novi momenti… tumarao sam malo po forumima, i dosao sam do sledeceg zakljucka… dakle vecina ljudi je imala istu simptomatiku na iMac 24ci prve generacije, problem je u vecini slucajeva nastajao posle druge godine uglavnom nakon update_a na OSX Snow Leopard. Naime RPM ventilatora je na minimumu ali ne povecava obrtaje sve dok ne dostigne kriticnu temperaturu.
E sad premotavajuci film u nazad, setih se da na prethodnom OSX - Leopardu ni za vreme najtoplijih dana nije bilo ovako dramaticno i palio je ventilatore po potrebi (sve ok) Uzevsi u obzir da sve radi normalno (ne zakucava, ne gasi se, nema neke simpomatike nekog kvara) ovo sve sa Snow Leopardom dobija smisao.
Oticicu o off sa temom ali slican problem sa pregrevanjem su imali i iPhone_i gde na prvim verzijama OS3 sve sto nije iPhone 3GS nije radilo kako treba pri pokretanju zahtevnijih aplikacija (igrica) 3G je kljucao kao moj Mac. (provereno, imam/imao sam ih sve pocevsi od prve ganeracije iPhon_a )
Dok ne izadje sledeca zakrpa od strane Apple_a resenje je ovaj program smcFanControl
download:
http://www.macupdate.com/info.php/id/23049
Pomocu njega manuelno podesite ventilatore i problem je resen. Radim & igram se ceo dan danas(tortura)
sve radi lepo i power supply sa doticnih 82/3C sada radi u rasponu od 58-60C.
Ponovo osmeh na licu & nadam se da sam usput nekome i pomogao B)