PowerBook G3 1.1 Bronze/Lombard
Posted: 09 April 2010 01:14 PM
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  191
Joined  2009-01-17

Prijateljica mi donela malisu iz naslova da joj stavim nekog Pantera ili tako nesto posto je sad na njemu OS 9.2.2 (MAC OS ROM 9.0.1). Sta god da sam probao od OSX-ova ne da mi da instaliram.
Masina je na 400MHZ sa 192Mb ram-a
Rom $77D.45F6
End ROM 1.0f1

Nema Firewire, ima 2 USB-a pa ako neko ima ideju kako da setup-ujem bilo koji OSX nek javi odve, a ja cu biti vrloooo zahvalan 😊

pozz
Ivan

 Signature 

MacPro 1.1 ||| MacBook Pro 8.1 |||  G3/233 Bondi ||| iPhone 4 16Gb

Profile
 
Posted: 09 April 2010 01:24 PM   [ # 1 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3157
Joined  2005-05-07

Tiger neće raditi jer zahteva FW, a pre izvesnoh vremena bio kod mene u stanu neki PBook, ali mislim da je bio na 450mhz isto G3. Lepo je šljakao sa panterom, ali smo uspeli i tigera da namakarimo. Ti ćeš verovatno morati pantera, 10.3.

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 09 April 2010 01:33 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  942
Joined  2007-12-10

ma mora da radi i Tigar.
imas dva nacina:
- skini i instaliraj XPostFacto (ako nisam pogresio u kucanju); on ti omogucava instalaciju OS na nepodrzanim Mac-ovima.
- skini njegov hard i stavi ga u neki Mac koji je podrzan od Tigra, instaliraj i vrati ga u Lombarda.

ne bi bilo lose da mu dodas jos malo mem, bolje ce raditi.

Profile
 
Posted: 09 April 2010 02:04 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  191
Joined  2009-01-17

Hvala na brzim odgovorima… Ne skida mi se HD, moram da ‘raspakujem’ celu masinu da bi ga izvadio :(

Sad cu da se bacim na taj XPostFacto pa da vidim…

Da nema neko memoriju za ovo luce ?

pozz
Ivan

 Signature 

MacPro 1.1 ||| MacBook Pro 8.1 |||  G3/233 Bondi ||| iPhone 4 16Gb

Profile
 
Posted: 09 April 2010 02:08 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  191
Joined  2009-01-17

A jel mozda ima neka fora sa USB CD/DVD-a da ga instaliram ? Kolko kontam meni firmware ne dozvoljava da pokrenem instalaciju OSX-a…

Karmice za vas dvojcu (u narednih 12 sati 😊

pozz
Ivan

 Signature 

MacPro 1.1 ||| MacBook Pro 8.1 |||  G3/233 Bondi ||| iPhone 4 16Gb

Profile
 
Posted: 09 April 2010 04:14 PM   [ # 5 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3157
Joined  2005-05-07

PPC mašine ne podržavaju usb boot, tako da tebi ostaje samo CD…

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 09 April 2010 04:27 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  942
Joined  2007-12-10

ma jednostavno je da skines i vratis hard - evo ti link ka ifixit-u:
http://www.ifixit.com/Guide/Repair/Installing-PowerBook-G3-Lombard-Hard-Drive/46/1

ja imam nesto memorija, samo ne znam koliko ti treba i koliko maximalno moze da se stavi u Lombarda.

imas PM.

hvala za karmicu 😉

dopuna: sad sam video po MacTracker-u pise da max podrzava 512 MB (u dva slota znaci po 256 MB); a po Apple-u je max 384 MB.
jel ima neko iskustva sa ovim modelom po pitanju memorije?

Post edited by: cvrcak, at: 2010/04/09 16:30

Profile
 
Posted: 12 April 2010 11:47 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  191
Joined  2009-01-17

@Cvrcak
Nista mi jos ne javlja za ono sto si me pitao…

@All
Ima li neki dobar covek da me uputi gde da nadjem noviji boot ROM jer OSX nece da radi sa ovim starijim…

Aaaaaa… posizecu od ovijeh budzenja kompjutera…

pozz
Ivan

 Signature 

MacPro 1.1 ||| MacBook Pro 8.1 |||  G3/233 Bondi ||| iPhone 4 16Gb

Profile
 
Posted: 12 April 2010 11:52 AM   [ # 8 ]
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  3157
Joined  2005-05-07

Ivane, prijatelju pa pored ovog pro-a, kako da ne pošiziš kad se bakćeš sa tim matorcima… 😊

 Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro12,1
iPhone 11Pro

Profile
 
Posted: 12 April 2010 11:54 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  942
Joined  2007-12-10

nesto ti tu drugo ne valja, to mora da radi na jedan od ona dva nacina koje sam ti naveo.
kad stavis instalacioni DVD od Tigra, jel ga vidi Mac, mislim jel moze da ga procita?
a sigurno imas i na netu negde objasnjeno kako instalirati 10.4 na Lombardu, proguglaj malo.

imas PM.

Profile
 
Posted: 14 April 2010 08:14 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  942
Joined  2007-12-10

@slox1234:  imas PM.

Profile
 
Posted: 18 April 2010 12:27 AM   [ # 11 ]
Sr. Member
Avatar
RankRankRankRank
Total Posts:  191
Joined  2009-01-17

Saga se nastavlja…

Nemam ni jedan PPC komp u okruenju, a google i vi prijatelji sa foruma mi savetujete isto… Izvadi disk, gurni u drugu masinu i setup-uj sistem, pa vrati disk. Nesto mozgam pa mi pade na pamet - da nema neko od vas slucajno neki image cistog sistema sa PPC-masine koji bi mogao npr sa carbon coder-om ili necim slicnim da vratim sa mog mac-intel ljubimca na 3,5 incni HDD, pa da onda taj gurnem u Lombarda. To mi je jedino i spasonosno resenje 😊

Ako neko ima nek me se seti 😊

pozz

 Signature 

MacPro 1.1 ||| MacBook Pro 8.1 |||  G3/233 Bondi ||| iPhone 4 16Gb

Profile