Pozdrav ekipo, morao sam zbog rada u Accessu da instaliram Win, pao je izbor na sedmicu jer mi se daleko najbolje pokazala dok sam imao PrC. E instalirao sam ja sve to lepo preko bootcampa i problem nastaje kada treba instalirati drajvere…
Ubacim ja Mac DVD i instaliram, restartuje se mashina, deluje sve sjajno, medjutim, zvuk radi iskljucivo na internim zvucnicima i to ne svaki put, nekad posle restarta ne rade, wireless ne radi uopshte, grafiku nije prepoznao… Ma katastrofa, sve neshto ‘na pola’. Pokushao da googlam, i nashao kao neka reshenja ali ni jedno ne pomaze.
Komp je najnoviji Macbook unibody… Najradije bih digao VM ali imam 2GB i nakon pokushaja da mi radi sve to kako valja se mashina kompletno usporila i dok ne kupim 4GB to nije opcija…
Ne znam koji si VM terao i kako si ga podesio, ali sam ja do skoro imao 2GB RAM-a i u Parallelsu sam što programirao (sa gomilom podignutih java servera - žderača resursa + Eclipse/VisualStudio); em igrao igrice, i to na 4 godine staroj mašini.
vmware fusion sa ‘defoult’ podeshavanjima, dao je 1GB sedmici i 1GB OSX… Uzasno, ali uzasno je radilo, sve usporeno na kvadrat… Moguce da ne znam da podesim kako valja, mada na iMac sa 4GB rama je sve radilo ko podmazano…
Nisam jer taj takav win ubog, stoji vec nekih 2 meseca i sad poshto spremam neki projekat muka mi je jer nishta ne radi kako valja, tako da cu najverovatnije celu instalaciju pregaziti sa XP, nishta mi bolje ni ne treba…
Ako kojim slucajem budem dokon probacu i sedmicu ali sa 3.1 iako mislim da sam tako i prvi put probao 😉
Digao XP i radi kao podmazan, svaka komponenta prepoznata i radi… Za sad ce ostati tako dok ne prodju rokovi, a posle toga nadam se da cu staviti i 4GB i napraviti da radi i VM…
Ubacim ja Mac DVD i instaliram, restartuje se mashina, deluje sve sjajno, medjutim, zvuk radi iskljucivo na internim zvucnicima i to ne svaki put, nekad posle restarta ne rade, wireless ne radi uopshte, grafiku nije prepoznao
ocigledno nisi digao 3.1 nego 3.0 sa DVD diska Leoparda kako si opisao…
A, da, dizao si sedmicu u VM-u - nije ni čudo što ti nije šljakalo kako treba.
Moja priča je bila za XP, naravno - tako da probaj slobodno da instaliraš XP u VM i vidi kako te radi i bez 4GB.
I to cu uraditi za neki dan, ipak me mrzi svaki sekund da restartujem. Gde su setovanja za kolicinu memorije koju moze da uzme VM? Pokushao sam da pregledam ali mi ne da vrednost manju od 1GB..
Za VMWare ne znam, ali u Parallelsu - Virtual Machine / Configure / General- možeš staviti minimalno 4MB.
Takođe, u Preferences postoji opcija za automatsku alokaciju memorije, tako da ti ne proždere previše ako nije potrebno.
E sad treba biti pametan, skoro svi ljudi sa kojima sam razgovarao su mi rekli da je vmware bolji, tj da je stabilniji, brze radi ... Kakva su vasha iskustva po tom pitanju?