristi manje CPU pri reprodukciji HD filmova od QT X?
Mozes podesiti VLC tako da trosi malo resursa ali to ide na ustreb slike. Ja koristim PLEX media centar i vrlo sam zadovoljan njime pa ti preporucujem da probas posebno ako gledas na TV-u okacenom na Mac.
Plex je stvarno lagan za koriscenje, jedino sto treba da podesish je encoding.
Takodje, za njega koristish daljinac, ako nemash daljinac, moze i preko tastature. Snacicesh se, nije puno teshko, kad dodjesh do preferences-a, na tastaturi ili daljincu klikni strelicu u desno, i dobicesh file manager, sa njim se proshetaj po hdd-u, nadji film i pusti. Meni je preko njega najbolja reprodukcija hd filmova. Koristio na intel MacBook-u i sad na iMac-u. Ako ne ucita prevod, na tastaturi klikni slovo M, ili na daljincu menu, i selektuj ikonicu sa zvucnikom, tu idi na eneable subtitles, i izaberi prevod, i to je to 😊
Kao sto CikaKosta rece, prednost PLEX-a je upravo u tome sto je media centar i moze da pusta apsolutno sve, samo trebas da zaboravis na mis (ima mogucnosti rada misem ali to nije to). Ako imas daljinac za Mac bice ti ekstra ugodan rad sa PLEX-om a ako nemas isto mozes i sa tastaturom strelicama da navodis. Pusti PLEX da ti pregleda fajlove za filmovima, muzikom… i onda ce ti sve biti na raspolaganju iskesirano u samom PLEX-u. Radi divno a ako imas vremena idi na YouTube ili jos bolje Wiki i saznaj ste o PLEX-u.
Inace, PLEX je nastao na XMBC-u koji nije toliko Apple-native-look-and-feel ali je fin i radi na svim platformama a ima cak i aplikaciju za iPhone kojom imas vise opcija nego Apple remote-om.
Bogme cika_kosta, Plex je sve samo ne lagan za korišćenje. Jednom sve podesiš ajd’ i nekako ali dok ga podesiš daljincem… vrlo glupavo je odrađeno sve to. Taj encoding npr., ili dodavanje novih source-va… ma, katastrofa.
Što se tiče izvornog pitanja, i ja bih predložio sve ove programe ka kojima je cika_kosta postavio linkove pa isprobaj i vidi šta ti najviše odgovara. Ne znam kakvo je ograničenje po pitanju procesora ali valjda će se naći nešto.
Takođe, ne znam da li je na QT X i dalje tako ali u prethodnim verzijama važi da neki fajlovi moraju kompletno da se učtaju, markeri itd. pre nego što fajl može da se pusti a to žešće smara. Ovi ostali programi to vrte odmah.
Pa ja ga ne koristim tako, tj preko sourceova ili cega vec 😊
Podesio sam tako da kad ga pokrenem, dakle pri startu, dobijem file manager, odem lepo tamo gde mi se nalazi fajl koji hocu da pustim, i gledam film, posto ga samo zato i koristim. Ja se bash lepo naviko, i to za vrlo kratko vreme. Inace, koristim ga jos od verzije 0.80, jer mi je na macbooku sa intelovom grafikom i externim monitorom hd video najlepse radio, bez stucanja, i nenormalnog cimanja procesora. A uz to, pravi je media centar za slike i muziku, cisto da posle filma pustim muziku, naravno, sve preko daljinca, i nastavim da dremam :D
Podesio sam tako da kad ga pokrenem, dakle pri startu, dobijem file manager, odem lepo tamo gde mi se nalazi fajl koji hocu da pustim, i gledam film,:D
Tacno tako!
Ja npr. koristim od samog pocetka VLC jer radi bez ikakvog cimanja(install i to je to-nikakvo extra stimanje).
A pustam na isti nacin kao i Kosta stim sto kad odem u mapu gdje je film pritisnem na fajl sa >Desnim< dugmetom i odaberem opciju VLC(inace mi je definisano pod broj jedan da filmove pusta QT,al posto nece da pusta sve formate koga briga ... mene jos ponajmanje!:)
P.s.Mada ima jos jednostavnijih nacina za pustanje filmova…ali otom potom ;-]
Pa ja ga ne koristim tako, tj preko sourceova ili cega vec 😊
Podesio sam tako da kad ga pokrenem, dakle pri startu, dobijem file manager
Pa gde se to podešava tačno? Meni je toliko bilo smaranje da klikćem daljincem levo-desno-gore-dole-uđi-izađi da sam na kraju odustao i krenuo linijom manjeg otpora™.
Hvala na odgovorima.
Uspeo sam da pokrenem MP4 sa prevodom na Plex-u, ali procesor koristi 35%, za razliku od QT X koji koristi svega 9%!
Za gledanje divx koristim Movist (isprobao sam sve ostale playere) i on mi najvise odgovara…
Ako se ne varam VLC ce ti trositi najmanje resursa i nema sta ne moze da procita ali se meni ne svidja njegov izgled, funkcionalnost a najvise bas seckanje frejmova pri pustanju full HD filmova. Wtf, probaj, mozda se tebi i svidi
VLC koristi 30% CPU - upravo sam probao.
QT X koristi svoje codecs i oni su zapravo najbolji za H.264. Zato on uspeva da sa svega 9% CPU encoduje video… Ali, ocito jos nema podrsku za SRT i mozda je nece ni biti.
Da li je ovo tacno:
The reason you see SRT soft subtitles in AVIs is because it’s the Perian component that’s drawing subtitles. QuickTime itself has no capability to read any external subtitle files. When you open up a MP4 file, Apple’s own codecs kick in, and not Perian; therefore, you don’t see any subtitles.