ispada sa mreze
Posted: 23 March 2010 03:39 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  111
Joined  2009-11-02

Od danas mbp nece da mi se nakachi na ruter….tj zakachi se poradi malo ili nimalo i onda ispadne sa interneta (no internet connection) i to je to.Da li je do do air porta ili do rutera (imao sam ovih dana i zone alarm instaliran na pc-u za koga je ruter vezan kablom,ali sam ga deinstalirao i vratio podeshavanja rutera na difolt i ponovo nishta)?
Jel moguce da je neki virus ili neki malvare…..jel imao neko slichna iskustva?Internet na desktopu radi normalno.

Profile

Posted: 23 March 2010 03:53 AM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3203
Joined  2005-05-07

Ja imam sličan problem, ali kod mene u stanu su 3 mac-a, pa nisam probao sa pc-jem. U svakom slučaju imam adsl + tplink wireless router, i rešenje za taj problem je jednostavan reset rutera.

Za Mac ne postoji nešto kao virus, maleware ili kako se god zovu te ‘spravice’ 😊

Signature 

———————————————————————————————-
Mac mini, Mac16,10
iPhone 16Pro

Profile

Posted: 23 March 2010 03:54 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-02

evo sad sve kul sljaka, ne znam jel ovaj telekom moze da doprinese ovakvoj pojavi…(ispashce da sam dunster sto iscimam forum i pishem topik,a onda odjednom se stvari reshe same od sebe…)

Profile

Posted: 23 March 2010 03:58 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-02

ee cika kosto,kucali smo u istom momentu,pa nisam vido post.
Radilo je sve i sa zone alarmom,i neshto me zezao net ovako,nocas,i ja upalim mac kad on nece da se zakaci na ruter,resetujem ruter i sve na difolt po 5,6 puta i jok,zakachi se i samo uradi ‘drop’ sa mreze,bash mi nije jasno.Iskreno za ovu telekomovu plastiku,pozovem info tel i bude manje ili vishe fin,i oni isprave sta treba,medjutim frka mi je bila da nije macan izgoreo airport iznutra ili sta ja znam….

Profile

Posted: 23 March 2010 04:03 AM   [ # 4 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3203
Joined  2005-05-07

Opusti se, kad izgori, znacesh tako sto nece ni jednu mrezu da vidi, a kamoli da se zakachi pa ispadne sa nje….iako se u istoriji apple-a to nikom nije desilo 😊

Signature 

———————————————————————————————-
Mac mini, Mac16,10
iPhone 16Pro

Profile

Posted: 23 March 2010 04:16 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-02

evo sad ponovo,konektovan a u iStats pishe od 0.0KB/s do 0.2KB/s….znachi totalno izgubi mrezu na nekoliko minuta,i samo odjednom dodje ponovo,pa opet nestane…i tako dok ne uradi drop sa mreze??
A na desktopu je manje vishe kul…cccc

Profile

Posted: 23 March 2010 05:19 AM   [ # 6 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  46
Joined  2010-02-20

Bio je već sličan problem gde je čoveku ispadao sa mreže ali kad ode na određeni sajt, anyway problem je bio u modemu/ruteru i nakon update-a firmware-a sve je bilo kul.

Post edited by: ExpresionEngine, at: 2010/03/23 05:20

Profile

Posted: 23 March 2010 09:37 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7598
Joined  2005-04-28

Za početak, uradi factory reset rutera (ne obični reset, već da vrati podešavanja na fabričke vrednosti); ako si nešto posebno menjao moraćš ponovo kasnije da podesiš.

Ako ovo ne pomogne, probaj da ustanoviš da nije Airport softver problem tako što ćeš mašinu podići sa nekog drugog sistema (recimo sa eksternog diska ili tako nešto); pa vidi da li tu radi. Ili još jednostavnije, odeš do nekog besplatnog free wireless hot spota, pa vidiš da li tu internet radi, tj. da li ‘pada’ veza. Ako pada, problem je u Macu, onda sledi jedan clean install, ako ne pada, problem je ruter.

Iz iskustva, imao sam ovakav slučaj sa nekim NetGear ruterima, uglavnom je problem u ‘zaprljanom’ firmwareu rutera, pa isti treba nadograditi ili, ako nema novije verzije, samo nanovo flešovati.

Post edited by: madamov, at: 2010/03/23 09:38

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 23 March 2010 02:28 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  493
Joined  2009-02-06

Imao sam slican problem i koliko se secam samo sam odradio update rutera i sve je bilo ok, probaj mozda pomogne 😊

Poz!

Profile

Posted: 23 March 2010 08:23 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  291
Joined  2008-07-21

Meni se isto dešava da iMac ispadne sa mreže na par minuta - telekom ADSL sa modemom hg520i, onaj što ga dele džabe 😊 Nije tako česta pojava, možda jednom nedeljno… nikako da odem i da uzmem neki ‘kršten’ wifi ruter.

Profile

Posted: 23 March 2010 08:44 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

Probaj kad ti to kao padne mreza da odes u network pref pa izaberi dole assist me, pa onda odaberes diagnostics.

Ako odmah kad kliknes na diagnostics on izbaci ono prozorce ‘networg change deteced’ onda si resio problem.

Ako ne, onda idi na repair premision, pa onda sve ponovo ovo.

Aj probaj, bas me zanima sta ce se desiti. I bas me zanima da li ce pri repairu da pronadje neku glupost u vezi airporta…

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile