Elem, zna li iko gde moze da se nadje i po kojoj ceni sloat loading combo ili dvdrw za Imac G3?
Guglam vec dva dana i nista. 😠
Externa varijanta ispada iz kombinacije, komp nema firewire. :huh:
Hvala unapred
Poz
Alexandar
Iskreno receno ocekivao sam malo kreativniji pristup problematici od konstatacije da ce me izaci skuplje nego komp.
Ali kad si vec naceo tu temu, molio bih te da mi obrazlozis racunicu.
Poz
ma nisam ti ja neki expert za tu temu, ali se secam da kada sam nedavno pazario iMac G3 za zenu imao sam da biram izmedju jednog koji je imao samouvlaceci cd citac (taj sam i uzeo) i jednog koji ima obican, pa mi je covek od koga sam kupio kompjuter rekao da je bolje da uzmem onaj obican jer ako rikne mogu da ga zamenim, dok je slot loading ‘dead-end’ jer je skup i ne isplati se kupovati ga za tako star kompjuter. Ipak, ja sam kupio upravo taj i, sto se mene tice, nek radi dok radi, meni se isplatilo: supruga slusa mjuzu, tera Office 2004, igra par igara, surfuje, klinac zaspi uz Flurry screensaver…
Tako da ti je to, to, nisam nista kreativnije od toga mislio…
A, da, ti si bese uzeo jedan od ona 2-3 sto je covek prodavao ovde u oglasima za neku malu kintu. Nesto oko 100-tinak eura bez tastature i misa.
I ovo cudo o kom se ovde radi je female comp (zenin).
Iako su mi svi kompovi u kuci umrezeni, smor mi da se maltretiramo oko rezanja.
E sad, to sto ti je covek rekao nije daleko od istine. Ali vazi samo za nase uslove.
Imam kombinaciju da mi stigne spolja sve sto mi treba od hardvera za apple, ali ne bi da cimam coveka za sitnice.
A pre nekih 2 meseca je tuce Imac G3, tacnije 8 komada, na E-bayu otislo za 120$. Doduse neispitanih, ali od 8 komada mora da bude delova bar 4 da se sklope 😊.
Znaci isplati se, ako imas kombinaciju 😊
Poenta ovog mog pisanija je da trazim slot combo ili dvd-rw u srbiji, i da sam spreman da platim neku normalnu cifru.
Daklem, ako neko moze da pomogne neka se javi.
PS: @andrej , koliko memorije si zabo u Imac-a i koji OS teras? (hocu da isteram ovaj do maximuma, pa skupljam iskustva :evil: )
eh… blago tebi! Ja bih gledao da iz te kombinacije izvusem nekis slotloading, ali to sigurno nisu dvd rezaci. Ne znam za neku normalnu cenu u Srbiji (za bilo sta!).
Ja sam metnuo prvo 256 u iMac (+32=288) i instalirao Panther, a onda, naknadno stavio jos 256 ali jos nisam stigao da probam da instaliram Tigra (mozda ni ne moze zbog nedostatka FireWire-a); a da ti kazem ne znam ni da li to da radim. Panther je tu nabudzen do kraja, kod mene Tiger, a na nekom sledecem ce Leopard i tako… Mislim da ga necu dodatno opterecivati. A, da, zamenio sam i HD jednim od 80Gb 7200rpm, brzine radi. A menjao sam i bateriju za sistemsko vreme (nju sam najteze nasao!) i to je to. Radi spoirije nego dok je bila devetka na njemu, ali je izuzetno upotrebljiv!
Meni je baterija bila najmanji problem. Kad je skiknula, pravac batery shop preko puta Kalenic pijace i problem bio resen.
Trenutno je u kompu 320mb, Panther i originalni HDD. Sve cekam da nadjem rezac ili dvd, pa da ubacim istom prilikom i veci HDD, i da testiram memorije od 512 kako ce se ponasati, jer svi sa kojima sam razgovarao a da koriste Imac G3, imali su u masinama module do 256mb. Mada i ovako radi zadovoljavajuce.
A i zena komp koristi za net i sinhronizaciju I-poda, pa nije potrebna neka zver masina.
Koliko vidim, odustacu od zamene optike. Na kraju krajeva, i ne secam se kad je u mojoj kuci narezan zadnji disk. Usb flash memorije i Ipod-ovi zavrsavaju stvar.
A sto se tice onih 8 komada za 120$: ne verujem ni ja da je u nekom bio dvd rezac, ali obzirom da su bili modeli od 350 do 500mhz, raste verovatnoca da je bio i neki sa combo diskom 😊
Poz
Ovo je bio odgovor mog mladjeg brata na neciju konstataciju tipa : EH DA SU MI TVOJE GODINE A OVA PAMET.
E, tako i meni ko zna gde je bila pamet kad je tih 8 Imacova bilo aktuelno.
Inace, nalaze se u Amerikama, sto bi reko Radovan III.
Evo trenutno je na BUY NOW za 270$ 27 Imacova G3 od 333 do 600mhz. Bez memorije i hardova, nisu svi kompletni sto se tice plastika i poklopaca, nesipitani su, ali neko ce i od toga napraviti posao 😊
evo i link http://cgi.ebay.com/Lot-of-27-Apple-iMac-G3-All-In-One-systems_W0QQitemZ300100846663QQcmdZViewItem
Rizik pri ovakvoj kupovini, naravno, uvek postoji…........da ne citiram sad Del-boja 😊